Komentari za tekst "Da li sokovi mogu da zamene vodu?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Sara ima 4 mes. I nije htela vodu na kasicicu/spric/nuk flasica. A pije adaptirano iz Aventove. I tako ja jednog dana provalim da joj dam iz ove iz koje pije mleko. Sad pije vodu, rastura, tako da joj sokice necu ni davati kad ovako voli vodu, nema potrebe dodavati mogucnost za karijes.
moja beba ima osam meseci ,dali je dovoljno da ona popije 300ml u toku dana_
Za Aleksandra, kako dete hoce da pije samo sok? Moje ne zna da sok postoji pa ne moze ni da bude tvrdoglavo sto se toga tice. Krivi si roditelji koji daju sokice pa se posle cude.
Da li se ovo odnosi na prirodno cijedjene sokove? Ja svojoj djevojcici od 8,5mj dajem izmedju 50 do 80 ml sokica dnevno, koje ja iscjedim na sokovniku. Njoj to dodje kao uzina izmedju dorucka i rucka. Kupovne sokove nikako ne koristimo,inace sve joj svjeze pravim.
I ja imam bebu od 6 meseci koja nikako nece nista od tecnosti samo se gadi i trazi siku,cvrstu hranu vec odavno jede ali tecnost nikako.jako sam zabrinuta ko zna dobar savet neka kaze.Unapred hvala.
GIRL ne sekiraj se,moj Ivan sada ima 4 i po meseca i sokic jede na kasiku!!!ludilo!sve hoce na kasiku!sisa jos uvek!
pozdrav za sve vas.Htela sam da pitam moja beba ima 7meseci i dojim je ali nece na flasici da pije nista ni sok ni vodu pa bih htela da znam vase mislljene sta mislite o tome dali je mozda zbog zubica sto jos nisu izasli ili sta je u pitanju pozdrav.....
Moja cerka kako je pocela sa 4mes.da jede cvrstu hranu,pocela je da pije vodu.Sada ima tri godine i na dan popije 1,5l,a soka popoje mozda dva u toku cele nedelje.Treba dete naviknuti od pocetka,ali voda je voda,i biti uporan.I od pocetka je imala flasicu za vodu,totalno drugaciju od one iz koje je pila mleko.pozdrav
Sve je to epo u teoriji. Kako "naterati" 6-mesecnu bebu da pije vode kad nece ni usta da otvori? Popije samo sok i to ni slucajno razblazen,pocne da ga pljuje cim oseti da to nije to. Ide leto i toplo vreme ,kako ga nauciti da pije vode???? za starije je lakse,ima mnostvo nacina ali sta sa tvrdoglavim bebanima?
Citam i ne verujem!!!! Zena trazi savet a neki mozak joj daje osudu...a da se malo opalis sakom u glavu pa da razmislis pre nego sta napises...???
Svaki pedijatar posle 4 meseca nudi kao opciju da se bebi dodaje i sokic kao jedan oblik unosenja...dodatnih vitamina....naravno ko je u mogucnosti da to bebi priusti.
Ne pretjerivati to svakako ali je pozeljno...a ako je beba zahtevna i ljeto je onda ce iziskivati mozda vise. Treba forsirati vise vodu i mleko ako beba sisa i dalje ali daleko od toga da grijesite...samo umereno i polako se truditi da sokice smanjite a povecate vodu. A osuda ljudima koji IMAJU problem nije potrebna. Tako da vi PAMETNE koje niste davale vasoj djeci sok ili niste imale da im date...ostanite "pametne" pa ne osudjujte ako nemate sta korisno da napisete.
Pozdrav.
Zašto ste ga uopšte učili na sok? Moje dete pije samo vodu i ništa mu ne fali.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »