Komentari za tekst "Konjuktivitis"

Komentara
33
Ostavite komentar
Pozdrav, moja devojčica ima 11 dana i oko joj je otečeno i krmeljivo. Ona uopšte ne otvara oko. Bili smo kod očnog i rekli su nam da nema bakterije u oku i da je verovatno došlo do začepljenja suznog kanala. Preporučili su nam da joj ispiramo oko fiziološkim rastvorom i da joj masiramo suzni kanal. Da li postoji još nešto što bi moglo da pomogne, jer meni je stvarno teško da je gledam tako, da ne može da otvori oči uopšte. Molim vas ako znate nešto što bi pomoglo, bio bih vam zahvalan do neba.
Zdravo mame, moj sin ima 3 meseca i par dana posle izlaska iz porodilista, levo oko mu je dobilo krmeljcic, ali nije bilo strasno, cistili smo rastvorom redovno, posto se nije povlacilo niti povecavalo niti smanjivalo doktorka je prepisala bornu kiselinu, tacnije rastvor za oci, medutim par dana pre nego sto sam krenula da mu stavljam kapi, oko je postalo losije i evo sada suzi non stop i iz njega izlaze zeleni krmelji, u velikoj kolicinu. Kupila sam hlorofenikol mast i trenutno koristimo, ali ne pomaze.. Da li je neko imao slicnu situaciju i sta da radim?
Moja kcerka ima konjuktivis od rodjenja, nekad bude slabiji nekad jaci, bili smo i kod doktora i rekli su zbkg uskih suznih kanala on moze biti "uporan" i do godinu. Probala i majcino mlijelo, tobrex, suze, masaza,ali nista ne pomaze, prodje samo od sebe i onda nakon par dana ispocetka
Drage mame , moja beba ima 4 meseca ii dva dana mu krmeljaju oci , jedini lek i prirodnii jeste majcino mleko , proverenoo :))))
Kako majcino mleko, objasnite?
Kako mislite majcino mleko?
Sto posto tacno ☺ neverovatno ali istinito
Vidim da je post star, ali prokomentarisacu zbog majki koje naknadno budu citale. Moj sin je imao isti problem i sve zene govorile:,,Samo kapaj mlijeko u oci!" Naravno, to sam i radila. Medjutim, naisli smo na doktora koji je rekao da se bebi obavezno odradi bris oka. 6 mjeseci smo mucili muku i nalaz je dosao sa rezultatom da je na porodjaju pokupio fekalnu bakteriju. Sa mlijekom sam pravila jos veci problem jer se hranila slatkim iz mlijeka. Tako da, samo odraditi bris oka i to je to.
Mame a kako da stavim.mast bebi u okce? Nikako ne mogu da uspem..
Moja devojcica sada puni 7 meseci,imamo problem sa krmeljanjem i suzicama od kada se rodila,u pocetku smo mislili da je nesto bezazleno u pitanju,zapuseni kanali verovatno,cistili kamilicom i probali neke od kapi ali nista nije pomoglo.Uradili smo briseve i otkrili da ima bakteriju Pseudomonas!Tada nikada cula za tu bakteriju,dok mi lekari nisu rekli da je u pitanju jaaako uporna bakterija i veoma otporna na antibiotike,da nije bas bezazlena i da se tesko leci.I da joj je u bolnici prenesena zbog nesterilnih uslova.Svakakve kapi i masti smo probali i bolje je samo trenutno,kada se ponove brisevi ona je opet tu 20%.Bas smo ocajni,da li je neko imao slicno iskustvo?
Nas decak je takav problem imao od rodjenja do 9meseca. Sada imamo problem sa drugim decakom isti oko, zapusen suzonosni kanal. Kada se pritisne kesica ispod ugla oka uvek izadje gust sekret. Pre svake terapije davali bris. Kod prvog decaka nalazili proteus mirabilis. Kod drugog haemofilus parainfluenca. Terapije su bile raznolike. Sa prvim decakom obavezno ciscenje oka istiskivanje kesice, pa brisanje tuferim, zatim Ocuflash u mlazu. Zatim terapija. Uglavnom sve kratkotrajno dejstvo . Kada je usao u 9 mesec samo se od sebe je prestalo zato sto je porastao pa se kanal prosirio. To je jedino resenje samo strpljenje i redovno ciscenje dok se kanal sam ne prosiri. Sada sa drugim decakom koristili 7 dana Vigamox kapi, i uspesno sanirali bakteriju na mesec dana pa se ponovo vratila. Oftamolozi preporucuju ove kapi, kazu da su dosta delotvorne. Pokusajte. Sedam dana pa ako se ne sredi pravite pauzu sa kapima min deset dana. Tako su nama savetovali i cekamo sada da decak poraste da se sredi. U pauzi cistimo Ocuflashom redovno i cedimo suznu kesicu. Pozdrav
Hvala Vam puno na brzom odgovoru.
Postovana Milice,u konsultaciji sa jednim farmaceutom i svojim oftamologom stavljala sam bebi kapi Marocen 4×dnevno i Dexamitrex mast 3×dnevno 10 dana.Ispirala okice stalno kapima Ocuflash...Inace,oftamolog mi je napisao da joj stavljam Marocen kapi i u nosu isto 4×dnevno,jer je to sve povezano,pa da bi dalo bolje rezultate,i pila je sirup Pancef 10 dana 1×dnevno.Obzirom da je toliko bila uporna i probali mnostvo nekih terapija,mesecima,doktor je savetovao da cela ta regija bude pod antibiotikom,oci,nos i da pije antibiotik.Hvala Bogu jedino nam je to pomoglo.Nadam se da cete brzo resiti problem jer znam koliko je ovo mukotrpno jer je uporno i dugo se leci.Veliki pozdrav
Postovana, da li ste uspeli da resite problem sa tom bakterijom i kako? Mojoj bebici je takodje oko krmeljalo i brisom je otkrivena ta bakterija. On je proveo mesec i po dana na neonatologiji, jer je ranije rodjen. Unapred hvala na odgovoru.
Moja beba ima dva meseca. Od rodjenja joj suzi i krmelja levo oko. KrmelJi su jako zuti. Kapak blago otecen. Isli smo kod lekara privatno dali su joj bornu kiselinu kapi,da joj par puta u toku dana cistim,i xloramfenikol mast uvece. Koristimo to vec dugo, ali nije nista bolje. Plašim se,jer joj dugo traje. Sta da radimo?
Nasa beba ima 3 meseca i juce je desno oko pocelo da joj suzi i krmelja, a danas i moje oci. Posto je vikend, ne mogu sa njom kod lekara. U hitnoj pomoci je uvek guzva, a cekanje mi je problem zbog dojenja. Ja sam probala sa majcinim mlekom. Pocela sam sa sopstvenim mlekom da mazem i njene i svoje oci, i primetila sam da pomaze. Kod nje je skoro nestalo suzenje, kao i kod mene, i smanjilo se crvenilo.
Zasto toliko minusa na komentar da majka maze svojim mlekom bebine i svoje oci? Dokazano je da je majcino mleko delotvorno i da pomaze. Naravno da, ako je nesto ozbiljnije u pitanju, mozda nece biti efekta, i tada, svakako, treba otici lekaru, ali, ne razumem zasto u startu odbaciti tako efikasan a jednostavni lekic.
moja beba je imala 14 dana, kada smo imali ovaj problem. koristili smo hlorampfenikol, I fizioloski rastvor. brzo je proslo... Pozdrav mamama
Moja djevojcica je dobila konjuktivitis i izlijecili smo za 3 dana.Terapija je bila.gentokulin kapi 3x2kapi i hlorofenikol mast navece.Srecno svima!
da li bebi od 7 meseci smem staviti hloramfenikol mast
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »