Komentari za tekst "Carski rez: Porođaj carskim rezom i šta sve treba da znate"

Komentara
173
Ostavite komentar
Dobar dan imam pitanje, imala sam 1prirodni porodjaj,
zatim drugi koji je bio hitan carski samo sto sam usla u sedmi mesec, nakon dve godine sam ostala trudna i sada 1 novembra treba da se porodim carskim rezom, da li treba vise da se krecem kao i kod prirodnog porodjaja u devetom mesecu ili treba da odmaram? Primetila sam da kada se vise krecem pocne da me boli oziljak ili ti rana od prvog carskog reza
Zdravo imam jedno pitanje imam 4 sina sve prirondno su Rogjendan a sad Sam trudna8 meseci dali mogu carski Rez ☺️
Procitala sam sve komentare ok su svako je svoje misljenje izneo i postujem. Ja iza sebe imam 3 prirodna porodjaja stim da je na trecem nastala duskus hernija i 9 meseci posle porodjaja zavrsim na operacij diskus hernije. Sada 6 godina posle operacije trudna sam i ovaj put idem na carski pa neznam sta da je. Ja one bolove u ledjima posle prirodnig porodjaja nemogu da podnesem vise.
Pozdrav mame ili buduce mame ,da li se neka susrela sa slicnim problemom...Zakazan mi je carski rez 25. sada za koji dan ,24 mi je prijem u bolnicu gde traze test na kovid 19... problem je u tome sto sam ss bas sada prehladila nemam culo mirisa ,imala sam temperaturu dva dana 37 sa 3 ,i vise nemam... samo mi je nos zapusen.. kako to sada ide ,ako budem pozitivna ,da li ce me uopste poroditi taj dan i kako i sta?
Pozdrav,mame...Evo da podelim svoje iskustvo sa vama,jer sam prva citale sve komentare pre porodjaja...Porodila sam se carskim rezom pre mesec dana u spinalnoj anesteziji,od pocetka sam zelela carski,a na kraju se ispostavilo da tako ipak mora jer je mališa bio okrenut karlicno od pocetka.Porodjaj je trajao sve ukupno nepunih 40min,bilo kakvu vrstu bola nisam osetila do trenutka kad je prestala anestezija da deluje,i to ukupno 10 min do leka protiv bolova,i kad sam trebala da ustanem,cetvrti dan sam dosla kuci i cistila istu,a peti sam vec otisla do frizera da operem kosu,tako da bih jos stotinu dece mogla ovakvim putem da rodim,a oziljak jako nisko odradjen tako da ga i ne vidim..
pozdrav,jedno pitanje da li ukoliko vi zelite carski rez a ne prirodnim putem to vas doktor ispostje? ja imam veliki strah od porođaja i zelela bi carski rez.
Prvi porođaj carski, prekoračenje termina 7 dana, nisam se otvarala ni pored indukcije, ni pored bušenja vodenjak, dečko nije hteo napolje. Sreća moja pa sam primala epidural jer je sve to čekanje uz kontrakcije trajalo nekih 24h. Na kraju je usledio carski uz spinalnu, mališa od 4020g, sjajno prošlo, oporavak super. Sada ponovo čekam dečaka i nadam se carskom, jer je to oko jačine mišića grlića izgleda nasledno. Jer je moja majka i samnom i sestrom imala taj problem(mene oživljavali), pa onda ja sa malcem i na kraju moja sestra sa njenom maleckom, a pritom je forsirali prirodno, pa joj sekli grlić, dete izvlačili vakumom, dobilo hematom na glavi, još je morala i na reviziju, i posle dobije infekciju. Tako da želim agoniju da izbegnem.
Nisam ranije pisala, ali da završim priču. 19.11. Je rođen i drugi mališan carskim rezom, ali nekih 10 dana pre termina, nije imao ni naznake da će uskoro izaći a pošto je krupna beba šavovi od predhodnog carskog na matericu su se dosta istanjili. Tako da je morao glavonja ranije napolje. Sve je prošlo u najboljem redu, brzo smo došli kući. Oporavak takođe nije dugo trajao(rana je malo zatezala do skidanja konaca, posle sam već mogla sve).
Pozdrav od nas, i za sve koji se plaše, carski rez jeste operacija ali je sjajan način da se mučan porođaj lako okonča i bez mogućih komplikacija kad je takav porođaj u pitanju a i beba bude super, apsolutno joj ništa ne smeta 😁
Zdravo Biljana , interesuje me , posto nigde ne mogu naci tu temu . Sa mnom je slicna situacija . Doktor mi je u ponedeljak na kontroli isto to rekao . Pa sledeceg ponedeljka idem opet na kontrolu . Kako ste se vi osecali ? Da li ste imali zatezanje oko oziljka , neke tegobe ? Ili vam je doktor samo to rekao na kontroli ? 😊 Ja sam se malo uplasila , pa mi znaci iskustvo nekoga ko je prosao kroz slicnu situaciju. I da , to icigledno nista ne remeti na sledecem carskom ? 😊
drage mame imam jedno pitanje posto mi prethodna trudnoca bila prirodnim putem a beba velika 4.500g mnogo sam se namucila i pukla na 4 mesta a ja sam se mnogo ugojila i bilo mi jako tesko...da li se moze zakazati carskj rez ??
Drage mame, porodila sam se CR jer je lekar tako savetovao zbog velikog mioma koji sam imala. Na stranu vrlo tezak oporavak i komplikacije sa bebom jer je bila na respiratoru i dan danas posle godinu i po mi nedostaje da cujem prvi plac i zagrlim svog sina. Ukoliko procedura medicinski nije opravdana nema razloga da molite lekare za CR jer nije prirodan porodjaj, a praznina vezana za taj dogadjaj ostaje. Legnete kao trudnica, a probudite se kao mama, a nicega se ne secate. Niko o tome ne govori.
Posle godinu i po dana koje si provela sa svojim detetom gajeci ga, hraneci, mazeci.... ti i dalje razmisljes o tome?! Izvini, ali ja te uopste ne razumem. Valjda je najbitnije da se sve zavrsilo dobro, to sto si propustila taj trenutak potpuno je nebitno u poredjenju sa godinama u kojima ces gledati svoje dete kako raste, i moci da ga zagrlis kad god pozelis. Me znam zasto zene patetisu oko sitnica kad je sustina mnogo bitnija.
KOLIKO DANA PR S ZAKAZUJ CARSKI RZ
Od 7 do 10 dana..
Meni su drugi 8 dana ranije. Sad me čeka treći. Da li neko zna koliko on dana ranije ide? Komšinici su zakazali 13 dana pre termina treći carski.
Zdravo! Da li neko zna kakve su pripreme.za carski rez? Prvi je bio hitan, a sada ce drugi biyi planiran.
Zdravo mame,evo da podelim svoje iskustvo sa vama. Blizanacka trudnoca,zavrsena carskim rezom u 36-oj nedelji. Bebe vise nisu imale mesta i dovoljno kiseonika i uradjen je hitan cr. Opsta anestezija. Probudila sam se posle sat vremena,bolovi prisutni,ali ok, recimo kao jaci menstrualni bolovi i upala misica. Sutradan sam ustala,setala od kreveta do vc-a. Prekosutra vec setnja po hodniku. Svakim danom sve lakse. Iz bolnice sam izasla 5-i dan,sa koncima sam vec 7-i dan vozila kola. Posle 10 dana izvadjeni konci i sve sto je bilo neprijatno,malo zatezanje,prolazi. Evo sada je proslo skoro godinu dana od porodjaja, rez me ne boli, samo iznad i ispod reza 2cm ne osecam kozu. Ali i to ce proci 😊 Tako da ne bojte se,zene,mi smo hrabre!
Drage mame,kada pričamo o carskom rezu da li je neka imala rvp(prijevremeno prsnuće vodenjaka)strašno me to nervira što nigdje to ne mogu naći,kao da sam ja jedina što je to doživjela,ja sam zbog toga otišla na carski rez,jer sam se bojala da će biti veliki rizik najviše za bebu.Bila bih srećna kad bi bila otvorena tema na bebcu ili bilo gdje da podijelimo iskustva
Drugi carski rez prosao bez problema. Dosla sam u porodilište dan ranije i to je bilo najgore u porodilištu jer su nas smestili u sobu preko puta porodjajne sale. Još uvek mogu da cujem krike i zapomaganje onih žena u sali. A ja bez ikakvih bolova nadjoj se na stolu, probudila se bez konfuzije. Rana boli, odmah injekcija. Najgori trenutak je prvo ustajanje, ali mislim da je i taj intenzitet bola manji od porodjajnog. Posle je zatezala rana, ali sam koračala. I žene koje su se porodile prirodno isto su imale bolnu ranu. Sve u svemu, moje mišljenje, ŽIVEO CARSKI REZ!
Ja sam imala hitan carski rez, pošto je bebac krenuo nožicama. Međutim, doktori su čekali da se beba okrene, i posle 2-3 sata ipak su uradili carski. Bolovi su bili užasni, i dan danas, posle 6 meseci, me boli stomak, ali vredelo je svakako :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »