Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
851
Ostavite komentar
Draga Snežana, otkud Vam to da dijete na AD-u išta mora da trpi i mora da jede po satnici?
Ništa se ne mora i niti jedna beba ne smije niti mora išta da trpi. Neka svako sluša i prati svoji bebu i hrani je u skladu sa tim.
Informišite se zašto kravlje mlijeko nije dobro za bebe tako da možete objasniti zašto se ono ne preporučuje prije godine dana.
Naravno kravicu sa manjim procentom masnoce bolje davati nego mleko u prahu aptamil i sl.
Cim beba malo sazri a to je posle 2 mes vec moze mleko Kravica i kad god hoce daje se a aptamil ne sme ako beba trazi mora da trpi i jede po satnici .
Nemojte bebi niposto davati kravlje mlijeko, ono nije prilagodjeno ljudskim bebama nego teladima. U slucaju da bebe piju navedeno mlijeko, moze doci do anemije jer kravlje mlijeko u bebinim crijevima uzrokuje mikrokrvarenja. Ne slusajte nikog, samo sebe. Uclanite se u grupu domace kasice za bebe, tamo cete naci dosta korisnih inf. Sretno! Mlijeko djeca ili vole ili ne vole, ali ne preporucuje se prije godinu dana.
Kravlje mleko koje kupujemo u prodavnicama nema dovoljno hranljivih materija, preradjeno je i sadrzi konzervanse, kako bi drugacije moglo da traje toliko dugo a da se ne pokvari. Ako imate nekoga sa sela pa da kupujete domace onda ok. Moje dete je do prve godine pilo Humanu, i posle je nastavilo sa kravljim mlekom.

Znaju oni komentarisati svasta. Vi najbolje znate sta je najbolje za vase dijete. Konsultujete se sa pedijatrom vase bebe. Mada znamo da AD mlijeko sadrzi sve potrebne materije koje bebe trebaju da uzimaju bar do 1.godine zivota. A uz to mozete dodati kravlje mlijeko uz neki obrok bebe. Kravlje mlijeko ne moze da zasiti bebu kao sto to moze AD formula.
Vase je dete i vi najbolje znate sta je za nju/njega najbolje. Ne treba da slusate nikog,osim svog deteta i pedijatra. A da je dohrana 'zbuckana' ne bi je sirom sveta koristili. I da,kravlje mleko se ne preporucuje davati detetu do godinu dana,tek posle.
I mene pritiskaju za sve zivo...ocekuju da beba od 5 meseci jede sve zivo,a ja mu polako uvodim i nee slusam nikoga..Tako da batali ih i ne daj kravicu pre god dana..I moj pije aptamil od 2.meseca
Nekada se smatralo da dete u uzrastu od 6 meseci
treba da sedi i da je potrebno pasivno posedati dete uz
obavezno podupiranje. Ne uzimajući u obzir normalne faze u razvoju kretanja, ne poštujući prirodne nagone za kretanjem i zakone razvojne kineziologije, nanosi
se ogromna šteta detetu i njegovom zdravlju. Prerano
pasivno postavljanje u sedeći položaj naročito veliku opasnost predstavlja za decu sa smetnjama u motornom razvoju, jer se svako patološko držanje pogoršava u vertikalnom položaju.
U uzrastu od petog do devetog meseca, zdravo dete u položaju na leđima stalno drži noge podignute od podloge, savijene u kukovima, hvata ih rukama, sa tendencijom da stopalo dosegne ustima. Podižući noge prema glavi odojče zapravo priprema lumbalni segment kičmenog stuba za buduće sedenje. Pri ovome dolazi do istezanja lumbalnog segmenta, tj. međusobnog udaljavanja lumbalnih pršljenova, što je veoma važno i poželjno za razvoj kičmenog stuba. U ovom periodu roditelji čine veliku grešku: pasivnim postavljanjem deteta u sedeći stav, dolazi do sabijanja lumbalnog segmenta što je nepoželjno i može biti štetno. Kod odojčeta od šest meseci koje sedi podbočeno može se čak uočiti i deformacija u predelu L2–L5, kao i povijanje trupa prema napred. Oslonac je smanjen i sveden na svega 30% od potrebnog, dete je nestabilno, nesigurno. Sva njegova pažnja usredsređena je na održanje ravnoteže, a koordinisana igra rukama jako otežana. S obzirom da u ovom uzrastu nije razvijena bočna zaštitna ekstenzija, dete lako gubi ravnotežu i pada u stranu ili prema napred. Pasivno posedanje ne koristi ničemu, a može biti štetno po lumbalni segment kičme (sabijanje), dovodi do destabilizacije deteta zbog smanjenja površine oslonca za oko 70%, kao i do usporenog razvoja funkcije hvatanja.
Моја то ради, стављам је само у полулежећи, ноге стално у ваздуху, игра се са њима. 😊
da li je neka mama stavljala bebu u polu sed pre druge kontrole kukova??
Da, slobodno mozes pod uglom od 60 stepeni. Tako nam je rekao pedijatar na kontroli.
ako je moguće bez negativnih komentara, samo pitam.
zdravo drage zene!
zelim samo da kazem: nasim bebama smo mi najbolje, kakve god da smo..
ima par zena koje su 75% svih pitanja u ovoj aplikaciji odgovorile, sve najbolje znaju i svagdje moraju da kazu svoje misljenje, koje je obicno suprotno od toga koje ima taj neko ko je postavio pitanje... pogotovo su mi drage ove koje se ismijavaju drugima... dovoljno je sto postavljamo pitanje, znacinesigurne smo u vezi necega, stvarno ne treba podbadanje necije... toliko!
Pozdrav mame i tate,
koje je vaše mišljenje o učenju beba i dece da psuju?
Našem bebcu su već počele i bake i komšike da pričaju psovke i raduju se tome.
Izluđuju me sa time i ostalim bapskim pričama (još kad me teraju da ga vodim na ono bajanje), večito se ubeđujem sa njima da ne želim tako da vaspitavam i odgajam svoje dete🤨😔
E, svasta u kakvu kuci si usla. Pa kao da si prisilno dosla tu i rodila pa trpis to ponasanje.
Ne mozes ti kao jedinka se izdvojiti i na dete ce to sve uticati i sve ce nauciti od okruzenja.
Kakav je otac tvog deteta i kako on to dozvoljava zapitaj se.
Majo, nema potrebe da vređaš. Nije ona kriva ako su joj takve svekrva, rodbina, babe... I moja svekrva je dosta staromodna i ima neke savete na koje mogu samo da se nasmejem, takvih ima koliko hoćeš, na nama je da li ćemo i na koji način da se izborimo sa njima. A ti Andrea pokaži malo zube svima koji ti se mešaju u vaspitanje deteta, neka rode sebi dete pa neka ga vode gde hoće. Što im više dozvoliš to će više sebi dati za pravo.
Imaš jako primitivno okruženje, mada ne verujem da si išta bolja, jer ja kafu ne bih mogla popiti s nekim ko baje i sl.gluposti.
Hahhaa posle kad ih bude psovalo dete kad bude vece bice majka kriva. Ja sam protiv toga, to meni uopšte nije slatko, dete treba uciti kulturi, mozda treba da kazes ako ti to smeta ipak je tvoje dete.
Pozdrav mame .Primetila sam kod bebice da cesto glavu okrece levo-desno (brzo) .Da li je mozda jos neko imao slicnu situaciju? Suprug i ja smo pomalo uplaseni..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »