Komentari za tekst "Kako da dojim?"

Komentara
23
Ostavite komentar
beba mi kupi zrak sta god da sam pokusala nece lijepo da jede samo bradavicu uzme i napuse mu se stomacic i ima grceve imama siroku arolu pa ne znam jel zbog toga il al nece da jede kako treba
Da li neko ima problem sa ravnim bradavicama?
Dobar dan , imam jedan problem :( Beba mi ima dva meseca, imam mleka ali nece da sisa, navikla je na flasicu , izmuzavam se da mi mleko ne bi nestalo ( moje mleko joj dam na flasicu) ali ne znam kako da je vratim na dojku , pokusavam da kada treba da jede prvo ponudim dojku pa onda flasicu..ali ona odbija da sisa i kada joj dam na flasicu da smiri nervozu pa joj opet ponudim dojku ona place i nece da sisa.. Da li neka ima iskustva kako vratiti bebu ponovo na dojku?
nece da uzima dojku a imam mljeka
Cao drage mame :) Imam jedno pitanje u vezi dojenja. Moj bebac ima 20 dana i jede na 2,5/3/4h. Mislim da se ne najede kada ga dojim pa ubrzo ogladni. Kada se izmuzem sa pumpicom popije 80-90-100ml mog mleka po obroku i spava po 4,5h. Ne mogu da procenim kada mu je dovoljno jer nekad jede na flasicu moje mleko on jede dok ne izbljucka visak. Koliko mleka treba da popije bebac u tom uzrastu po obroku? Hvala :)
najlaske je izracunati po kilazi npr. moje dijete ima 4.3 kila to se podijeli sa 0.7 te pomnozi sa 100 i dobije se broj ml koji pojede tijekom 24sata. tad se taj broj podijeli s 8( ili 9, ovisno koliko put na dan jede). evo moja beba pojede po obroku 80 ml, i po tom izračunu isapada tako pa vjeeujem da je pouzadan. tezina se treba racunati u kg ne gr :)
Cao drage mame :) Imam jedno pitanje u vezi dojenja. Moj bebac ima 20 dana i jede na 2,5/3/4h. Mislim da se ne najede kada ga dojim pa ubrzo ogladni. Kada se izmuzem sa pumpicom popije 80-90-100ml mog mleka po obroku i spava po 4,5h. Ne mogu da procenim kada mu je dovoljno jer nekad jede na flasicu moje mleko on jede dok ne izbljucka visak. Koliko mleka treba da popije bebac u tom uzrastu po obroku? Hvala :)
ja sam imala problemlema sa uvucenim bradavicama,pa sam morala vestacke da koristim.Beba je slabo i sisala.Nadam se da mi se sa ovom bebicom to nece ponoviti.Moze i savet ako je neka od vas imala ista iskustva.
Isti problem sa bradavicama, s tim sto bebac sada ima 4 meseca, izvukao je moje bradavice ali nece bez vestacke da sisa... Ja nemam problema sa mlekom tako da mi je stav - samo neka sisa i nek pije moje mleko bolje nego bilo kakve dohrane... :)
U porodilištu sam trenutno, mleko mi nadolazi da li da masiram grudi koje polako pocinju da me bole i da li da se izmuzavam posto mi je beba na dohrani? Plasim se upale kod prve trudnoce sam prošla pakao, ne znam sta da radim da mi se ne ponovi.
Znam da je kasno za odgovor,ali posluzice mozda nekom. Za razbijanje grudvica u grudima,ili kad mleko jako nadodje,najbolje resenje za to je KADA ili TUŠ,VRUĆA VODA i MASAŽER,kupljen kod kineza,npr Relax&tone (oko 2000din). Malo vrucom vodom,kolko mozete toplijom tusirajte grudi pa posle nastavkom sa kruzicima
masirajte dojku i to ponavljajte.
Totalno bezbolno,a ucinkovito.
Za dva dana sam resila problem,nestala je i temperatura koja je trajala 2-3 dana.
i masiraj se i i zmuzavaj.Zasto ti je beba na dohrani?Imala sam i ja taj problem,uzasno su me bolele i imala sam neke grudvice.Ali kad se izmuzem,ili kad podojim bebu to nestane.Bolje radi to da nebi dobila mestitis i visoku temperaturu.Cudi me da ti to nisu rekli u porodilistu...
U porodilištu sam trenutno, mleko mi nadolazi da li da masiram grudi koje polako pocinju da me bole i da li da se izmuzavam posto mi je beba na dohrani? Plasim se upale kod prve trudnoce sam prošla pakao, ne znam sta da radim da mi se ne ponovi.
Sto se tice osoblja i babica po porodilisima,moje iskustvo...blagi horor.Bez obzira da li je prvo dete ili drugo ,bez obzira na boju koze zeni je itekako potrebna podrska i pomoc pogotovo oko dojenja.Ali sta se desava....??!!Otpor i zid sazidan od odbojnosti i neljubaznosti.Zalosno ali istinito.
majke trudite se da dojite svoju djecu jer majcino mlijeko je melem za bebu....svaki pocetak je tezak, ali trud i upornost se isplate
Upravu je ovaj komentar za porodiliste.Tamo su sestre stvarno katastrofa,deluje mi kao da zele samo da skinu sa vrata svaku porodilju.I mojoj bebi su davali flasicu zbog zutice a mene niko nista nije informisao oko dojenja, niti mi bilo sta pokazao.Sve dok nije dosla patronazna sestra,one su super,ali tada vec beba nije htela dovoljno da sisa.Sada je i dohranjujem.
Bebac je odlican,uz Vas sam mnogo lakse i lepse iznela svoju trudnocu.Veeeliki pozdrav.
Selma je "malo " pogresila, "najzdravije je do godinu dana rtada je njhranjivije mlijeko poslije ono gubi svoj značaj nije hranjivo kao ono prvo", POTPUNA ZABLUDA!!
Ja sam prvo dete dojila dve divne godine, a drugo evo vec 7 i po meseci i nadam se da cu dojiti BAR isto koliko i prvo. Inace danas pedijatri savetuju da se doji KOLIKO GOD DETE ZELI.
Skoro svaka zena, bolje reci 95% moze da doji, samo je problem neadekvatna strucna pomoc u porodilistu, olako odustajanje, nametanje flasice i "hektolitara" vode ili caja....Znaci ko zeli taj i moze :)Savet za buduce mame, BUDITE DOSADNE U PORODILISTU, PITAJTE I STO PUTA DA VAM POKAZU I POMOGNU DA BI I VAMA I DETETU BILO DOBRO :)))
Drage moje porodilje nemoj te se brinuti za mlijeko jer vi možete da ga imate dovoljno da da beba jednostavno ne želi da doji prema tome nemoj te sebe kriviti a ako može najzdravije je do godinu dana rtada je njhranjivije mlijeko poslije ono gubi svoj značaj nije hranjivo kao ono prvo
potresna prica majke cice. Steta sto se takve stvari jos uvijek desavaju. Yao mi je sto se to dogodilo, ali sam i sama shvatila da je potyrebno pedijatre io uopste doktore non stop na nesto podsjecati, a takodje i stalno nesto yapitkivati. sam0o tako moyemo biti sigurni i mame i bebe. Malo doktora i sestara ce se sami sjetiti nekih stvari koje su ya nas i nase dijete dobro.
Kazu da prvu godinu dojimo za bebu, a drugu za majku, odnosno njeno bolje zdravlje!
A SADA JEDAN APEL-MOJA BEBICA JE RODJENA 2 NEDELJE RANIJE, U PORODILISTU-ZVEZDARA, JA SAM IMALA SASVIM DOVOLJNO MLEKA, I VISAK SAM IZMLAZAVALA.ZATIM JE MOJA BEBA DOBILA ZUTICU, I ZBOG TERAPIJE, OTEZANO JE SISALA I DOHRANJIVALI SU JE VESTACKIM ML., A KASNIJE STAVILI NA INFUZIJU, A JA SAM MOJE MLEKO PROSIPALA U LAVABO! KADA SAM PITALA PEDIJATRA, ZASTO JOJ NE DAJU MOJE MLEKO, REKLA JE -P A NISMO ZNALI DA IMATE MLEKO, IAKO SAM SE IZMLAZAVALA PRED NJENIM OCIMA.PRAVA ISTINA JE DA CELO ODELENJE IMA SAMO 1 STERILNU PUMPICU KOJA SE DELI PO PRIORITETU. sta reci- zar ne moze drzava da kupi par pumpica, koja se moze naci za 1000din, e to je Srbija...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »