Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1009
Ostavite komentar
Ka da sam je ja rodila 🤣🤣 Iste su namm, nekad ne smijem progovorit 🤣 samo sto ova moja se nocu budi na svakih sat 😭
I kako dani prolaze primecujem da vise place, za svaku sitnicu zato sto nece da spava preko dana, umorna a nece, pa je nervozna,sve sam probala da je uspavam ali ne vredi. Nocu lepo spava..
Znaci i tebi je isto! au pa naj...smo...kad je drzim i sedim hoce da ustanem i setam, nekad mi bude smesno kako je opasna kako se ljuti pa me gura jako nogicama i udara rukicama i kad ustanem sve uredu🤣
Ne postojiiii sve sam zivo pokusala, jos ova moja nece kod nikoga, bude 5 min kod tate i vriska, ja je uzmem ona se smiri. Kad se probudi odma vriska sto lezi, i tako , prosto mi je postalo neobicno kad je ne nosim.
Bebac mi je napunio 2 meseca i 4 dana, pre dva dana su me zvali iz savetovalista i rekli mi da su nam otkazali UZ kukova i kontrolu, jer je doktor na odmoru i da zovem oko 1.avgusta da zakazem opet, da li beba sme da ceka tu vakcinu mesec dana, takodje da napomene puni 3.meseca 4.avgusta, tako da ce tu vakcini koja se prima sa 2 primiti sa 3 meseca?
Draga Ana, moja devojčica je 7.jula napunila 2 meseca, a kontrola i UZ kukova su nam zakazani za 24.jul (takođe zbog godišnjeg odmora pedijatra). I ja sam se zabrinula i pitala da li je problem što će dete kasnije primiti vakcinu, ali valjda lekari znaju najbolje 😊 Bar se nadamo da je tako 😊
Drage mame, moja beba ima 2 meseca i 4 dana ali sam primetila da stalno drzi jezik vani. To se desava i kad je gladna i kad je sita, takoreci previse cesto joj je vani. Inace je vesela beba, ne primecujem nesto neobicno sto se tice zdravlja, hvala Bogu dobra je i napredna, samo ovaj jezik me pomalo brine. Da li se i vama desilo ovako nesto?
Nasa beba je isto tako plazila jezik pa je polako pocela da smanjuje kolicinu mleka sa 130ml na 50-60ml. Ispostavilo se da ima mlecac, koji mi je prenela na grudi preko ragada...sada se obe lecimo.
i kod naj apsolutno isto. Ne znamda li je to nesto opasno iskrenos se nadam da nije
Imam bebu 2 meseca i trazi da spava na stomak. Zanima me dal sme to da se radi i da se stavlja u tom polozaju?
Cao, I ja upucujem reci podrske :)
I moja beba spava na stomaku od 6.dana (od kada joj je otpao pupak) i obozava da spava na stomaku. Tako da samo napred ❤️
Po novim standardima lekari ne savetuju spavanje na stomaku vec ledja ili bok, ali pitajte kako su nas nase mame I bake gaile... A i beba ce imati lep i pravilan oblik glave i brze ce ojacati misice, te ce I brze nauciti da sama drzi vrat 🍀🥰.
Moja beba od kad smo dosli iz porodilista soava samo na stomaku, naravno da sme :)
Moja beba od kad smo dosli iz porodilista soava samo na stomaku, naravno da sme :)
Moja beba od kad smo dosli iz porodilista soava samo na stomaku, naravno da sme :)
Ja sam je stavljala par puta preko dana , kada imam bolji nadzor.Nocu je okrenem ako pocne da stenje zbog stomacica,to je odmah umiri.A danas se sama okrenula na stomak.Jos ne zna da se vrati.Ako mislis da ima dovoljno snage da okrene glavicu sam levo-desno onda je ok.
Pozdrav, beba ima 2 meseca i dojim je. Da li je vreme da se uobroci na 3 sata da sisa, jer je inace sisao na zahtev, pa je plakao grcio se nije mogao u vc, receno nam je da je halapljiv previse mleka, ne moze da svari, i zbog toga ga muci stomacic, da li jos neko ima taj problem?
Moja beba od prvog dana doji na 3 sata i sada je tako navikao. Tako su nam rekli i u porodilistu tako smo i nastavili nikad nismo imali nikakve probleme.
Tako mi je bilo sa prvom bebom. Svi pokušaji uobročavanja su mu stvarali samo dodatnu nervozu. Ništa mu se nije moglo nametnuti već je trebalo da prođe vreme i on sam "sazri". Kod nas je to bilo oko četvrtog, petog meseca tek. Inače, kod te halapljivosti je pomagalo da ga par puta prekinem u toku podoja i podignem ga da podrigne, jer je alavko pored mleka verovatno, u toj svojoj brzini, gutao i puno vazduha. Pored toga, znala sam da se ponekad malo izmlazam pre podoja i na taj način da preskoči vodenije mleko, koje utoljava žeđ i odmah krene sa masnijim za sitost.
Moja beba ima 2 meseca i kada je stavim na stomak ona place pokusa vam sa igrackicama da joj ofvucem paznju tokom toga ona okrene glavu par puta levo, desno i kratko gore, ali bas place pa da li neka mama ima savet kako da polako narucim bebu da lezi na stomaku a da ne place toliko i kako da je animira. Nemam iskustva prva mi je beba. Hvala
Sto se animiranja tice, nemojte jos uvek zvecke i slicno sto pravi jake zvukove, plisana igracka cisto da je vidi, a najbolje cete je animirati ukoliko pricate sa njom, ili joj pevate 😊❤️ pozdrav mame
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »