Komentari za tekst "Šta je sindrom nestajećeg blizanca?"

Komentara
21
Ostavite komentar
Moja zena je imam blizance i u 30 nedelju na redovnom pregledu ustanove da jednoj bebi je srce prestalo da kuca.Porodili su je odmah.Beba je po rodjenju imala 1100 kg i kalirala na 950g.Sada posle mesec ipo ima skoro 2kg i uglavnom kazu da je sve ok.Ali po rodjenju je dobila sepsu i imala krvarenje na mozgu ali su nam objasnili da je to normalno.Jedino sto su nam rekli je da je beba imala posle krvarenja neke senke na mozgu.Nista vise nam posle toga nisu rekli niti nam govore i sada posle mesec ipo.
Da li je neko imao slicno iskustvo?hvala vam u napred na odgovoru.
Mojoj mami se to desilo u 3 mesecu izgubila jednog blizanca, imala je krvarenje do 4og meseca, i 4 dana u 7om mesecu rodila je mog brata, nažalost lekari nisu vise mogli zadrzati trudnocu, hvala Bogu sa njim je sve u redu, danas vec ima 20 godina... Ja sam bila trudna sa jednojajcanim blizancima i u 22oj nedelji iznenada prestala je srcana radnja kod obe bebe...
Pozdrav svima! Prosle nedelje sam saznala da sam trudna, beta je bila 530, ali sam imala blago krvarenje, nakon 3 dana, beta je bila 877,9, ali su mi se uvece javili jaki bolovi i pojačano krvarenje, doktor je rekao da je krenuo spontani i da se javim kada sve prodje. Nakon 3 dana, iznenadjenje, beta je 1146.... Ali ja i dalje imam krvarenje i u ponedeljak treba da idem na UZ... Da li je neko imao slicna iskustva i da li je moguce da su postojala dva ploda i da je jedan odbacen?
Kod mene je bio slucaj prirodne trojke u 6.nedelji,vec u 8.nedelji ostaju 2bebe,a u 13.na expertnom saznajem da je samo jedna beba ostala...nisam imala nikakvih komplikacija povodom toga...Sad sam 18.nedelja i nadam se da cemo dogurati do kraja,radila sam amino da vidimo jel sa ovom bebom sve u redu 👶❤
A sta se desilo sa bebama koje nisu prezivele da li si dobila neku inekciju ili si iskrvarila? Kako ste sad ti i tvoja beba?
U tekstu vam pise sta se desava kada se u visestrukoj trudnoci plod izgubi u prvom trimestru. Nema komplikacija.
Moj slucaj je takav da sam imala vantjelesnu i buradila betu 6 dana nakon embriotransfera koja je bila 137 (stim da csu vracene 3 blastociste) da bi 9. Dan beta pala na 31. Da li je moguce da je to beta odnjednog ploda ?
Moja snajka ima isti slucaj sto se bete tice,kako se na kraju zavrsilo kod vas,posto jako brinemo,a postoji mogucnost da je blizanacka pa da li je mozda beta jednog ploda.
Ista stvar i kod mene...u 6oj nedelji sam saznala da su blizanci,u 11oj nedelji je ostao jedan plod. Iskreno bilo mi je tesko jer sam dozivela kao gubitak deteta,ali sada sam 22.nedelja i jedino sto zelim je da sve bude ok do kraja,kao sto je sada :) beba koja je ostala,devojcica,odlicno napreduje i nadam se da ce tako biti i ubuduce :)
Ja sam par dana osećala bol u predelu jajnika,nije bio mnogo jak ali dovoljan da odem i uradim UZ i shvatim o čemu se radi. Koliko sam razumela doktorku moglo je da dođe i do krvarenja ali kod mene to nije slučaj. Meni je ostala opna od tog ploda,a sam embrion se apsorbovao. Od tada više nisam imala nikakvih smetnji osim što je ovaj zdravi plod ostao nisko ali to se dešava i kod normalnih trudnoća. Nadam se da sam pomogla. Pozdrav!
Jel možeš da mi napises simptome tog pobacaja?
Pa pise Vam kakve simptome je osecala.
Ja sam preziveli blizanac, onaj zli, levoruki :)
marija i ja sam ta uvek su me zezali da sam ubila dete jos u stomaku
I ja sam 😂
I ja isto.Ako vidis ovaj komentar volela bih da te pitam kako se nosis sa tim?Mislim da si ti ziva a tvoja seka ili bato nije.Posto ja sam skoro saznala i nije mi bas lako...
Ja sam znala od početka da sam bliznakinja bila, tako da sam kao jos malo eto navikla, ako moze tako da se kaze... a imala sam onaj trip sto nemam bliznakinja da se zamenimo u odgovaraju u skoli... ali zato sam imala drugaricu koju sam smatrala svojom bliznakinjom jer smo obe imale istu boju kose i očiju:)
I kod mene je isto.U 7.nedelji je bilo 2 ploda,ali se culo samo jedno srce.Sad sam u 29.nedelji,i ako Bog da,sve ce biti u redu.Nisam imala ni bolove ni krvarenja.Bolje je tako,ako vec mora biti,na pocetku,nego da dodje do nekih komplikacija kasnije.Inace vec imam blizance od 9 godina,mislim da bi bilo previse! :)
Sada moja dusica,koja je ostala u majkinom stomaku,ima skoro 5 meseci,dobila je 10/10 na porodjaju,hvala Bogu,sve je u redu!Inace,jedan od starije brace blizanaca zaostaje u psihomotornom razvoju,i plasila sam se da ako ostanu blizanci ne bude istih problema,ali moja malena je savrseno zdrava!Hvala Bogu!
I nas u prvoj teudnoci. Tacnije bilo je tri ploda u 7-8 nedelji, a vec u 10toj samo jedan! Sve je bilo ok sada dasa ima 6 god i pored sestre od 4 god ceka jos jednog batu!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »