Komentari za tekst "Portret novorođenčeta - kako izgleda tek rođena beba?"

Komentara
17
Ostavite komentar
Postovani hitno mi treba pomoc imam kontrakcije nije mi jasno da li sam trudna doktori neznsju molim Vas za pomoc unapred zahvalna Milunka Blagojevic saljem Vam fotografije
Uh kad se setim 😁 kad su mi ga prvi put doneli da ga vidim prvo sam se zgranula sto je tako ćelav. Pa kuku meni on nema ni trepavice ni obrve. Jao nece valjda ostati uvek takav 😂a usta... gornja usna preklopila donji da sam mu otvarala usta da vidim da li uopste ima donju usnu...Jos onako sa njegovih 58cm mi sav bio nekako ogroman u odnosu na druge bebe. A glava... kao da je neko naduvao. A onda kad su ga prvi put stavile pokraj mene to je skroz druga prica... i dan danas mi je u nosu ostao onaj miris kad sam ga prvi put poljubila u njegovu ćelu 😃 miris toplog mleka, isti miris koji me drzao uvek za moje detinjstvo. E sad taj ćela ima punih 16 meseci i buljuk plave kose na tatu, i mamine dugacke trepavice, jedino sto se sad od zubica popunila i ta donja usna tako da bi mu sad svaka devojcica pozavidela na njima ☺️ i za mene je najlepsi decak na celom svetu!
Da li su vase bebe imale dlacice po usima i kada su otpale skroz?
Drage mame, hvala :) otpadalo je to malo po malo i sada smo jedna velika i dobra devojcica od malo jace os 16 meseci :)
i moja beba ima dlacice na usima i ramenima...i uskoro ce tri,meseca i dalje ima...nece valjda tako,ostati...

Ali moja beba puni 3 za koji dan...kada to treba da otpadne??
Moja ima jos uvek,puna dva meseca :-)
Nepuna dva sata nakon porođaja moj muž je video našu ćerkicu koja je bila poput drugih beba, smežurana, i još tamnijeg tena. Par nedelja kasnije mi je priznao kako je bio šokiran jer je mislio da bebe odmah izgledaju kao sa reklame za pelene :)
imam jedan problem imam sina od 4 nedelje i ima problema sa neredovnom stolicom sta da redim pomozite mi
Ako dojis bebu, msm da nemas razloga za brigu... Koliko sam informisana, pedijatri se slazu da dojena beba moze da ima cak i do 7 stolica dnevno, ili da nema stolicu nedelju dana,i da je to nije razlog za brigu ako se beba ponasa normalno, redovno piski, rucka.... Ako bas ne kaki mozes pokusati sa nekim probijotikom (espumisan kapi, npr.), ili ako je u pitanju dojena beba pokusaj da prilagodis svoju ishranu bebi :)
Au,kada sam prvi put ugledala Dunju pomislila sam da su mi podmestili nečiju bebu!Suprug i ja smo plavi,a ja gledam u crno,čupavo bepče i pitam se gde sam pogrešila!:) Onda je kosica počela da opada i posvetlela je,mada ne dovoljno...:)
Hehe, odmah nakon porodjaja babica i Dr su uzviknule: "Jaoj, kako je lepa beba!" I nakon sto su je oprali, dali su mi je u ruke, i tog trenutka je nastala blokada u mom mozgu. Pogledam bebu, kad ono njena glava kao plast sena, izduzena jedno 20cm i ja u soku. Gledam je, muz komentarise kako je lepa, svi oko mene isto to govore, samo ja cutim. Gledaju me oni i nije im jasno sto ne pokazujem nikakve emocije, i ja jedva nekako progovorih: "A sto joj je ovakav oblik glave?"
Tu su svi prsnuli u smeh i rekli mi da se glava malo izoblicila prilikom prolaska kroz porodjajni kanal, ali da ce to nestati za par sati najkasnije. Medjutim, opet im nisam verovala dok ne vidim ja to svojim ocima. Ponovo sam je pogledala i teram sebe da pogledam bilo koji drugi deo bebe, ali avaj. Moj se pogled zakucao na toj glavi i to je to.
Gledaju me ovi u sali i kazu: "Mama, pa nije to nista strasno." Drma me muz i pita me da li sam uopste tu, i tek tog trenutka mi je proslo kroz glavu: "Boze, pa sta je meni?!" Tada sam je pogledala u oci i osetila svu ljubav na ovom svetu. Ma.. to je bio najlepsi trenutak u citavom mom zivotu..

Posle par sati, kada su mi je doveli u sobu (bila sam na baby friendly odeljenju), glava joj je bila sasvim normalna, ali sam se tih prvih par sati i dalje bojala da se ne izoblici :smeh:, i krisom gledala u novorodjence mame koja je bila sa mnom u sobi, i uporedjivala oblike.

Sad kad se setim, svaki put se nasmejem. Tako da drage mame, i to se desava i nemojte nista da brinete. ;)
meni su sve bebe slatke kad se rode mala,sicušne sa crvenilom na licu.Mali andjel
sve prodje potrebno je ,mjesec dana da djete dobije ljepi izgled i cistiju kožu
dan posle poro]aja muž se ušunjo na odeljenje i sestra nam je donela bebca da ga vidimo. ja sam ga takođe tad videla prvi put posle porođajne sale. Bože što je bio ružan... mršav, crven u licu a glava izdužena kao kod svemirca...Pitam muža jel lep a strepim šta će reći... Meni je ružan a rodila sam ga. Sutradan mi ga donesu na podoj a ja ga gledam... i dalje ružan... pokušavam da utvrdim na koga mi liči da uspostavim neki kontakt sa njim... bezuspešno... kao da su mi dali tuđu bebu... strašno... druge mame u sobi maze svoje bebe, tepaju im, jedva čekaju novi podoj... ja i dalje ništa... pakao...
Da ne dužim... kad se malo ugojio i koža mu se očistija bio je najlepši na svetu i svaki dan je sve lepši... sad mu je 3 godine i liči na mene, ali tih prvih dana u porodilištu... strašno...
Vrlo simpatičan opis, slatko sam se nasmijala :)
Hvala što ste to podijelili sa nama.
na neki nacin sam se bojala,joooj kakva ce moja beba biti kada se rodi???Pa sve su bebe obicno ruzne,pa hoce li i moja biti takva???Ali ne,moja Sara je bila slatka,mala crna bebica kada se rodila,a onda je pocela da svijetli...Iz dana u dan je bila sve svijetlija i sladja!!!84
moj prvi sin kad se rodio bio je ruzan i plav da sam mislila da ce takav ostati ali mi je babica objasnila da su sve bebe takve prvih par sati kad se rode tako je i bilo moj sin je bio prelepa beba
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »