Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
1227
Ostavite komentar
Ako bi je stavila na stomak da spava mozda ne bi toliko strecala, jesi li probala?
Mozda je muci stomak... A za dudu ako je vec tako predlazem vam da joj uz dudu stavite umotanu pelenu, da joj ne ispada kad zadrema... Ispadne joj je joj je vilica opusti a nema zubice da je pridrzi... Samo vodite racuna da joj ne pokrijete nosic, da moze disati i naravno budite blizu ili je cesto obilazite...
Drage mame, da li stavljate bebu na stomak i da li dize glavu i koliko? Moj bebac i ja smo bili u bolnici 3 nedelje, od njegove 5.nedelje do tacnog punjenja dva meseca, dobio tahikardiju, sad ima lekiće i dobro je, lepo se razvija, sv esuper samo sto ne dize glavu kad ga stavim na stomak da legne. U bolnici je prelezao na ledjima tri nedelje, pa niamo imali priliku da vezbamo. A kad ga nosim u rukama, lepo drzi glavu i cvrst je. Imate li neki savet/ideju? Sta vas bebe umeju sa skoro 3 meseca? 💚
Moj ima 2.5 meseca i podigne se cak na rucice i odbaci se nogicama, ne smem samog na krevetu da ga ostam.Vrlo je aktivan i cvrst.Nema jos toliko snage u rukama ali zato u nogicama haos.Sad je prokljuvio da ako pruzi jednu nogicu sa strane da moze da se prevrne sa stomaka na ledja , ali nije jos uspeo a i mnogo mi je , iskreno, rano da radi tako nesto.Cerka mi je sedela cvrsto tek sa 8 meseci a propuzala sa 11 tako da je za mene sve ovo jako cudno.
Moja je rodjena 18.maja. Na kontoli nam je receno da ima tortikolis i moramo cesce da bude na stomaku da bi vezbala vratic.
Inace od rodjenja spava na ledjima. Fino se podize i sve, samo sto malo vise forsira desnu stranu. Sve ostalo je, po meni, odlicno. Fino napreduje, dize glavicu i podize se rukama,okrece se sama na bok, polako pocinje da kontrolice prstice...
Pokusajte kad ga stavite na stomak da mu ruke savijete u laktovima, da se osloni na njih, tad bi trebalo da podize glavicu.
Njemu je vjerovatno sad to novo sve, i malo mu je teze, vjezbajte sto vise ga stavljaj na stomakuu, ja sam moju od pocetka stavljala i sad se oslanja na laktove, uzdize se, mlati rukama i nogama, kad je na ledja okrene se na stomak. Samo uporna budi, to je za njegovo bolje, vremenom ce mu prijati da je na stomaku.😘
Zdravo svima , ja sam verica i mama sam jednog prelepog decaka jovan se zove ima 2 meseca i 3 nedelje .Na dohrani smo jer ja nemam mleka kako da znam dali mu odgovara dohrana ?
Ako ne povraca i ako fino napreduje i ne odbija je mislim da je ok. Moja je na Bebelacu od starta. Prvi mesec sam kombinovala dojenje i to, posle vec samo Bebelac i fino prihvata. Ako je sve ok nema potrebe da menjate.
Znam da kad beba povraca u mlazuu cesto to bude problem od dohrane. 🤔 Vise ti ne znam.
Decak 2,5 meseca primio drugu vakcinu place kad se probudi, spava mu se a odbija da spava, tesko ga uspavljujem, balavi, gura ruke u usta... sve to polse primanja vakcine...kako su vase bebe reagovale na drugu vakcinu?
tako je i nama bilo, ali sisanje sakice nije od vakcine to im je faza!
I moja je to radila, al evo se malo smirila, samo sto ja to nisam pripisala vakcini jer zna da joj naidje takav period i prestane posle nekoliko dana.
Sta znaci zelena stolica kod bebe? Preko dana bebi je zuta stolica a nocu zelena
mozda je oksidirala samo na peleni

ako je zelena stolica moze biti da je beba gladna.Ili ako je duze vremena ukakana onda stolica oksidira i bude zelena.Tako su meni objasnile patronazne sestre.Takodje,mi smo koristili colief kapi protiv grceva,pa moze da bude i od njih.Lp
Posto bebi dajem mlijeko na flasicu 2,5 mjeseca, htela bih da pitam koja je najbolja flaasica??


zavisi i od bebice, moja hoce avent sa 3 rupe onu mekanu (ima i ona tvrda tu nece!)
Multi mam anti colik
Avent anti colic koristimo od pocetka,beba isto ima 2,5 meseca
Mi koristimo Dr Brown anticolic flasice i super su, beba ima isto 2,5 mjeseca.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »