Komentari za tekst "Nega kose i glave"

Komentara
19
Ostavite komentar
Drage mame,imam bebu 2 meseca i koristim iskljucivo sebamed sapun. Fenomenalan je. I za kupanje i za guzu. Tako je mekana koza i lepa,nije potrebno nikakvo ulje. Samo guzu namazemo sa pavlovicevom kremom i to je to.
Drage mame, niposto ne koristite Hipp proizvode za njegu bebe, ja sam moju bebu kupala i slucajno mi je sa ruke spala pjena od sampona bebi u oko, automatski je vrisnula u plac, oko se zacrvenilo i suzilo, i par dana je oko suzilo i kramelje izlazile, i sad ako malo dohvati je vjetar, to je oko crveno.
Ja i muz smo se umili sa samponom, ne mozete vjerovati koliko ujeda za oci, a koliko znamo baby proizvodi ne bi smjeli nikako biti toliko jaki.
Moja preporuka je Weleda sampon !
Zene, bebici od 4,5 meseci se pojavile neke krastice na glavi, prvo sam mislila da je temenjaca, pa sam mazala uljem, Mustela samponom, ali cini mi se da se bas zacrveni, kao da je inficirano. Kad cesljam, ima zutih ljuspica, kao da se peruta, ali ispod ostane kao crveni pecat, krastica. Da li je neko imao takvo iskustvo. Inace, beba ima ekcem, pa se brinem da to nije ekcem i na glavi?
Meni Su isto rekli da nista ne diram samo kupam dete uljanim samponom i mazem bademovo Ulje😴Medjutim njemu SE strasno prosirila temeljacu u debelim slojevima Tako da Sam uzela Mama aua kremu Za To i pavlovicevu Mast ,temeljaca SE skida zajedno sa kosom😢I pecatima😔Kako Sam tuzna i zabrinuta
To morate cetkom rijesiti. Stavite jestivo ulje preko koze gdje je tjemenjaca i onda cetkom za bebe skidajte. Tjemenjaca se moze prosiriti i po licu.
Moj sin ima temeljacu, moja majka kaze da sam i ja imala kao beba i da ce to samo da se skine od pranje kose, da nema potrebe da se forsira koza glave. I njemu je vec pocelo po malo da se skida pranjem postepeno. Je l' ste resili vi taj problem?
Zivim u Kanadi i beba mi ima 2 meseca a pre mesec i po je dobila temenjacu ali na celu kod obrva. Prvo mi je dete (a i niko mi ovde nije znao da kaze sta je to kod obrva) ,doktorica ju je videla i nista ki nije rekla za to. Tek sad sam otisla na internet ,reko da vidim sta je to posto ne prolazi nego je pocelo da se ljusti i svrbi je jer vidim da glavicom se trlja o mene kad je drzim ) i vidim da to moze da bude problem i to veliki !!! Uzasno sam zabrinuta ! Vodicu je kod doktorice opet ali vidim da ovde nemaju pojma sa zivotom pa me zanima jel ima neko neko slicno iskustvo ? Da li je moja beba sada bolesna od tog excema ili je to samo prolazno stanje i nece biti bolesna posle ( mislim imati kozne bolesti ) ?
Ne nije bolesna vasa beba, to je tjemenjaca samo na celu i obrvama. Ja sam u Australiji, pedijatrica je mojoj cerki objasnila da maze maslinovim uljem ili bademovim uljem i polako skidate to, ne brinite to mnogo beba ima i ne mora da bude samo na tjemenu, moze da bude na raznim mestima, a celo i obrve su udarne .
moja Ina ima dva ipo meseca,i imamo problem sa temeljacom mazem uljem i peremo glavicu ali se tesko skida,a ona se i znoji dosta jer je krupna rodjena je sa 4250 kg i 55 cm a na prvoj kontroli imala je 5 570 kg i 60 cm da li je uzrok temeljace i to sto se dosta znoji u predelu glavice i vrata,molim za pomoc unapred zahvalna Ana
Meni je intetesantno da u inostranstvu insustiraju da se temenjaca ne dira, da ce sama nestati, a da svako nasilno cetkanje samo cini stvari gorim. I nikakva ulja se ne preporucuju.
sampon mustela skida temenjacu neverovatnom brzinom,bez ulja i bez izcesljavanja
sa koliko mjeseci beba pocinje temenjaca
Moj bebac je nije ima kada se rodio, a sada sa 8 meseci mu se pojavila... ocigledno nema pravila
Da bi oprala kosu mojoj bebi moram dobro da se pomucim.Ima dugacku kosicu sa 9 meseci i treba mi dosta vode da bi joj isprala,pritom ona otvori usta dok je ispiram i verovatno joj zbog toga ne prija.Ne znam kako da pranje kosice ucinim manje strasnim.
Mazem bebi ulje i sesljam cetkom od od prirodnih vlakana,jedino se teme malo crveni.Da li je to normalno ili je bolje da ga necesljam ujutru i uvece ,kako sam i kod vas procitala.
Nedavno sam cula da su bebe koje su hranjene formulom, tj. vestackom hranom, sklonija sticanju temenjace od dece koja se hrane majcinim mlekom. Molim vas da mi odogovrite li je to tacno. Hvala
Nije tacno. Sin mi je od druge sedmice hranjen formulom i nikad problema nije bilo. Dok drugo dete izgleda da ce dobiti temenjacu.
Slazem se sa tobom,ne treba nikog slusati samo svoju bebu i svoje srce.Bebi je potrebna ljubav,neznost,razumevanje i to je nece razmaziti,da ce beba posle da bude ovakva ili onakva.Volite svoju bebu i dajte joj svu ljubav ovog sveta,beba sve zna,oseca.......
volite vase dete kako vam vase srce kaze i ne slusajte savete lekara!
Beba je samo jednom mala, nemojte da se kajete sto je dovoljno niste voleli i razmazili!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »