Komentari za tekst "Kada i kako se primenjuje indukcija porođaja?"

Komentara
26
Ostavite komentar
U 9 ujutru sam trebala da idem da se porodim prirodno 39. + 6, pukao mi je vodenjak u 3:10 ujutru, u 4 sam stigla u bolnicu sa otvorena 3 prsta, u 4:25 klizma.. Nastavila sam se otvarati bez jacih bolova i porodila sam se u 5:58. Zadnje dve kontrakcije bolele ostalo sam uspela da predisem.
Epiziotomija nesto najgore( barem meni) . Ukoliko je moguce izbegnite😂
Зашто овде нема она ставка где је један од разлога индукованог порођаја то што се доктору жури?
Da li neko prodaje/poklanja Dianatal gel? Trebaju mi 2 tube.
Pišite na broj telefona 0643997882.
Pukao mi je vodenjak, dobila sam indukciju koja je trajala 4h uz epidural , kad je krenuo sam porodjaj sve je proslo kako treba oko 10 min malo su me secnuli al nista strasno. Nisam imala bolove.😀
Nije bolelo zbog epidurala
Mene porodjaj uopste nije boleo, a ukljucena mi je bila indukcija. I hvala im na tome, inace ne znam bas kako bi se sve zavrsilo. Jedini osecaj koji sam imala je osecaj pritiska i to je sve. Bol nikakav.
Mene su stavili na indukciju jer sam došla na pregled, na dan termina, bila otvorena 6 prstiju a ni trunku bola nisam osećala. Kako bih nešto osetila uključili su mi indukciju, bolovi su mi bili kao kad dobijem menstruaciju, ništa više od toga. Vodenjak je prekinut, i kad sam se porodila, dr je rekao da je beba malo "patila", tako da je dobro u mom slučaju što se sve odigralo kako jeste.
Isti slucaj,sve 3 trudnoce sa indukcijom i nista nisam osetila
🙏
Preporucujem svima da uzmu epiduralnu ako ce dobiti indukciju. Ja sam dobila epiduralnu, ali ne jaku dozu posto sam zelela da osetim kontrakcije. I pored epiduralne sam osecala bolove i toliko je stmoglavo brzo islo da sam jedva disala. Porodila sam se u roku od 2 sata nakon pocetka indukcije i popucala toliko da sam iskrvarila 4l krvi i hitno su me usivali pod opstom anestazijom. Sta je tacno bilo lose tu, ne zna se, ali pretpostavljam da je doza bila prejaka.
Ne mogu da verujem da se indukcija daje skoro svakoj porodilji čak i kada to ne treba. Živim u Americi, pre 3 nedelje sam se porodila sa drugim detetom i indukcija mi čak nije ni bila ponudjena(i da jeste odbila bih). Sa prvim detetom mi je bila ponudjena samo zato sto je trebao da se rodi za vreme praznika i odbila sam. Jednostavno moje mišljenje je da ako je trudnoća ok, ako beba nije ugrožena da jednostavno pustimo da ide prirodnim tokom, da se naše telo polako i prirodno pripremi za ono sto sledi. Ne vidim razlog zašto siliti nešto, izlagati majku i bebu nepotrebnom bolu i stresu. Da li u Srbiji postoji opcija da se odbije indukcija? Da li možeš da obijes da te secnu?
Zavisi sve da li ce dati indukciju. Evo meni su je dali zato sto sam dugo bila sa puknutim vodenjakom,plodove vode vise nije bilo. Otisla sam u porodiliste 6 cm otvorena,a samo se 1cm otvorila za 26h. Dali su mi indukciju da bih se sto pre porodila jer je bio rizik jos tako da me drze. Porodila sam se posle 10 min od davanja indukcije. Da li mislis da je trebalo da je odvijem i da ugrozim zivot svog deteta?
Nisi pročitala dobro i razumela moj komentar. Zašto davati indukciju ako porodilja i beba NISU ugroženi, pod rizikom. Govorim o slučajevima gde porodjaj protiče normalno, gde sve ide svojim tokom i onda se oni odluče da ti daju indukciju samo zato sto se njima zuri, sto im se ne čeka. Ili u mom slučaju sa prvom trudnocom (normalna trudnoća, bez komplikacija, sve je išlo svojim tokom) kad su želeli da mi daju indukciju kako se beba ne bi rodila tokom praznika. U tvom slučaju to je bilo potrebno i tada mi je ok dati da pomogne.
Imala sam nesrecu da mi se desi visoko naprsnuce vodenjaka, plodova voda je po malo oticala i zadrzali su me u bolnici na posmatranju, a sve to 15 dana pre termina. Sledeceg dana plodova voda je skroz otekla tj oko 10h ujutru, a posto ceo dan nije bilo kontrakcija i samo jedan prst otvorena, uvece u 9h su mi dali vensku indukciju. Porodila sam se za malo vise od 3 sata, dali u medjuvremenu 3 injekcije da omeksaju grlić.... Toliko je sve to bolelo da se nikakav bol ne moze meriti sa tim...
Moram da priznam da je sve vrlo individualno. Porodila sam se prirodno, indukcija mi je uključena nakon šest sati od početka porođaja. Dali su mi indukciju kroz venu, nisam imala velike bolove, na kraju sam im govorila da treba da pokačaju protok kapi jer me ne boli strašno. Porodila sam se poslije jedne i po primljene boce i rodila zdravu i žilavu djevijčicu. Sve bih istrpila sam da ne pođem na carski rez.
Epidural +indukcija, trajalo je 4 sata, naspavala sam se, porodjaj je bezbolam😊😊
Ne daju svakoj zeni INDUKCIJU,vec se to zove STIMULACIJA. Znaci svaka zena koja dodje sa prirodnim bolovima daje joj se stimulacija. I ne boli indukcija,vec los nalaz,tj.zena koja nije dobar "kandidat" za indukciju...nije otvorena uopste,nije omeksan grlic itd...
Da, boli mnogo više od prirodnih kontrakcija. Za mene je to nasilje nad ženom. Nakon mojih jakih prirodnih kontrakcija, a posle indukcije od koje sam htela da umrem, porođaj se završio carskim rezom. Da se ikada više porađam, samo bi išla na carski rez.
Zakazano mi je za cetvrtak za tu indukciju,otvorena sam dva prsta a sa prvim detetom sam bila na carski . Citam komentate i svi kazete da je previse bolna . Ja vec imam bolove uz koje umirem kako li cu indukciju da izdrzim 🙁😔
Indukcija je toliko "u modi" da ja ne poznajem nijednu ženu koja se, u poslednjih nekoliko godina, porodila prirodnim putem. Sve do jedne tvrde da je mnogo bolelo, jer su bolovi posle injekcije nastupili naglo i telo nije imalo vremena da se prilagodi na toliki intenzitet bola. Razumem da drugačije živimo nego naše majke i bake, da se možda slabije krećemo, manje smo izložene fizičkim naporima, pa to uzrokuje da se bebe sporije nameste u karlici i, generalno, sporije dolazi do porođaja, ali zašto je toliki pritisak u porodilištima da se žene kao na industrijskoj traci što pre porode nikada neću razumeti. Ionako se nedovoljno beba rađa.
Da, indukcija boli mnogo vise.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »