Komentari za tekst "Perutanje kože bebe (Seboroični dermatitis)"

Komentara
8
Ostavite komentar
Drage mame, vidim da odavno niko nije ništa pisao na ovu temu.
Moja bebica od 4 mjeseca od rodjenja ima suhu kožu.Na prvoj kontroli pedijatra, posto je bilo ljeto, receno mi je da je beba dobila osip od vrucine, dobili smo kortikosteroidnu mast za lice, povuklo se crvenilo lica ali nakon par dana se vraca. Nekad u drugom mjesecu je dobila tjemenicu, ali u tolikoj mjeri da sam poceli sumnjati da je nesto drugo u pitanju. Svaki dan sam joj to cistila, i sto sam vise cistila kao da se vise vracalo. Onda sam primjetila da joj se osim po glavi, iza usiju stvara nesto masno, kao da tijelo izlucuje i izbacuje nesto, Ispocetka sam mislila da je to od hrane, tj, od bljuckanja, ali sam kasnije primjetila da nije tako. Po tijelu je znala imati poneku crvenu flekicu, sto smo rijesili kupanjem u hipermanganu. Mirna neko vrijeme, onda od trećeg mjeseca pocinje intenzivno da se crveni koza na licu, i na pregibima kod ruku i nogu. Savjet pedijatrice: suha koza, mazati sto masnijim kremama. Naravno ni to nije pomoglo. Dosle smo do stadija kada se koza vlasista i lica pocinje perutati, a po licu se stvaraju krastice sa smeđkastim vrhom. Lice izgleda kao pečeno. Posjeta dermatologu i dijagnoza Seboreja. Opet kortikosteroidna krema, lipikar baume i lipikar sindet za kupanje i mazanje, za toaletu tijela opet hipermangan i fenistil kapi ( posto se sumnjalo na alergiju, prestala sam da jedem mlijecne proizvode, jaja, orasaste plodove, grickalice, i hrpu drugih stvari, jer dojim bebu ali joj dajem i mlijecnu formulu). Stanje se popravilo vec nakon prve aplikacije svih tih kremica, bilo dobro iducih 7 dana i sada kao da se vratilo u goroj mjeri nego prije. Ne zelim da se vracam na kortikosteroidne kreme, ima li koja mama savjet?
Da li mozete da nam napisete da li ste izlecili dermatitis i sta ste koristili u medjuvremenu?
Cao drage mame.Ja sam Lanina mama koja za koji dan puni osam meseci...odmah na pocetku da kazem mi smo imali problem sa seboricnim dermatitisom koji je hvala bogu proso!Da nepricam kroz sta smo sve prosli i kakve probleme imali,i sve zivo probali kupke,masti,kreme sve se to trenutno zaleci i opet na posletku vrati.Onda je igrom slucajnosti suprug na poslu saznao za crkveni melem...zvuci malo cudno i staromodno ali veoma uspesno...u pocetku smo se dvoumili ali sam resila da pozovemo i pitamo.Na telefon mi se javila igumanija rekla sam joj svoj problem i ispostavilo se da stvarno postoji melem ali posto je beba mnogo mala jer svega je imala mesec dana morate da je dovedete da je vidim...Manastir se nalazi kod Pirota i zove se TEMSKA.Odvela sam bebu dobila melem,sapun i savet.Melem sam svaki dan bebu mazala bukvalno celo telo samo oko predelu ociju jao samo kad se setim tog placa dusa me zaboli.I sad dolazi naj cudniji deo ja sam bukvalno kupala svaki dan svoju bebu...ali to nije ispravno...beba koja ima dermatitis ili s.dermatitis nesme se puno kvasiti to sam dobila savet od majke IGUMANIJE.Sto duze je nekupati pet sest dana a mazati meleme svakog dana,a kad doje kupanje opet njihovim sapunom.I mogu vam reci da sam imala nedvoumice kada sam potrosila prvu kremicu kao da nema poboljsanja pa sam se dvoumila da li da porucim drugu?A opet sam se tesila to je manastir nebi trebalo da je prevara verujem bice...porucila sam drugu i verujte mi na pola druge se videlo poboljsanje...Lana sa cetri meseca je iygledala kao lutka...i zato sam htela da to podelim sa vama jer znam kakva je to muka,Mnogo neprospavane noci,plakanja zajedno sa njiom jednom recju strasno.Hvala bogu to je sad proslo i zato bi preporucila svim roditeljima da probaju i skrate muke svom detetu a i sebi.Pozdrav od nas!
Pozdrav,dali se moze poruciti taj melem?
Ja zivim u Engleskoj iimam bebicu od 6 mjeseci s istim simptomima.
Dal postoji opcija slanje postom?
Bila bih jako zahvalna.
Drage moje,
imam bebu staru tri meseca i bolovala je ceo mesec od s.dermatitisa uz pogresnu dijagnozu lecena i zamalo smo unistili dete , koza je pocrvenela po obrazima , susila se , perutala izlazile bubuljice jednom recju ocajjjjjj. bili smo nemocni ali uz pomoc divnog dermatologa smo resili problem za 3 dana necete verovati. probajte sa uljanom kupkom A DERM a i kremom , zatim svako vece je mazite sa mesavinom iz apotke kreme elocom koju razblaze znace oni cime, videcete sve se povuce .nasa Lena je sada kao sa reklame :))))
A DERMA kupka i krema se mogu pronaci u apoteci i bezbedni su za koriscenje (da vas ne iznenadi, cena, oba su oko 4800 dinara) , sto nije slucaj sa kremom Elocom, ona se kupuje uz recept i koristi tacno prama uputstvu lekara.
Monca, ne znam da li si probala, meni Peki kad je imao probleme sa tim bubuljicama, najvise u 2 mesecu, ja sam mu samo ispiraal sa kamilicom. Doduse nije imao bas po kapcima, ali regija obraza mu je bila prepuna crvenila. Samo skuvas svezu kamilicu, na gazu i chistish... budi uporna, nama je pomoglo!
Moja beba za koji dan je peti mesec. Od prvog meseca mu se pojavljuju sitne bubuljice, crvene i po neka sa belim vrhom. Vec duze vreme sve mislim da mu je to od toga sto cesto bljucka mleko, sto balavi i ruke su mu stalno u ustima. Medjutim, poslednjih nekoliko dana su se bubuljcice prosirile, pa ih cak i na kapcima ima. Nisam sigurna sta je to i kako da ih saniramo...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »