Komentari za tekst "Vaša beba u 15. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
120
Ostavite komentar
Pozdrav svima.Moj Arslan sutra puni 16 mjeseci,jos uvijek ne pokazuje prstom na ono sto zeli,a doktorica kaze da bi to vec trebao ciniti,takodjer jos uvijek ne hoda samostalno,napravi sam 3-4 koraka,ostalo hoda uz pridrzavanje.Zanima me kada su vasa djeca pocela samostalno hodati,pricati,...Lijep pozdrav 😊
bio je vas komemtar pre par meseci. mi smo sad 15m i isto je kod nas. kako je sad kad ste stariji?
Moja mala je prve samostalne korake napravila par dana pre 1.rodjendana sada vec uveliko juri. mislim da je period prohodavanja izmedju 12 i 18 meseci bebe.
Sto se tice govora, blebece nesto nerazumno ali jasno pokazuje prstom na stvar koju zeli. ume da kaze da i ne i po jos koju rec baba,mama,tata,deda,daj,ajde,to isl.
Ukoliko se brinete za svoju bebu uvek je mozete odvesti lekaru neurologu ili fizijatru da dobijete strucno misljenje i savet.
Sve najbolje zelimo🥰
Pozdrav, da li stavljate vase malisane na nošu?Ja mog kad stavim odma ustaje nece da sedi ni 2 min. vise bi da se igra sa njom nego da sedi, pedijatar kaze da je rano jos za nošu🤔
Stavljam posle budjenja, tako da se vec navikao. Odradi sta treba i to je to :) Inace ide posle budjenja ili podoja, naravno deca koja hoce. Mozete mu pruziti par igrackica ili ga zabaviti 5 do 10 minuta, ne duze. Ako pruza otpor treba sacekati malo pa opet probati. Pedijatarske struje se menjaju nonstop, iz mog iskustva decu je bolje privici na tutu iz vise razloga. Uglavnom im ne treba puno da shvate :)
Mi smo cerkici kupili nosu oko 1.rodjendana eto cisto da je naviknemo na ideju da postoni i nosa. Prvih dana mislila je daje igracka nosila je na glavi, stavljala igracke da sede 🤣 e onda smo nekako krenuli sa upotrebom posle budjenja,pre spavanja,posle obroka tako neki ustaljeni redosled i po nekad pogodimo tajming nekad ne. Sedi, lista knjige, ja joj pravim drustvo na podu pored nje i sada sa skoro 16 meseci kad se probudi sama uzima nosu i donosi je. zna cemu sluzi i kad obavi sta treba ustaje i pokaze.
Mislim da im treba vremena da se naviknu na bilo sta novo pa i na nosu
Mame, moja Maša ima 15 mjeseci i mnogo je ljuta. Tu ljutinu pokazuje od 7-8. mjeseca, ali sad kako hoda jos je izrazitija jer de baci na pod i vristi. Cesto je tako ostavim na podu da se baca, da vidi da ne moze dobiti ono sto zeli. Tačno zna šta ne smije jer me oponaša kad joj kažem “Mašo NE!”. Da li je necija beba takva? Kako se izborite sa tim?
Moja je od skoro kad joj nesto nije po volji pocela da tupka u mestu i negoduje... Ja jednostavno ignorisem te napade, znam da je to za njeno dobro. Mene ona proverava, dodje tipa do uticnice, krene rukom da pipne ali prvo gleda da li je gledam, ako kao ne gledam ona se skloni, kad kazem NE, ona mase prsticem kao ne, ali nastavlja po svom. Ovolicni ali su opasni ☺🤗
Drage moje, kada je nabolje vreme da bebac ostavi cuclu? 😏
Mi imamo 16 m tj punimo 16 m za neki dan
ugojila sam se vrlo malo u obe trudnoce,ali cim sam krenula da dojim punom parom,krenula sam i da jedem sve vise i vise..Tako da sam sada deblja nego u devetom mesecu trudnoce,ali ne sekiram se cim prestanem,znam da cu vratiti kilazu.Nema pravila svaka zena je individua .
I ja sam tako, u trudnoci nista spec, al kuci sama sa cerkom udri po špajzu. Kad jede ona jedem i ja 😪😪😪
Nervira me al ne nalazim drugi nacin
I zenice,htela sam da vas pitam kako su deca reagovala na vrtic?U blizini imamo jedan privatan vrtic pa planiram da upisem sina.
Moj ide u vrtic od septembra. Krenuli smo pre prvog rodjendana. Rodjen je 19.09.2019. Privikavanje je trajalo 5dana,onda je plakao kad dodjem po njega narednih 5 dana. Posle toga sve super, voli da ide u vrtic, ujutru uzima rancic, kapicu, jaknu.. da se spremimo😊 Iskreno, meni je bas drago sto je tako, u vrticu nauce svasta i lepo se igra sa drugom decom. Prohodao je sa 9,5_sa 10meseci je vec stabilno hodao i jurio verovali ili ne, tako da kad idemo peske do vrtica, on je vec zapamtio put do tamo. Moj savet je da treba dete da ide u vrtic, jer je tamo predivno za njih..babe i dede su za druge stvari 😊
I tokom celog ovog perioda izostali smo jako malo iz vrtica, uglavnom zbog nicanja zubica.

Sergije mi spava celu noc,ne budi se uopste.Takav je bio od rodjenja.Popodne spava od 13-14h i onda odspava 2-3 sata.Cesto zaspi u 21h a ustane ujutru u 11-12 pa onda popodne ne spava.Isto i beba od 2meseca spava celu noc.Sreca sto nemamo problema sa spavanjem.
Swrgije seta sam,ali jos ne prica,samo bababa,gagaga,gngn,tataaa,mamama,brm brm i nista vise.A sve zna,pokazuje sta hoce,sve razume kad mu se kaze.
Cuclu niko ne koristi,ni Sergije ni Simeon.
Pelenu jos nismo skinuli,planiramo na leto Sergije ce tad puniti 2 godine a Simeon godinu dana,pa zajedno da skinu pelene mislim da ce se tako zajedno lakse odvici.
Drage mame da li vi i dalje imate problem nespavanja nocu? Moj bebac je spavao 2 puta u toku dana..sada jednom..ali to ne predstavlja nikakvu promenu za nocno spavanje..tj.nespavanje😔 budi se na svaka dva sata ili sat..nikakva promena. Do sada nije prespavao noc..da li se to samo nama desava😄 Divne ste💏
Imam cerkicu koja sada ima 3 godine.Prestala je da sisa sa 21 mesec,do tada nikada nije prespavala noc.Budila se na svakih sat-dva,nekad i na pola sata.I to nema veze sa tim da li je spavala preko dana ili nije,nije bila gladna,jednostavno navika.Kada je prestala da sisa ja prosto nisam mogla da verujem da spava celu noc bez budjenja.Sada imam sina od 16 meseci koji se takodje budi nocu i to od rodjenja,identicni su.Takodje sisa..Dakle to je neka njihova navika,cak i u snu zele da znaju ste pored njih,da se osete sigurnim.Znam da je iscrpljujuce,ali procice,ne brinite :)
Drage mame, da li je neka imala problema sa manjkom kilograma? ja imam 7 kg manje nego pre trudnoce, premrsava sam, imam 48kg i jako me to nervira,beba ima 15 meseci i i dalje sisa, da li da se nadam da cu se ugojiti kad prestanem da dojim? jedem normalno kao i pre, cak sam i stitnu zlezdu proveravala i sve je ok.
Uradite nalaze za heliko bakteriju. Znam da zvuci cudno, ali moja sestra je imala isti problem i sve ostalo joj je bilo ok, krvna slika odlicna, slucajno je na mamin predlog rekla da urade analize eto i za tu bakteriju, cisto da otkloni sumnju i rezultat je bio pozitivan. Nije imala nikakve simptome, osim da je imala slabiji apetit
I ja takodje.Inace sam sitnije gradje ali moja idealna tezina je 55-56 kila.Posto sam dva puta bila trudna,nakon oba porodjaja je moja tezina padala na 48-49 kila.Mislim da je to i zbog toga sto dojim,ne spavam kako treba,po ceo dan jurim za njima,a i jednostavno takav mi je metabolizam.U poslednjih par meseci sam pocela da jedem sto vise ( i kad sam gladna i kad nisam :D ) cak i u kasne sate,pila sam vitamin b nekih dva meseca,sto vise tecnosti i nekako sam dosla do 54.Eto neko moje iskustvo.Zapravo koliko je tesko onom koji pokusava skinuti kilazu,toliko je tesko i onom koji pokusava dodati koje kilo.
Zdravo mame. Trebala bi mi mala pomoc. U drugom sam stanju i nigde ne mogu da nadjem opciju da opet pratim trudnocu na Bebcu. Da li moze neko da mi objasni gde se nalazi opcija i da li ona uopste postoji? Hvala Vam!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »