Komentari za tekst "Da li dete da upišem u PRIVATNI ili DRŽAVNI vrtići?"

Komentara
20
Ostavite komentar
Upisali bi mi dete u državni da ima mesta. Do tada smo u privatnom i zadovoljni smo. Ali sada nakon 2 godine ne bih detetu menjala okruženje.
Mi smo zadovoljni privatnim, baš iz razloga posvećenost deci zbog manjih grupa, imamo redovan uvid u napredak deteta i izveštaj o svakodnevnicama, fleksibilni su oko dolaska... Jedino nam smeta doplata za dane odsustva ;(
Dobra tema za bebac. Posto ste pisali o tome koliko novi zakon nije stao na stranu trudnica i porodilja hajdemo da pisemo malo i na ovu temu. Nismo dobili mesto u drzavnom vrticu i prinudjeni smo da idemo u privatni. Vrticu uredno placamo ceo iznos mesecno a posle se "prebijamo" sa gradom za povracaj novca tj subvencije. Svaki put kad dete bude bolesno nama stize veci racun. Umesto da platimo mesecno oko 5000 ako dete ne ide u vrtic 2 nedelje, platimo skoro 10.000. A gde je drugo dete? I sta ce biti kad se razbole npr od boginja, pa mesec dana ne idu? Za dvoje dece vrtic 30.000.Stvarno nema smisla. A u drzavnim vrticima se za nedolazak deteta smanjuje racun. O kakvom natalitetu onda pricamo? Nismo dobili drzavni vrtic jer nigde nema mesta.
Zdravo, zanima me na koji nacin da dete prebacim iz drzavnog u privatni vrtic, znam da je ranije to bilo lakse, da li je neko imao iskustva ove godine od kako su uveli nova pravila?
pre nešto manje od 40 godina mene je majka ostavljala u vrtiću u 5 ujutru sa tetkicama i uzimala me uveče u 7-8 opet sam sa tetkicama. one žene brišu, ribaju, a sve igračke moje. njoj i meni je to tada bila neizmerna usluga, što su pristajale na to tj gledale kroz prste.
Super tema . Mi smo za sina izabrali privatan vrtic. Razlika je 6000 dinara. Izabrali smo zbog grupe jer smo zeleli da bude u manjoj grupi zbog prehlada i sl.
Moja cerkica vec godinu dana ide u privatni vrtic na N.Beogradu i mi smo zaista prezadovoljni.. Vaspitacice su predivne, rade sa njima uce ih svasta, izlaze napolje, imaju lep veliki park i vode cak i malce koji ne hodaju, voze ih u kolicima i svi se lepo igraju i leti i zimi. Medjutim, mi smo teska srca odlucili da je prebacimo u drzavni koji nam je ispred zgrade (zbog blizine), ali i zbog novcanih sredstava jer smo za privatni morali da izdvajamo i do 11.000 mesecno sto nam je vremenom postalo mnogo...(placamo stan, ocekujemo i drugo dete...)
Videcemo kako cemo se u drzavnom snaci, cujem eto i citam svakakve komentare, ali na kraju sve to prodje i sta fali i toj decici iz drzavnih na kraju svi zavrse vrtic lepo posle pocinje skola itd... Nadam se bar pristojnim uslovima. Ne ocekujem previse pa se mozda i iznenadimo. Ali je svakako najvaznije da ona prihvati nove drugare i vaspitacice.
"Izvrnuta torta"
Milutina Milankovica 110
Možete li mi reći koji je to privatni vrtić, tražimo takav na nbgd, hvala 😊
Interesuje me iskustvo roditelja čija deca idu u državne jaslice, a radno vreme im počinje u 7: 30h. Pretpostavljam da decu ostavljaju u zajedničkim sobama za prijem, dok ne počnu sa radom vaspitačice oko pola 8, pa bih volela da znam da li u svim državnim vrtićima decu čuva pomoćno osoblje (kuvarice, spremačice) to jest paze na decu dok ne dođu vaspitačice? Da li mislite da je u skladu sa zakonom da tako malo decu čuvaju osobe koje nisu kvalifikovane za te poslove? Vaspitacice mog deteta mi nisu preporucivale da ostavim dete u sobi za prijem. I vrlo brzo smo se uverili da je to zaista rulet. Blago rečeno.
Apsolutna glupost, ukoliko bi se desilo da decu cuva tehnicko osoblje, posledice bi snosio i rukovodilac objekta i vaspitac koji je trebao biti dezuran tog dana. To je vaspitno-obrazovna ustanova i takvi propusti su mozda mogli da se desavaju u davnoj proslosti, sada nikako.
Kakva glupost! Gde jos decu cuvaju kuvarice, molim vas. U sobama za prijem iliti dezurnim sovama, rade dezurni vaspitaci. To su oni koji dolaze na posao u 6 sati ujutru, medjusmena je od 8 do 14h a popodnevna od 10 do 18h... Pozdrav.
25 do 30 dece u grupi je super.. u Zvezdarskim vrticima ih ima po 40 u grupama... vaspitaca ima 3, ali i to retko, jer jednog uvek setaju.. sobe su male i tesko je organizovati toliki broj dece..svaka cast vaspitacima kako ih sacuvaju, a da ne pricamo o tome kako uspeju i da ih nauce necemu, nahrane, vode napolje...
Privatni,vrtic smo izabrali bas zbog pretrpanih grupa u drzavnim i da bi deca sto manje bila bolesna.Prezadovoljni smo,mnogo vise i kvalitetnije se radi sa decom nego u drzavnim vrticima i vaspitaca ima dovoljno tako da nijedno dete nije zanemareno,sto je cest slucaj u drzavnim i sto je najvaznije moja deca a i njihovi drugari rado idu u svoj vrtic.
Moje dete takodje ide u drzavni vrtic na Novom Beogradu, zadovoljni smo, uce sve i svasta. Jedino sto rekose u predhodnim komentarima je veliki broj dece u grupi. Kod njega je 29 dece u srednjoj grupi.
Slažem se u svemu sa Tikom. Moje dete ide u državni vrtić i dovodim je oko 9h i to ne predstavlja nikakav problem. Vidi se da rade s njima (pesmice, crtanje, kultura ponašanja, priče), a sad je pitanje i do samog deteta kako to usvaja. Jedina mana je broj dece, jer ih ima oko 25oro. Takođe sam zadovoljna i sa hranom, vrlo je raznovrsna. Ručak imaju u 14:30, tako da posle vrtića može odmah u šetnju, ne moramo kući na ručak. Pozdrav svima.
Moje dete ide u drzavni vrtic N.Beograd i dovodim ga u 9h tako da nije tacno da mora u odredjeno vreme i nije problem ukoliko treba da ga pokupim ranije. Ja sam prezadovoljna i radom vaspitacica, vidim sta mi sin sve nauci,mana je jedino veliki broj dece u grupi, pa mi je sin cesto prehladjen.
Ja sam i više nego zadovoljna privatnim vratićemo u koji ide moja ćerka. Pažljivi, nežni, brzini sa super programom, super hranom. Njih je 12 u grupi u uzrastu od 5 godina na dve vaspitacice
Eeee u Crnoj Gori u vrticima ima ih po 53 u grupi s dve vaspitacice!!! I veliki nedostatak vrtica I obnova starih vrtica a I skola isto tako,... e tako nasa drzava brine o nasoj deci.
Tacno je da ih ima 53 upisanih ali u vrtic dolazi maksimalno njih 35..ni toliko.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »