Komentari za tekst "Kako mama treba da se hrani tokom dojenja?"

Komentara
64
Ostavite komentar
Smem li Limun jesti s obzirom da beba doji, zbog grceva?
Od keksa Wellness nadolazi mleko.
Mleko ne nadolazi od hrane i pica (istina, postoje odredjene namernice, poput caja od piskavice koje dizu nivo prolaktina pa uticu na kolicinu). Od saveta da se jede/pije poput "sok od jabuke, kompoti, keksici, plazme itd" mozete samo povecati svoju kilazu i nosta vise.

Placebo efekat moze da postoji i autosugestija da neki XY keks/napitak pomazu, ali to je i dalje samo placebo.

Sto se vise dojke prazne (sisanje / izdajanje) to ce vise mleka da se proizvodi. Princip ponude i potraznje.

Najbolji nacin da se poveca kolicina mleka je uvesti dodatne podoje i/ili cesta izdajanje posle podoja. Pri izdajanju nije toliko vazna kolicina koja se izdoji (neke zene ne mogu da izdoje ni 5ml a sasvim normalno doje i imaju mleka) nego podsticaj/stimulacija grudi koja salje signal da je potraznja povecana pa ce se i proizvodnja povecati.
Ako moze pomoc bilo koga posto sam skroz zbunjena vise 😵 Dojim bebu,beba ima mesec ipo...stsvim ga na grudi da doji,vuce malo i pocne da vristi i zagrcne se itd...znacdrugoj dojci mi curi mleko u mlazu 😣 sklonim bebu ,posto mislim da ima previse mleka jelte...i uzmem pumpicu da se izmuzem...kad ono nista 😣 izmuz jedva 40 ml izuz obe dojke...o cemu se radi 😒 vise sam skroz zbunjena...do skoro sam muzla po 100ml...ovo se desava zadnje dve nedelje 😐 pomaziteeeeee
Pumpica ne moze da izvuce mleko do kraja,probaj rukom da se izmuzes i videces da ima mnogo mleka jos..beba place jer je jak mlaz,otpusti pre sisanja mleko,pa tek onda daj bebi siku
Zasto moja beba koja ima tri meseca. Stalno sisa svaki pet. Minuta i stalno. Povraca
Skok u razvoju. Karaktisticni su za brojeve 3/6/9 dana nedelja i meseci. Traju po par dana i to su periodi ucestalog sisanja (na svakih 5min) kada je potrebno samo pustiti bebu da sisa jer tako navlaci kolicinu za sledeci period. Koliko su ti skokovi stresni za majku znajte da uglavnom posle svakog skoka beba iznenadi nekom novinom, krece da se smeje, okrece na bok, propuzi itd...
Pa jel se to desavalo i ranije, ili je pocelo od nedavno?Ukoliko se nastavi, savetujem obavezan pregled pedijatra..Srecno!
Pomoc mame!
Kad sam rodila cerkicu dojila sam je do 1 i 7 meseci. A sad prenedelju ipo dana dobili smo jos jednog malog clana Stefana. E sad sve je dobro nego vec 2-3 dana imam osecaj da bi stalno sisao. Spava kako kad sat ipo nekad i dva... Bojim se da mi je mleko oslabilo. Pomozite mi
Poz evo mogu ti reci da sam dosta iskusna mama imam 5-oro djece :-)
Sve sam ih dojila oko 13,14mjeseci, hajmo rec bez neke prihrane mozda nekad malkice supice protiv njihove volje. Samo cesto doji ispočetka nadoći će mlijeko a to sto spava mislim da je ok jer da place sigurno bi bilo zbog mlijeka.
Ja imam petoro djece. Svako od njih sam dojila po 1,5 godinu. Jela sam sve živo a pila sve osim alkohola i gaziranih pića. Svi su ok zdravi, nisu alergični ni na šta.
Ne treba jesti jagode,maline,borovnice...kostunjavo voce,med i slicne alergene do sestog meseca zbog mogucih alergija. U prva tri meseca izbegavati mahunasto povrce, kupus,citrusno voce,ljuto, a preporucljivo i kravlje mleko i mlecne proizvode ukoliko beba ima grceve.
Sve sto vama smeta smetace i bebi, meni je pedijatar rekla da jedem sta god mi dusa pozeli,i da slobodno jedem i slatko i da pijem sto vise tecnosti(caj,sok,voda). Naravno dosta supe,i raznovrsne hrane povrca,voca i mesa(piletina,curetina,teletina i ne masna svinjetina) da bi se beba kada pocne da rucka sto pre navikla na svakakve ukuse. Tako je meni preporucila pedijatrica, ja sam cak jela i crni luk, i moj bebac nije nikad imao grceve, niti se bunio posle nekih namirnica koje sam jela.
Ne slazem se s navedenim u tekstu. Dati detetu mleko iz flasice zbog ravnih/uvucenih bradavica. Licno imam uvucene bradavice i dojim bebu. Da jeste veci izazov ali i to se nauci, i beba i majka. Takodje mislim da ne treba prekidati dojenje zbog ragada.
Ako neko ima taj problem sa bradavicama moze koristiti silikonske MaM su najbolje, drugo samo namazite svoje mleko na bradavice postedite na neko vreme u toku dana i nema problema
Slazem se, meni je beba sama izvukla, a sto se ragada tice savetovali su me samo ako pocnu da krvare da cedim mleko i dajem bebi na kasikicu kako se ne bi navikvala na cucle.
Pojela sam dva zalogaja torte sa jagodama. Nisam dojila bebu to popodne i noc nego sam joj dala vestacko mleko. Da li sam ispravno postupila??
Koliko dugo ste cuvali vase mleko u frizideru nakon sto ispraznite dojke?
meni je savetnica za dojenje rekla 6 sati na sobnoj temperaturi,6 dana u frizideru 6 meseci u zamrzivacu.stim da ih podelis cini mi se po 120 ml.jel ako stavis veliku kolicnu zajedno koju beba ne moze da popije i ako podgrejes sve a beba ne popije sve ostatak mozes da bacis.
Mozes da cuvas do 72h u frizideru, ali ga nemoj stavljati kod vrata.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »