Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Draga Bojana, moja deca kao bebe nisu plakala ni 2 min.sve skupa u 24h. Zadovoljne bebe, jer očigledno znamo da se pravilno pobrinemo za njih,samo osmeh na licu. Ja posle drugog porođaja zgodna,telo zategnutno,negovano, zdravo se hranim, vežbam u svojoj mini teretani sa decom dok mlađa spava,starija se igra. Nokti mi nalakirani lepo uvek,to radim kad spavaju. Kosa čista. Muž i ja čistimo stan redovno. Izlazimo sa njima u restorane vikendom, idemo na miniputovanja nekad avionom, ali sad više autom. Volimo se,svi spavamo u istom krevetu koji je baš veliki i komotan za 4 osobe(malo veći od klasičnog bračnog,tako smo naručili). Redovan seks imamo da se i to pohvalim. Dobro zarađujemo. E zašto ovo pišem? Zato što ću dobiti 100 minusa najmanje,jer 99% korisnica ovog portala ne može podneti da ti je dobro. Ako napišem beba stalno plače, svekrva mi zvoca,ostala sam bez posla itd,e onda svi daju plus jer im je lakše kad je još neko nesrećan. Ti si doslovno besna i ujedaš.
Tako isto na Novom Zelandu,Španiji, Tunisu deca ovog uzrasta govore ta-ta,ba-ba,ajd, nje, ali njihovi roditelji ne kažu jao vidi progovorila beba srpski, jer su to reči bez značenja,slogovi. Jedino kod nas pročitamo na ovom portalu moja beba priča od 6.meseca.Zna ne, ajde, tata i baba,ali mamu još ne zove.
Dakle, ovaj forum je zaista postao jako negativan!!!!!
Po meni, gore od davanja keksa, kravljeg mleka, dupka... ( koje lično ne dajem) je davanje lošeg primera svom detetu!
Toliko žena koje nemaju osnovno kućno vaspitanje.... Nije ni čudo što ima više nevaspitane i agresive dece!
"Pametne" mame ovim drugima kažu da se informišu i obrazuju PUTEM INTERNETA!?!?!... Tako će sutra i školovati svoju decu, a ne PUTEM LITERATURE!!!
SZO ima svoje preporuke, ali ne moramo da ih slepo sledimo. Reče Ivo Andrić " Nije nepismen onaj koji ne zna čitati, već onaj koji misli da sve što je pročitao je tačno"!
I da, i ja sam akademski gradjanin, okružena lekarima, profesorima, advokativa ali i čistačicama, servirkama i prodavačicama i svaka ima svoje mišljenje, svoja iskustva, svoje stavove.... Svačija volim da čujem, isprobam.... Oslobodite se sujete! Sve može da se kaže na mnogo lepši način, kulturniji!!!!
Deci su potrebne majke, žive, zdrave... Pa i ako dete treba pola sata da bude u dupku i gleda crtani, samo da mama popije kafu i pojede voćku ( da joj dete ne bi ispalo, jer ne spavaju sva deca po šemi SZO-a), neće biti smak sveta!
Nije teško biti fin... Ili izgleda jeste!?!?!
Prije svega nije svaka majka ista,a kamoli beba. Ja sam srećna mama dvoje djece. imam 23 godine,ćerkica ima 2 godine,a sin 6 mjeseci. Moj suprug ima dvoje djece iz prvog braka,koji zive sa nama. Mogu vam reci da ne znam ponekad kako sve stizem,ali kad su djeca u pitanju nista me ne zamara. Ne volim da kukam. A ne volim niti da osudjujem. Posebno ne majke koje djetetu daju plazmu,vareniku,koje se posluze dubkom. Zene nije to nista strasno. Svaka majka je dobra i posvecena na svoj nacin. Opustite se.
Bojana, skroz ste u pravu.
A za Marinu nemam reči. Neke majke možda imaju vremena ili ih baš briga za ručak, kuću i ostalo ali ja recimo tokom dana moram i to da obavim. Dete mi preko dana spava dva puta po 20minuta i zar zaista ja za toliko vremena mogu da zavrsim sve obaveze? Naravno da ne, i naravno da ću da se snađem. Neće ni beba uvek da čami u kuhinji sa mnom i gleda kako ja spremam ručak ma koliko je ja zanimala. Tako da, sve to može kao što si zamislila jedino ako imaš kuvaricu i kućnu pomoćnicu. Skinite ružičaste naočare ogorčene žene, ne funkcioniše materinstvo tako kako vi mislite, bar ne kod svih.
90% majki ne uživa u roditeljstvu i to je problem.
Joj više sa tom kafom. Nisam ni pre bebe imala vremena da je srčem sat vremena i gledam instagram. Zaboga neće dete biti beba 10 godina da ne možete jedan period piti kafu par minita. Ja je pijem 10 min. Od toga 2 min.pijem kafu,a ostatak vremena pređem vesti u zemlji da znam šta se dešava, a i to samo ako beba spava. Ujutru je pijem sa bebom na podu. Izvadim joj igračke koje retko koristi, pa se zabavi tih 10 min. a i duže. Naravno,normalna beba će tražiti kontakt sa majkom, pa ćete samo piti kafu,a telefon i ostali ekrani neka sačekaju da beba zaspi, popijte tu kafu zaboga miloga. Sedite na pod,neka se beba igra,vi joj se smejte i pijte kafu. Valjda ste znale i pre trudnoće da je malo nerealno očekivati da se beba sama zabavi da vi pijete kafu 3 puta po sat vremena dnevno i da za to vreme gledate u prazno ili visite na društvenim mrežama. Pojedem komplet obrok sa bebom u krilu ako treba,a ne da joj zbog voćke upalim crtani. A opet neka svako radi kako misli da treba. Kad bi samo znale kako ta jadna beba vidi crtani. Kao gomilu akustičkih,vizuelnih impulsa koje njen mozak ne zna da obradi.
Procitala sam sve ovo i iskreno i ima istine u ovome sto kaze te. Nisu sve bebe iste i svi nekako osudjuju sve. Ako Treb beba na primer da ima jedan ne meč i obrok, a neka majka daje dva zato sto beba tako želi, i ima poveca u potrebu za hranom, svi ce to osuditi. Osudi e i majke koje daju adaptirano mleko,i ako ne znaju da je to tako jednostavno moralo i tako dalje
pozz mame🥰
Imam sine 7mj do sada smo uveli jedan nemliječni obrok- blendani.Išlo je ok.U međuvremenu dobili smo 4zubić sada pokušavam gnječiti i komadiće,ali nije ljubitelj🙄često se i zagrcne(davi)iako je isitnjeno i kuhano sve.Više me počinje i plašiti pa vratim blendano.Molim mame ako imaju slično iskustvo da savjetuju kada su počele hraniti komadićima?
Starijeg sina sam hranila jako dugo blendanim posljedica hvala Bogu nema,ali pedijatrica kaže da sam mogla napraviti problem😢 žvakanjem razvije slušni aparat i vilicu😔
Sada želim ispraviti, ali beba neće🤦
Idi postepeno. Prvo prestani da blendaš, gnjeci viljškom, stavi u blender jedino ako baš moraš,tipa meso,jer njega ne možeš lako zgnjeciti viljuškom. Za početak neka oseti u ustima meke komadiće, znači ne zgnječiš baš da bude pasirano,nego onako malo.
poz mamice
bebica 7mj i 9dana od pocetka na brbimilu roden s 3080g sada 9300g 69cm. htjeli bi proci na mlijeko u tetrapaku za zamjenu bebimila sta mislite o tome. prva beba nemam iskustva. a bebac je jako halapljiv stalno bi jeo. i mislim da ga bebimil ne zasicuje vise. po noci ima 3-4 hranjenja. preko dana svaka 2 do dva i pol sata. hvala.
Ja znam roditelje koji su deci davali kravlje isto iz finansijskih razloga, a uredno pušili po tri pakle cigareta dnevno pre nekih 20-ak godina i sada jedno dete ima problema sa organima za varenje. Ne mora da znači da je od toga, ali možda i jeste. Svakako nije preporučljivo da se bebama daje kravlje mleko.
ja sam presla na kravlje
pa neka prica ko sta hoce. nemam sredstava da nonstop kupujem aptamil od 2000... pije kravicu 3,2% ne razblazenu plus 3 obroka i super je
Ne igraj se sa tim. Da bebi ukineš adaptirano mleko i uvedeš kravlje? Nemam volje ni pisati. Pročitaj deklaracije na oba proizvoda,pa valjda i sama skontaš šta sve nema u kravljem,a nema ništa bukvalno.
U svakom priručniku piše da majčino mlijeko na sobnoj temperaturi može da stoji - 6 sati, a u frižideru 72 časa... Molim vas da dobro provjerite prije nego napišete.
Evo spisak nutricionistr od dr to jest pedijatra da se rese sve nedoumice oko ishrane bebe i kako sta moze da se daje bebi. NARAVNO PRE SVEGA PONUDITE BEBU DA PROBA PA ONDA UVEDITE OBROK. Ovo je savet, a vi hranite kako želite bebu.
4 mesec
Rano ujutru----Podoj ili mlecna fornula
Dorucak---------Podoj ili mlecna formula
Rucak------------Podoj ili mlecna formula
Kasno popodne ----zita tice bez glutena ili( jabuka plasirana +sargarepa) .
Vecera-------Podoj ili mlecna formula
Pred spavanje------Podoj ili mlecna formula.

5 mesec
Rano ujutru ------Podoj ili mlecna formula
Dorucak ------Podoj ili mlecna formula
Rucak-------Pire od povrca(krompir, sargarepa, ili neko drugo lagano povrce)
Kasno popodne-------Zitarice bez glutena ili voce jabuka, breskva, i tako neko lagano povrce.
Vecera------Podoj ili mlecna formula
Pred spavanje ------Podoj ili mlecna formula
IZMEDJU OBROKA DAVATI RAZBLAZENI VOCNI SOK.

5 Ipo meseci
Rano ujutru-----Podoj ili mlecna formula
Dorucak-----Podoj, mlecna formula il Zitarice.
Rucak-----Pire od povrca
Kasno popodne----Vocnni sok ili šire od voca to jest kasica
Vecera-------Podoj, mlecna formula ili Zitarice.
Pred spavanje-----Podoj ili mlecna formula.

6 Mesec

Rano ujutru----Podoj ili formula
Dorucak------Zitarice sa vocem
Rucak-----Meso (pilece belo ispasirano) sa povrcem(krompir, sargarepa)
Kasno popodne--------Vocni sokic ili pire od voca
Vecera -----Zitarice(Bezmlecna instant kaskica ili neko druga kaskica)
Pred spavanje Podoj ili mlecna formula

7 mesec

Rano ujutru -----Podoj ili mlecna formula
Dorucaka-------Palenta s jogurtom
Rucak--------Meso ili kuvano zumance sa povcem
Kasno popodne------Vocni sok ili Vocni pire
Vecera------- Zitarice(Bezmlecna instant kasice ili neka druga kaskica.
Pred spavanje Podoj ili formula

8 mesec

Rano ujutru --------Podoj ili mlecna formula
Dorucak-------Zitarice ili kuvano zumance i jogurt i jedna ili 2 kiflice
Uzina-----Vocni sokic
Rucak-----Meso ili kuvano zumance ili neko povrce
Kasno popodne--------Voce
Vecera------pasta sa sirom
Pre spavanja Podoj ili mlecna formula

Od 9 do 12 meseca
Dorucak-------Podoj ili mlecna formula ili Zitarice ili kifla sa puterom i jogurt
Uzima------Vocni sokic
Rucak-----Meso, riba, povrce
Uzina ------Voce
Vecera -------Palenta ili makarone
Pred spavanje------Podoj ili mlecna formula



Beba sa 7 meseci samo 2 podoja da ima?! pa tako ce se smanjiti potraznja a samim tim i ponuda pa ce majka ostati bez mleka..a kaze da je zdavo da sisa do druge godine 🤷
Bravo Marina ti si rekla sve sto sam je htela da kazem,ali Boze moj ja to ocigledno ne znam dobro da objasnim, ali evo ima ko zna u zato bravo jos jednom Marinaaaa👏👏👏👏👏👌👌👌❣️
Draga Twinkle,ta beba koja počne sa hranom od 6.meseca ne krene kako treba da jede ni do 7-8.meseca i eto je kod mene u ambulantu da lečimo anemiju. Majčino mleko je nutritivno dovoljno do 6.meseca, ali do 6.bi beba već morala da se navikne na obroke, na hranu, da zaista pojede to što joj se ponudi,pa se zato krene od 4.meseca. Nisu to neke količine u početku, ali bar prihvati namirnice, krene da jede,nauči za šta služi hrana i ima neke zalihe železa. Dojenje jeste jako bitno, ali beba posle 6.meseca ne može biti zdrava samo od dojenja i to malo hrane koju je dobila. I digestivni trakt je sasvim zreo, što pre ćelije digestivnog trakta upoznaju neku hranu manja je verovatnoća za alergije. Dokazano davno.
Twinkle, izvini a ko si ti da kažeš za nekog dai jeste ili nije nutricionista. Ja sam mojoj ćerkici uvela prvo krompir i šargarepicu. Do tad je kakila na svakih 5-6dana a od kad je počela da jede kakila je svaki dan sasvim normalno. Stolica se nije ni stvrdnula ni nista. I da, počeli smo sa 4,5meseca,na početku vodica od kuvanog krompira pa šargarepice i onda polako uvođenje po malo hrane. Beba nije imala apsolutno nikakvih problema, baš eto kažem da se stolica normalizovala. Tako da nemoj mnogo da pametuješ. Svako ima pravo da svom detetu da šta hoće i kako hoće a ovaj tvoj pristup mi zaista nije jasan. 🤷🏻‍♀️
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »