Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Ja nepratim tu zenu.. moja beba je sama uhvatila bas takavu rutinu..
mozes li reci koja je to stranica?🥰
TakingCarababys ko zna engleski može kod nje sve na profilu da se nauci bez da kupujete kurs. Ja jesam kupila od 3 do 4 mjeseca knjigu koja mi je stvarno dosta pomogla . Moj nažalost još ne spava cjelu noć Al smo blizu da izbacimo noćni podoj komplet pa se onda nadam da će spavati .al spava mnogo bolje i mnogo više od kad je naučio da se uspava sam u svojoj sobi uz svu večernju rutinu itd .
i kod mene je identična situacija, mislim da pratimo istu ženu :D mada je meni bilo previse davati tolike novce za kurs zaista. Uspjeli smo prateci samo savjete koje je objavila na svom profilu. Sada niču zubi obije noći je odspavala po 12h.
Slazem se sa da je jako bitno imati rutinu kod bebe. Moja beba isto toliko spava, cak i vise jer racunam i jutarnju setnju, a sve zato sto mi 90 posto dana provodi na podu igrajuci se. Mislim da je kljucno to sto se ona tokom dana izmori. Zahvaljujuci podu, moja beba ce uskoro poceti da puzi, sa 4,5 meseca se okretala na sve strane, jednostavno njih raduje veca povrsina gde su slobodniji. Veoma je bitno da dete ne provodi vreme samo u ljuljasci i kreveticu.
mame, da li verujete u to da bebu neko moze da urekne? imamo jednu komsinicu koja tako i izgleda i cim vidi bebu, beba lose spava, a imaju unuka sa autizmom i on kad pridje bebi beba se uplasi a ne mogu da mu ne dam da joj pridje...
Ja ne verujem da neko moze bebu da "urekne", ali itekako postoje osobe koje mogu da joj "smetaju". Neko prosto kao pojava zraci lose. Ima piskav glas, a beba je npr navikla na Vas tih i nezan glas. To ne znaci da je neko los ili da ne voli Vase dete. Samo ga uplasi i to se na krhko detence odrazi razdrazljivoscu, nespavanjem.. Probajte da kazete izvesnim osobama da mu prilaze laganije, da ne vicu, da ne skice i sl., uz objasnjenje da se plasi, jer nije navikao. Naravno ako Vam je bitno da Vam sta ne zamere.
samo se pomolite :)
Mi imamo problem ne spavanja preko dana i to kada se desi traje aamo pola sata. Ali noćno spavanje je sama uvela vrlo rano sa nekih 2,5-3 meseca ali preko dana nikako a sama sam sa njom 99% dana tako da mi ke to veliki problem jer ne mogu ništa. Ljulja je zainteresuje 10min najviše i samo da obraćam pažnju na nju. Bukvalno sesi pored mene ili me nosaj. Trenutno imamo 5,5 meseci. Do grčeva je spavala na tri sata bez problema i onda više spavanja nema osim preko noći🍩😁
Malo pre sam gore napisala komentar, pokusajte da stavljate bebu vise na pod, rasirite prostirku i stavite je na stomacic :)
Moja beba hoce u ljulju, pa se igra i bude mirna, mogu da poradim dosta toga.🙂
Mozda da probas da joj promenis polozaj spavanja preko dana, npr.ako spava na ledjima, da je stavis na stomak, mozda bi duze spavala, jer bebe uglavnom bolje spavaju na stomaku.
Cao, i moja beba preko dana spava jako malo. Nekada 15minuta, nekada 20, najvise pola sata. Ali spava celu noc, tako da se ne zalim😆Samo da je noc mirna, dan cu pregurati nekako. Isto smo same do pola 5 popodne svaki dan. Ne zalim se😊
Naravno da se ne žalim ali prosto možda postoji neki način da ima barem jedno spavanje jer prosto je nemoguće bilo šta uraditi jer meni suprug radi i privatno i službeno i često smo same do kasno uveče. Ali šta je tu je🥰😻
Kako se borite sa komarcima,imamo onaj chicco aparat sto kaontera komarce, ali bas i nije efikasan. Ne znam sa cime mazati bebu kad sve sad stavlja u usta...?,
Ja sam čula da u DM-u imaju neke nalepnice protiv komaraca, kao zalepiš ih blizu bebe, na krevetac, kolica... Danas sam bila i tražila i prodavačica se ponašala kao da baš i ne zna o čemu pričam, pa ne znam jel uopšte postoje, ili je ona možda nova pa ne zna. Jel neko čuo za to možda?
Mame koje su isle na carski, posle koliko ste pocele da trenirate i kad najranije ste ostale drugi put u drugom stanju? :)
Ja sam pocela posle 4 meseca da treniram, evo beba sada ima 6 ja i dalje treniram..samo bez preterivanja :)
Cao Marija, ja sam posle prvog carskog sacekala 2 godine, planirajuci prirodan porodjaj sledeci ali nije moglo na kraju, opet je bio carski. I 5 mjeseci posle porodjaja sam ostala trudna. Imala sam uredan treci carski, sve je bilo okej. Ali se ne preporucuje, zbog raznih rizika. Trening, koliko je mene doktor uputio je posle 3 mjeseca odprilike moguc, ali zavisi i kako se zena osjeca, kakav je bio oporavak itd
Imamo 1 obrok kasice, ostalo je dojim. Beba pojede 300ml kasice i jos bi jela,a meni se cini da je to dosta. Koliko vase bebe jedu ml kasice?
do 150 ml je maksimum koji smeju da poruckaju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »