Komentari za tekst "Šta su grčevi i kako nastaju?"

Komentara
19
Ostavite komentar
Cao! Da li mozete da mi pomognete? Moja cerka ima 5 mjeseci i uzasne grceve. Prije 3 dana je primila vakcinu protiv meningitisa i treci dan poslije vakcine nece nista da jede i jako je nervozna. Puno ispusta gasove previse se grci i place. Da li je normalno da beba u 5om mjesecu ima tako jake grceve? Pedijatar nam nista konkretno nije rekao a ni pomogao bukvalno je iskulirao moje zalbe.
Nasa beba, celu noc nespava, jednu noc je bila budna od 1h do 7h, samo se grci ali ne place, prija joj ljuskanje i nosenje, cim je spistim budi se,imate li neki savet?
Ja imam cerkicu od mesec dana. Do sada nije imala nikakvih problema do skoro poceli su grcevi. Inace sisa i dodajemo joj uvece malo humane jer zena nema bas dovoljno mleka. Probali smo svako jake kapi nista ne pomaze. Zaista vise nisam pametan sta da radimo, da li neko ima neki savet za neku drugu dohranu ili nesto sto moze da nam pomogne u ovim teskim danima ?
Probajte Plantax caj,pola kesica na 120 ml vode,nama je to pomoglo🙂
Nas su grcici prosli, a u medjuvremenu smo porucili kapi SAB SIMPLEX iz Nemacke koje su nam juce stigle, pa u koliko nekom trebaju mozete me kontaktirati na br.0628931193.
I mene zanima isto sto i Anju!I da li je normalno da traju duze od pet dana?Moja bebica ima periode u toku dana kad je mirna i grcevi obicno pocinju u vecernjim satima.Zna da place po citavu noc.Nekad se smiri u narucju i mirna je dok doji.Pola sata do sat vremena posle podoja pocinje drama.Inace slabo vuce,pa moram da izmazam mlijeko i da joj dodajem na flasicu,koju ona nekad odbija,a nekad prihvati i popije i po 30 ml.I moja beba ima 11 dana...
Interesuje me da li kad beba ima grceve ,dok spava kao da jeci u snu? To me bas zabrinjava,da nije mozda nesto drugo u pitanju.. inace ima 11 dana.
moja beba puni 26og sad tri meseca,ne kaki svaki dan,u ponedeljak je kakio tamno zeleno,i do danas nije nikako jer ne kaki svaki dan,i danas isto tamno zeleno kakio,dojim ga i dohranjujem..da li vam se to desavalo?
Drage mame koje imate srecu da dojite svoje bebe, pijte 3 puta na dan caj od mesavine kima anisa i komoraca (jedna supena kasika mesavine na 2dl vrele vode, odstoji malo pa procedite). Delotvoran je i za proizvodnju mleka i najbitnije umanjuje grceve jer beba kroz mamino mleko dobije te sastojke.
probajte linex baby kome ne odgovara bio gaja,zatim homeopatske cepice na bazi crnog kima...
Nama je pomogao termofor za bebe(dugo drzi toplotu i postavi se na bebin stomak) i biogaja kapi..
Nas malisa je ima grceve negde od trece nedelje do kraja drugog meseca. Nama je pomagalo toplija kupka, pa masiranje stomacica bebi uljem, espumisan i ima u dm-u jastuce od kostica grozdja koje se ugreje u mikrotalasnoj pa se drzi na stomacicu. Super stvar, i naravno najvise je pomoglo zagrljaj i toplo nunanje ☺srecno!
Moja mala ima tek 12 dana i poceli su izgleda grcici da je hvataju zaspi ali je nemoguce da utvrdi sam i stalno je nervozna prva mi je bebai neznam cime da joj olaksam
Joj muke s tim grcevima, nas mali je poceo jos od desetog dana, nije samo sto je nama problem nego i njemu, ne moze ni da spava, a vidi se da je premoren. Mi smo nasli caku sa ljuljanjem kako da ne place kad vidimo da krecu grcevi, ali sve jedno ne moze da spava, pa je razdrazljiv, a meni ruke otpadose. Inace kad pocne da place to je takav vrisak da i mene boli kad ga vidim takvog, sav se zajapuri.
Moj djecak ima 4. puna mjeseca i dalje se ponekad jave grcevi! Muce ga od kad se rodio ali od druge olovine trecg mjeseca su se slabije javljali ali ipak su tu...strasno nas muce... Dojim ga i vise ne znam sta da radim.... Bas mi je tesko... Zavidim mamama cije bebe nisu imale ove probleme... Nadam se da ce ubrzo proci jer i kad ne place nervozan je..Pozdrav za sve mame,tate i bebace :)
moja beba takodje neprestano placeposlednja tri dana,uglavnom preko dana,nadam se iskreno da su u pitanju grcevi,Zacrveni se u licu i stiska nogice ka stomaku i rukicu obavezno u usta stavlja,takodje koristimo vestacku hranu...
imam bebu od 13 meseci i bebu od 7 dana.....stariji sin je imao uzasne grceve i nema sta nismo radili da bi ih se resili,ali jednostavno nista nije pomagalo....moj savet vam je da probate sve sto cujete,mozda vam nesto i pomogne,u svakom slucaju ne traju vecno i prodju sami od sebe...
Moja beba je dobila grceve ,i svatio sam sto posto tek kada sam procitao sve ovo neznam najvise me tjesi da na kraju mora da bude sve ok.

Trenutno ne mislim ni na sto vise tesko mi je kada beba place /

Sve sam probao ,ali mislim da najvise na momente pomaze nosanje po sobi i trljanje po stomaku .
Moj Adnan je dobio grceve u drugoj nedjelji.Plakao je danima, bez prestanka, samo je bio miran dok je jeo a onda bi nastavio sa placom.Nosili smo ga, ljuljuskali, pjevali, vozili,masirali, ma nema sta nismo probali i nije pomoglo.Posto nijesam imala mlijeka da ga dojim, koristila sam adaptirano mlijeko I od muke sam slucajno probala da mu promijenim hranu, a to mu je automatski pomoglo.Istog dana grcevi su prestali,tako da mame probajte sa tim, ukoliko vasa beba ima grceve!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »