Komentari za tekst "Kako izgleda i koliko traje oporavak od carskog reza?"

Komentara
151
Ostavite komentar
Mene je boleo rez na dodir sigurno 4 meseca, i prilikom naglih pokreta sam imala probadanja u predelu reza ali je sve to normalno i vremenom je prošlo. Što se stomaka tiče meni se koža vratila u normalu tek za nekih godinu dana, nekom to bude ranije al kod mene se baš odužilo, al ako želiš da imaš ravan stomak moraš da radiš redovno trbušnjake, naravno kad rez prekine skroz da te boli, jer se trbušni mišilći u trudnoći jako istegle i onda čim malo više pojedeš ispadne ti stomak kao da si 6 mesec 😀 al uz rađenje trbušnjaka jedno tri meseca trebalo bi da se i mišilći vrate u normalu pa da ti stomak bude kao pre porođaja 😊
Porodila sam se u Austriji carskim rezom. Ustajanje 5 sati nakon operacije. Sutra dan vadjenje katetra i setanje do wc-a,tusiranje. Na rani je bio zalijepljen nesto kao plasticni flaster,skinut tek zadnji dan u bolnici. Konci sami ispadaju.Dva dana konstantne ifuzije za bolove poslije po potrebi. Beba od porodjaja sa mnom u krevetu,s toga da babice obilaze svaka dva sata ali nema odmora,znaci 5 dana bez spavanja,mlijeka nema,forsiraju dojenje,beba samo place. Kada je cetvrti dan imao 480gr manje dobio je flasicu i ja pumpu za mlijeko kojeg jos nije bilo. Peti dan smo isli kuci,jos sam hodala pogrbljeno 3,4 dana. Blagi bolovi uz tablete povremeno. Prva beba tako da ne znam prirodni porod ali ovaj mi se nikako nije dopao osim naseg malog andjela.Pozdrav svim mamama :-)
Znaci nista nije tako kako ste opisali. Prvi dan se lezi na intenzivnoj, prvo ustajanje ide vec 6 h nakon poroda, bebu sam vidjela sutradan, i da, kupanje u kadi nakon otpusta je bilo obavezno svaki dan. Valjda to zavisi od bolnice u kojoj je radjen carski. Pozdrav.
Gde ste se porodili? U Banjoj Luci 2h lezis na poluintenzivnoj, ides u sobu onda i bebu donose brzo. Bude malo i odnose je. Drugi dan dodje fizioterapeut i pokazuje vjezbe. Treci dan vade kateter i moras da ustanes da prohodas. Bebu od treceg dana donose na svaka 2-3h i negdje po 4h je ostave sa vama.. Kupanje zaobilaziti konce koliko se moze, a kad se izvade normalno se kupati.. :)
Zavisi od bolnice. U Dragiše Mišović je otpust 48 sati nakon urađenog carskog reza.
Imala sam 2 carska reza. Posle prvog sam se brzo oporavila, ali me je bolelo i zatezalo kad ustajem dok nisu skinuli konce. Neprijatan osećaj tog dela stomaka sam imala godinu dana i babica mi je rekla da je to normalno. Drugi carski je bio pesma, kao da nisam operisana. Deseti dan mi skinuli konce, jedanaesti sam sela u kola i odvezla starije dete na trening. Oba su bila u totalnoj anesteziji i nisam imala nikakve tegobe.
Visokorizicna trudnoca, carski pod opstom anestezijom... Oporavak trajao 3dana u bolnici i tri kod kuce i vec sedmi dan bila ko nova.... Sretno buduce mame i ne plasite se... Ja i sedam mjeseci nakon poroda nemam nikakve posljedice 😊 hvala Bogu
Prvi carski 2009 ,totalna anestezija i ustajanje posle par sati. Boli naravno ali prođe posle nekoliko dana, bebu su donosili na svakih nekoliko sati.Drugi carski 2013 u sedmom mjesecu trudnoće, isto totalna anestezija iz koje su me uspjeli probuditi posle 11 sati, par sati nakon toga sam setala hodnicima sa uzasnim bolovima jer mi zbog alergijskih reakcija na sve lijekova nisu mogli dati nista protiv bolova ali prošlo je i to. Bebu sam vidjela tek osmi dan kada su me pustili iz porodilišta pošto je on bio transportovan u drugi grad na djeciju kliniku( prekosutra puni 7 godina, đak prvak, fudbaler i gimnastičar). Sve u svemu bol prođe i rane zarastu.
kako kako prave carski rez u vise gratskoj bilnici
Carski rez pre mesec i po dana, Betanija NS. Divno iskustvo. Spinalna anestezija, odmah sam videla bebu. Nakon porodjaja daju lekove protiv bolova 24h. Uvece setnja do lavaboa da se umije porodilja, najduza 2m u zivotu ali polako i stigne se. Ujutru se ide na poluintenzivnu, odmah tusiranje. Nista strasno, nista tesko. Nakon toga svako jutro tusiranje. Treci dan su nas pustili kuci. Vazno je kretati se, koliko god je moguce. Nakon nedelju dana sam vec mogla sama da odem u nabavku u prodavnicu.
Ne pravite dramu, malo mora boleti ali kretanjem i pozitivnim stavom se sve pregrmi brzo.
Sada nakon mesec i po dana mogu sve kao i da nisam operisana.
I da napomenem, nisam se pridrzavala mirovanja ni nicega. Koliko god sam mogla radila sam sve, od lezanja sigurno ne bih mogla.
Sve pohvale za osoblje Betanije i ne plasite se nicega.
Pozdrav
Potpuno isto iskustvo samo u Holandiji... :-)
Pozz...ne znam gdje ste se vi porodili ali kod nas na UKC Tuzla ondmah nakon razbudjivanja iz totalne anestezije dizu te na noge doneose bebicu i vi se brinete o njoj...tako je bilo bar prije par godina...iskreno se nadam da se nesto promijenilo.
Porođena prije 4 mjeseca,ništa nije promjenjeno.Porodili me u 6 navečer.Ujutro me vodili u wc,pala u nesvijest za 2 sata bebu donose i ostavljaju je..Dijete oko 5kg imalo Haos.
Ja sam prije 12g. imala prvi carski uzasan oporavak...nakon 6.5g. drugi jost tezi i bolniji oporavak od prvog...ovih dana cekam treci carski i iskreno prilicno sam zabrinuta jer znam kakvi su bolovi poslije budjenja pogotovo i prva tri dana a i narednih 7 nisam mogla doc sebi.
Pozdrav,ja isto sam imala dva carska reza,oba su bila totalna anestezija.I mnogo mi je lakse bio prvi nego drugi porodjaj,razlika izmedju dva porodjaja je bila 7 godina.Mogu vam reci da sam prvi carski rez imala mnogo vecu ranu od drugog i meni je zaista posle prvog bilo mnogo lakse.E da li je to sad zbog godina ili ne znam cega tako je bilo.Drzi te se zene mi smo CARICE 😁😁😁😁 Kao i sve druge majke!!!!
Ja sam se porodila 25.7.2019 u Austriji. Imala sam isto carski sa epiduralnom anestezijom. Licno nikom ne bih preporučila , naravno sem ako mora, kao sto je slučaj bio kod mene. Posle poradjaja jaki bolovi, bol u kicmi jos veći i na sve to pojavilo se zadržavanje vode,tako da sam iz bolnice izašla veća nego sto sam otišla... jos uvek imam neki čudni bol na rani, a jos veci u kicmu. Tako da zene ... srećno svima. Kad uzmemo bebe u ruke, bar j tom monentu zaboravimo na sve .
Moje iskustvo posle dva carska. Prvi put šok,ne možeš da se ispraviš kad ustaneš,misliš otvoriće ti se rana na stomaku koliko konci zatežu. Moliš boga da se ne nakašlješ ili kineš,to mi je bilo najgore. Drugi carski već znaš šta te čeka pa lakše ide oporavak. Iskreno meni nimalo nije carski,pogotovo prvih dana kad dodješ kući sa bebom i treba da ustaneš ili da se saviješ da je podigneš.
Drage mame ja sam se porodila 18.11.2019 carskim rezom mada to nije bila moja zelja.Ja sam zelela prirodnim putem ali nije mogao.Porodjaj je bio u Austriji sa totalnom anestezijom.Moje iskustvo katastrofalno poradjali su me 4 dana davali mi svasta nesto i nazalost nije moglo prirodno.Tek kada su uradili carski videli su da je pupcana vrpca bila dva puta omotana oko bebine glave.Inace oporavak traje jos i sve me boli i rana i stomak a moram ustajati oko bebice jel nema ko da mi pomogne.To je moje iskustvo pozdrav svima.
Isti dan smo rodile, samo je meni ovo drugi carski i mnogo brzi oporavak. Posle prvog carskog mi je bilo kao i vama. Cuvajte se, proci ce 😚
Carski bas i nije carski! Ja sam rodila prije 2 godine carskim rezom u Svicarskoj... i to nakon 15h mucenja. Imala sam totalnu anesteziju.. problem nije carski problem ne oporavak. Rana je bas dugo bolela, i dugo je trajao taj osjecaj neugodnosti. Kad se i sad sjetim prodje me jeza kako to boli kad je friško. Al eto prodje sve, samo nemojte biti u zabludi da carski nije nista, zavisi kako kod koga al mislim da nijedna zena ne moze proci sasvim bezbolno..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »