Komentari za tekst "Vaša beba u 12. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
141
Ostavite komentar
mojoj s 9 izasle donje jedinice,sad tek izlazi gornja..
Zdravo mame, moje dete ima godinu i 2 i 2 nedelje,tezak je oko 10 kg i dugacak 74 cm. da li je to malo? koliko su vase bebe teske?
moja rodjena sa 3550g sada ima 10.200g a visinu ne znamo posto je ovo merena tezina samo kad je bila bolesna.Sa devet meseci je bila 70.5cm
Moja ćerka ima godinu i dve nedelje i ima oko 10 kg a rođena je sa 4 kg, ali je dosta porasla. Nismo se merili pa me znam tačno ali nosi 80-86 veličinu. Inače sve ide u visinu a ne dobija puno na kilaži a lepo jede. Mislim da je to između ostalog i zbog toga jer previše aktivna, ne miruje ni sekundu i preko dana spava jednom oko 40 min.
Moj sin ima 12 kila i 800 ,dugacak je oko 82,83 cm 🙂
Moj dečak je sa tačno godinu dana imao 10kg i 80cm dugačak;pedijatar ništa negativno nije komentarisao ako vas to brine.
Moja devojcica ima 12 meseci i 3 nedelje.Od 10 meseca vec jede komadice hrane.Prohodala je pre mesec dana.Nocu se ne budi.Samo ne mogu nikako da je odviknem od dojenja,a mleka nemam.U koliko neko ima savet,bice dobrodosao.😃
Da nemate mleka dete ne bi sisalo ,bunilo bi se.
Pozdrav mame...moja cura je napunila godinu 5.6 ☺sve je super samo mucimo se sa spavanjem 😑😑ona inace uvijek spava cijelu noc..ali sad zadnjih par dana u snu podje malo
plakat ili kenkati se..cim je uzmem za rukicu smiri se nastavi spavat i opet nakon nekog vremena isto ,stim da je moram malo ljuljati😏Kako vase bebe spavaju,ja nju moram ljuljat da bi zaspala inace nece drugacije ..nikad
nije sama zaspala,ili u kreveticu svom odmah se probudi i trazi gdje sam ja... bas bi voljela promjenit nesto po tom pitanju. znam da sam kriva ja sam je na ucila na ruke i na ljuljanje kad treba spavat..i zato mi sad ruke odpadose 😂😂😂😂vas neki savjet,ili iskustvo. Ona fino jede sve,vesela je djevocica lijepo napreduje..sto se tice ostalog sve je super.
mozda je muce zubici,tako je meni sa mojim sino.
Tako je, zubici su i to je sve normalno. Slucajno sam dala negativan lajk. Svako dobro.
Moj djecak ima 12 mjeseci i 2 sedmice. Hoda samostalno, izgovara 10-tak rijeci, oponasa neke zivotinje, pokazuje neke dijelove tijela, mase, daje 5, pljesce, zna “tasi tasi tanana”, sam pere ruke, nesto kao pere zubice kojih ima 12. Jede tri puta dnevno, jedna uzina i doji. Jede i komadice i gnijeceno viljuskom, zavisi sta je u pitanju. Sam jede samo ono sto bas voli i to prsticima, a uvijek je kasika u ruci i stavlja je usta, iako uglavnom praznu. Koristi tutu/nosu od 10. mjeseca, iako jos uvijek koristimo i pelene, najvise jer doji. Budi se 2-3 puta po noci da doji, a preko dana kad dodjem s posla pa do navece jos 2-3 puta, kad pozeli 🙂
Meni nije jasno zašto se čudite? Ja sam počela pre prvo rodj na nošu da je stavljam jer se budila sa praznom pelenom. Posle 3 dana krenula je i da kaki na noši, samo sam ispratila dete i njegovu potrebu i spremnost. Radim s njom i pričam od rodjenja, zna voće, kako kaže koja životinja još od 10 mes. Koliko imam godina iz sale sam je učila kao da vidim sa 10 mes počela je odmaj da pokazuje 1, kako se zove ko smo svi u kući. Imam snimak kako oponaša sa 10 mes celu pesmu kad si srećan jer joj je pevam i igram mesecima. Naučila sam je i svećici da duva. Ali zato moje dete puzi od 11 mes tek, sa godinu i 3 ned i dalje ne zna sama da ustane bez pridrzavanja i ne pušta se. I to mi je sasvim ok jer ima svoj ritam. Ne forsiram je ništa, samo pratim njenu spremnost i želju. Ne budite zavidne, deca su razlicita. Mene svi pitaji kako ne hoda moje hodalo sa 8, pa eto ne hoda jer je normalno da prohoda i sa 18 ako je njena kicma tada spremna :)
Bas tako, svako dijete je individua za sebe i smatram da ga treba pratiti i omoguciti mu da se razvije.
Ni ja svog nisam forsirala, nudila mu pa ako hoce hoce. Otkako je prohodao, nema mira, penje se, skace, sve sto mi radimo obavezno mora i on. Znaci, usisati se ne moze, a da i on ne usisava ili brise pod, ili npr. nesto umutiti mikserom ili onako kasikom, to mora on, tako da ga pustimo, sav taj posao traje tri puta duze, smorimo se nekad, ali on uziva u tome i razmisljam na nacin da mu to razvija finu motoriku, samopouzdanje, postaje samostalniji.
Ne smijem ni reci da osnovne boje zna, od 1-5 zbraja kada vidi (npr. 5 autica pa uzmem dva, pitam koliko ostane, on kaze 3, pa dodam 1, on kaze 4 i tako). Jednostavno dijete je zainteresovano za to. Ali nema mira, ne sjedi ni kad mu upalimo tv, to je uvijek neka trka, legne u 10, ustane u 7, znaci nema odmora. Da ne pricam o fazama u spavanju dok je dojio, pogotov dok su zubi bili altuelni, pa znao se buditi po 7-8 i vise puta nocima. Izdrzalo se 🙂
A normalno je i to sa hodanjem, mozda mozete radi sebe konstovati djecijeg ortopeda, tek da isprati to. Naš je isto znao oponasati puno zivotinja sa godinu dana, i puno nekih sitnih stvari za koje vidim da su cudne zenama.
Ne znam stvarno zasto tolika zloba i zasto bi neko mislio da neka od nas laze kad niko nikoga ne zna, niti imamo sta od toga sta ce ko reci, osim ovako da vas izvrijedjaju.
Upisite ga idmah u prvi razred.
Žene stvarno preterujete.Sasvim je moguće da je dete napredno i da zna sve to, ne morate da imate takve zlobne komentare. Evo moj sin je isto star i stvarno skoro nista ne zna od navedenog, ali zato ima drugaricu svog uzrasta koja stvarno sve to zna. I ja bih volela da on sve to zna, ali ne zna... i niko ga nece manje voleti zbog toga. Tako da jeste moguce da postoje naprednija deca od naše, ne budite zle!
Zaboravila sam da Vam se zahvalim 🌷
Upravo tako,
Ja iskreno nisam mislila da je moje dijete nesto napredno, nego manje-vise obicno, jer znam mnogo djece koja su sve to isto radila osim nose, ali i to iz razloga jer zene i ne pokusavaju da nauce dijete na nosu. Sve ovo sto je moje dijete radilo sa 12 mjeseci ja sam ga pustala da uci, prosipao je, prljao se, nisam ga forisirala, nego bila strpljiva. Da ne pricam o pelenama, znale su se prati gacice i trenerke po 4-5 puta dnevno. Nije to jednostavno i lako, ali uz podrsku okoline bilo je i meni lakse.

Fkt mi nisu jasni minusi i negativni komentari, mislila sam da dijelimo misljenja i iskustva i bas, ali bas nimalo nisam slagala ili pretjerala. Neka misli ko sta hoce, ima pravo.

Kad smo vec kod napretka, ja sam dijete sa tacno 10 mjeseci pocela uciti dijete na nosu i sa 14 smo se skroz rijesili pelena. Nije to jednostavan proces, traje duze nego kad skidate pelene sa 2,5 god ali eto tako je.

Zene zelim vam manje nervoze, a pogotov zlobe, ako ste vi i vasa djeca zadovoljni i sretni, svi su sretni, zelim vama i vasoj djeci sve najbolje, da vas cine ponosinima svaki dan 😊
Ne pitam nista samo se hvalim :D moja beba kada bude pocela da prica koristi nosu vasa ce zavrsiti pravni, medicinski, veterinu, elektrotehniku i gradjevinu u roku sa prosekom 10,00
Pitajte mamu kada ste Vi poceli koristiti nosu kao i djeca tih generacija. A za pricu, pa zar nema djece koja sa 12 mjeseci izgovaraju 10-tak rijeci? Sta je tu cudno? Znam djecu koja sa 15 mjeseci spajaju po dvije rijeci. Moj evo od taj jos to nije poceo, a sad ima 21 mjesec, znaci usporio mu se napredak sa govorom, a ni to nije cudno.
Stvarno ste zlobni, ja Vam svakako zelim svako dobro.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »