Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Pozdrav, beba ima 4 meseca, pedijatar nas je uputio decijem fizijatru pod dijagnozom p94 Morbi toni musculorum neonati ( malo je mlitav, i ne podize glavicu kada ga uhvatim za ruke, vec zabacuje unazad) i iskivio je glavicu vise na desnu stranu..
da li je neka mama imala takav problem, koliko se dugo ide na terapije, i da li ima nekakvih posledica? koliko je to u stvari opasno?
imala taj problem i isprawio se bebi jawi se meni na fb Marica D pawlow Despotow
moj mali se rodio tako i pedijatar nam pokazo vezbe i radili do 4 meseca i sad super drzi
Bez brige samo ce da vam pokazu vjezbice koje trebate da radite
i mi imamo uput, meni je iskrivio glavu na levu stranu, idemo oko 5 septembra. javite i vi sta je bilo. ja se bas brinem.
Zdravo, treba mi pomoc.. Beba od 4 meseca I 10 dana je pala u cetvrtak u domu zdravlja sa pulta za presvlacenje na ledjima i bile su plocice dole.. odmah su nas uputili kod neurohirurga i kod decijeg hirurga bili smo pregledali su ga sve je uredu..odmah je bio zaplakao poosle pada i nije povracao, vratili smo se kod njegovog pedijatra i rekao da pratimo stanje do ponedeljka i da se javimo..on je do ponedeljka par puta bljuckao nakon podoja ne svakog,i vise je pospan nego inace..ovako je razigran kao i ranije,sisa,smeje se, obozava DA gura nogama ako mu stavimo nesto da gura, gleda crtani, Ali me zabrinjava to sto to kratko traje po sat vremena ili dva najvise, Pa mu se prispava I spava po 2 3 sata Pa se opet probudi I budan je po sat dva I opet tako zaspi, ranije nije bio bas takav, bas smo se mucili da ga uspavamo I nije spavao po 3-4 sata.. Bili smo juce opet kod neurohirirga i kod decijeg hirurga rekli su sve je u redu da ne dolazimo vise.. Nas pedijatar je rekao da ga ostavimo do petka da vidimo opet da ga pratimo I dodjemo, zato sto joj se ne svidja zato sto je stalno pospan.. molim vas za savet ne znamo vise sta da radimo.. ocajni smo sinoc je prespavao celu noc bez budjenja, a inace je nocna ptica ili se budi na dva sata..
idi privatno na pregled. sta cekas. samo mi nije jasno kako dopsustis da ti dete padne. ja imam bebu od 4 meseca i stalno je zagradjena i vezana u autosedistu,kolicima itd. svasta njima padne na pamet odjednom se okrenu. sledeci put strogo vodi racuna gde ga stavljas i ostavljas. nemoj da mislis da te kritikujem ili nesto, izvini ali mi je stvarno neshvatljivo.
Bebac ima 4,5 meseca
Već oko pola meseca živo mučenje oko hranjenja (adaptivnim)
Neće da prihvati cuclu, plače i tek onda kad zaspi je prihvati i sve pojede do kapi. Ponekad bez problema, uglavnom uveče je haos. Nekad se i zaceni od placa. Sad ne znam je li do zubica jer stavlja ruke u usta i natecene su mu donje desni. Ima li neko sl situaciju?
Ja sam imala slican problem ali izbegli smo ga nekako, zvala sam i halo bebu i pitala pedijatra posto smo i mi na adaptiranom mleko, a i kasicama, to je zbog zubica oni ga muce i to bas i moju isto tako sada je malo blaže, uzmi u ruke bebu malo je pribi uz sebe da je smirim, kada se zaceni pokusa i ti da budes smirena, ja mojoj dam lazu i uzmem je u ruke i ljuljuskam dok joj pevam lagane pesmice ona se smiri polako i onda je nahrani na fkasicu i jos uvek joj lagano pevusim, tako joj skrecem paznju sa zubica.
Moj sin ima gasove vrlo cesto koji se dosta osecaju, a kaki na 5 dana otprilike. Da li je to sa gasovim normalno jer slabo spava, zivahan je, vrti se i tesko zaspi? Inace sisa i lepo napreduje.
Moja beba zaspi oko 9 uvece i probudi se u 6. Već mesec dana budi se sa pelenom koja je suva (ima par kapi koje osetim samo po mirisu). Preko dana napuni pelenu za tri sata čas posla. Trebala bi se brinuti?
Pa ako ne sisa,ne pije ,ne jede od čega misliš da je napuni? Danju jede, pa i napuni pelenu,logično.
Moja beba 4m2n je na dohrani od 2.meseca..Kaki posle skoro svakog obroka..Da li je to normalno?Odlicno napreduje da naglasim i nije proliv u pitanju nego normalna stolica.Popije pola flasice i odmah se iskaki i nastavi. Samo sto ga nocu boli stomacic i prducka kao da i dalje ima grceve..nzn sta da radim..savet?
Kod nas isto, nekad bude i sluzi u stolici
Moja dr kaže da je normalno da bebe imaju stolicu posle svakog obroka, a i da ona izostane i po 10 dana.....
Ako je beba vesela(napreduje) i stolica normalne boje sve ok, dobra joj probava😁 Za navece moze imati grceve do 6mj cak neke bebe i duže..
Pozz za sve mame, kada ste vaše bebe stavljale da sede? S obzirom da nam je kičma ravna.. Hvala
Moja bebe 4m2n pocela sam po malo da ga uzdizem..ne skroz sedeci nego onako nalegnem ga na jastuk i tako postepeno 🙂
Pozdrav, da li se neka od vas susrela sa fizioloskim šumom na srcu. Danas kada smo bili na vakcini pedijatar je rekao da to nije ništa strašno ali da za svaki slučaj posetimo kardiologa 😐
Ja sam imala kao dete. Jednostavano treba vremena da se sve to lepo razvije. Par kontrola i do puberteta se sve sredi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »