Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
523
Ostavite komentar
pozdrav drage mame. ja bih samo zelela da vas sve upozorim na stetan uticaj raznih fejsbuk grupa za hranjenje beba, mislim prvenstveno na ZHZNB i domace kasice za bebe. molim vas, pre nego sto krenete da sledite njihove savete same procitajte preporuke szo. nije tacno da bebama treba uvoditi po 1 obrok na svakih mesec i po dana, nije tacno da bebe ne treba da jedu mlecne proizvode do 9. meseca, nije tacno da bebe treba da jedu meso 2 puta nedeljno, nije tacno da szo preporucuje voce za dorucak. same pogledajte smernice na sajtu szo, to su vasa deca, nemojte ih dovesti y stanje neishranjenosti zbog nekih nestrucnih ljudi
a šta je tacno? dati odmah plazmu,kravlje mlijeko,sireve,sokove? narocito na sokove se grozim,djeca samo sto dobiju zubice ospu im se..ne trrba vam nikakva grupa ali nalo ukljucite i mozak,shvatit cete koliko neke stvari nemaju ili imaju smisla.
Aj ne pametuj majke ti. A tebi i drugima niko ne brani d hranite bebe pasulj em i prasetinom.
Slobodno pihtije mozes dati 3 puta i za uzinu. Ajde pametuj drugde negde, stranica je super i bebe su presrecne i zdrave tim nacinom ishrane sa stranice Domace kasice za bebe. Lepo ti rekl zena Ne siri paniku.
Svako hrani svoje dete kako on misli da treba, nisi ti tu da pricas sra je tacno a sta nije. Ne siri paniku medju ljudima zeno. SVAKA MAJKA HRANI SVOJE DETE KAKO MISLI DA TREBA KRAJ PRICE. JOS JEDNOM NE SIRI PANIKU.
Ne mogu naci to na njihovom sajtu... Jel moze link?
Slažem se s tobom. Smernice evropske za ishranu odojčadi izlaze na 4 godine, zadnje su od 2017.godine. Grozim se fb grupa i prosipanja “pameti” po njima, a bukvalno je 90% pogrešno.
Dojenja beba stara sedam meseci i tri nedelje, sa punih pet smo počeli da uvodimo čvrstu hranu, nije odusevljena ni malo, i dalje bi samo da siki, rucak je lepo prihvatila, raznovrsno povrce, meso i žumance, nedavno smo probali i kiselo mleko, ali žitarice i voce ne želi ni da okusi, tako da nemamo pravi dorucak. Kupovne kasice ne želi, samo domace koje joj svakodnevno pripremam. Sokice nece, a vodu je tek skoro prihvatila... Ima li neka mama slično iskustvo?
Dobro veče moj mali ima 7 meseca i tri nedelje ništa si nece jede pije mi adaptirano mleko Aptamil 2 pije si vodu drugo nista nece svasta sam mu pravila kupovala .Naravno otisli smo nakontrolu i doktorka je prezadovoljna ima si 11kila 560g objasnila sam da nece da jede i ona mi rekla da mu je mleko dovoljno Da navedem pre vremena se rodio carski 3 nedelje pre termina imao je 2940.Dok cerka mi je pocela jest sa 6 meseci evo je sad nejede sve 4g ima sva su deca drugacija izvini na dugom pistu
Cao mame, da li se i vama desava ovo i sta ste poduzimale
Vec neko vrijeme beba kao i obicno kupanje i spavanje i u 9 je u krevecu.. odspava sat dva i budi se vesela hiperaktivna kao da je spavala cijelu noc
Sve radimo kao i do sad, da li je to taj skok u razvoju ili staa?
Moja mali evo 7ipo meseci nije spavao kako treba...budjenje na 45min ...tek sada pre jedno 15ak danna je pocelo malo bolje..
Moja je od 2. meseca spavala od 21 do 6, pa sisa pa spava do pola 10. Od 5. meseca kreće žurka i traje do danas, sad ima 7+ i neće da zaspi do pola 12, onda se budi po 3-4 puta u toku noći, nekad samo sisa pa nastavi da spava a nekad hoće da se igra. Dva meseca nisam sastavila 3 sata sna, boli me mozak. Ja sam to pripisala zubima, još nijedan nije izašao a trlja desni i grize sve živo, tako da se nadam da će se vratiti u normalu kad izađu.
Mislim da je skok u razvoju i moj djecak prespava inace svu noc, sad se probudi svako malo pun energije 😂 u gluha doba i zoru se zna igrati.
Pocinjem malo da se plasim za bebu da li je sve ok. Negde oko 5m pocela je da podize glavicu i da pokusava da sedne to i dalje radi. Kada je stavimo da sedi lepo sedi samostalno ima cvrstinu lepo balansira i igra se ali ne ume sama da se podigne. Na stomaku ne voli, a stavljam je od kad joj je otpao pupcani patrljak. Stavim joj igracku sipred pokusa da dohvati fali joj milimetar iznervira se i pocne da place :( savladala je okretanje na stomak i kontra. Sto vise informacija mi iskace i mame po kraju stalno nesto moraju da porede pitaju ...to se vise brinem
Porazgovarajte sa pedijatricom mozda su potrebne fizikalne vjezbe
Dajete li bebi lubenicu, pomarandžu, malinu? Ako da kako ih spremate?
Da, nekad svijezu a nekad miks neki
Dala sam sve navedeno još pre 5.meseca. Lubenicu sam malo prognječila, pomorandžu sam cedila,pa je pila, a malinu sam malo prognječila i pomešala sa bananom. Znam da je to vama čudno,ali kod nas se svo voće može dati bilo kad posle 4.meseca i meso takođe. Jedino riba,samleveni orašasti plodovi sa nečim recimo i žitarice sa glutenom od 6.meseca, a sve ostalo može i pre. Morski plodovi,med i mleko posle godinu.
bebana je resena da ustaje, da li ste dozvoli bebi da ustaje tako rano ili ste je vracali ? doktori kazu da je vracamo i ne damo da stoji i hoda, ali beba gde god da se stavi odmah ustaje.
isto. malo pre 7 meseci je ustao na nogice, preskocio je fazu sedenja :D nama je doktorka rekla da ga ne sputavamo jer nema svrhe. tako da nas malac seta po kreveticu bez problema uz ogradicu. :)
Mi imamo 7 ipo mjeseci i vec 8 zubicaa🥰 ali imamo problem sad jer Maksim zeli samo cvrstu hranu da jede , Aptamil nece ni da okusi , da li je mozda imao neko slicnih problema?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »