Komentari za tekst "Koliko je toksoplazmoza opasna za trudnice?"

Komentara
36
Ostavite komentar
zdravo jas sum angja od makedonija bitola i imam 33 godini i imam toksoplazmoza od raganje na levoto oko i mnogu tesko gledam so levoto oko potocno na pola gi gledam rabotite ocnite lekari sekade kade sto sum bila mi dadoa naocari so diopter 0.25 kako zastita pa sakam da znam dali ovoj diopter e vo red ili ima nesto sto treba drugo da napravam.odnapred vi blagodaram.
10. Nedelja trudnoce. Imamo macka pa smo uradili test na toxoplazmozu. Rekli su mi da nisam zarazena. Na moje pitanje da li imam stecen imunitet u gradskom zavodu za javno zdravlje su mi rekli da se imunitet ne stice da je to glupost i dezinformacija i da i osobe koje su prelezale uvek se mogu ponovo zaraziti. Isto mi je ponovio i ginekolog u dz!!! E sad smo ko ludi mm i ja. Cistimo kucu asepsolom jadni macak je napolju na -5. Moji nece da cuju da udje u kucu...Sta da radim??? Ima li igde zvanicnog medicinskog clanka koji potvrdjuje da se imunitet na toksoplazmu stice. Moze i na engleskom. Na odgovoru unapred zahvalni jedna trudnica i jedan macak
https://www.cdc.gov/parasites/toxoplasmosis/gen_info/pregnant.html
Pa odnesite mačku na lab analizu na toxoplazmu, ako nema držite mačka unutra, ako ima lečite ga.Ni sebe ne biste ni izbacili , ni ubili , zar ne, a zašto njega da ?. Kako možete biti nemilosrdni i izbaciti ga na -5 ?
prelezala sam toxoplazmozu kada sam imala 8 godina, bilo je strasno, bolovi u usima, misicima, pakao. Tri meseca konstantnog lecenja! Na kraju je sve bilo ok, slali su me kod ocnog, i tamo je sve bilo u redu. Tada su govorili da obavezno obavim analize pre trudnoce. Interesuje me da li to moze uticati na bebu?

hvala
Posto sam ja dete rodjeno sa toksoplasmozom da vam pojasnim neke stvari. Ceo zivot 'cackam' na tu temu. Toxoplasmoza je parazit koji dozivotno ostaje u telu domacina. Jednom imuni na nju ne mozete zaraziti svoj plod. Najbolje je biti pozitivan na toksoplasmozu pre ikakve trudnoce. U Fr se rade testovi pre skapanja braka na HIV, toksoplasmozu i hepatitis C. To je vec odlicno. Tako da ko je pitao za drugo dete, samo napred, vasa beba je bezbedna. A ko rece " dok beba nije postala negativna....'' to je nemoguce. Jednom zarazeni, zauvek zarazeni.
Mozete li da mi posaljete vas kontakt telefon.
meni su nakon smrti novorodjenceta rekli da je toksoplazmoza uzrok zasto je beba uginula u 9 mesecu.zanima je jesam li ja sad stalno zarazena,odnosno dali smem opet ostati u drugom stanju
Meni su ustanovili toksoplazmozu. Vec sam u 15 sedmici trudnoce. Receno mi je da se pokazalo veoma blago na testovima da sam zarazena. Mislila sam da test pokaze negativno ili pozitivno stanje. A to blago da imama, neznam sta da mislim. Vec dva puta su mi vadili krv. A za svaki rezultat na test moram cekati po 7 dana. Tako da su me zavukli, jer vec sam u 15 sedmici trudnoce. Ako je plod zarazen mislim da ce biti kasno uraditi abortus. Treba da dobijem odgovor na poslednji test sutra najvjerovatnije. Strah me, neznam sta da mislim. Kada sam tek zatrudnila preko neta smo kupili dva papagaja. Dobila sam alergijsku reakciju na njih. Doktori kazu da su to bile pticije buhe koje su me ujedale. Pitam se dali sam od njih dobila toksoplasmozu. Ptica smo se rijesili, ali nebi sebi nikad oprostila da znam da sam od njih dobila toksoplasmozu.
Jelisaveta ja gde god da sam se raspitivala,pa cak i svi doktori su mi rekli da cim osoba stekne imunitet da vise ne moze da ugrozi plod.Tako da su mi rekli da mi to u drugoj ne moze zasmetati posto sam se u prvoj prevremeno porodila zbog toksoplazmoze koju sam dobila verovatno tada u trudnoci,jer je to i prouzrokovalo prevremeni porodjaj.
mene zanima da li ima opasnosti u drugoj trudnoci od infekcije ploda posto sam se u prvoj prevremeno porodila u 27.nedelji i beba je bila kongenitalno inficirana.Na svu srecu ona nema nikakvih posledica,a uzimala je po rodjenju terapiju sve dok nije postala negativna na istu pa me ujedno i zanima da li mogu neke posledice kasnije da se jave u razvoju posto sada ima 5,5 godina? Unapred hvala na svim odgovorima.
ja sam saznala da imam toxoplazmozu u 10 nedelji.poslali su me da uradim antitela na toxoplazmozu itamo mi je lekarka rekla: da na veterinarskom fakultetu uradim analize da li je bakcil prisutan,i ako jeste da ce morati da mi prekinu trudnocu. vrlo sam zabrinuta i cekam rezultate za antitela a vec sam u 14 nedelji
Zanima me posto ja imam toksoplazmozu da li bih mogla da se usudim da rodim jos jedno dete, jer imam jedno ali tada nisam bila zarazena? Hvala
Moja ćerka je imala pobaćaj u četvrtom mesecu. Kasnije je dodatnim ispitivanjem utvrđeno da je ranije, dakle ne akutno, imala toksoplazmozu. Ona ima jedno dete staro pet god. koje je rodila bez ikakve terapije.
Dali se sada sa ovim nalazom može odlučiti na novu trudnoću i koje preduslove za predhodno treba da ispuni?
na nekim sajtovima sam procitala i da se nalazi na vocu i povrcu koje raste pri zemlji pa je zato preporucljivo prati ih sto temeljnije.
Da, jer razne zivotinje (glodari na prvom mestu kao i ptice) porlaze tu i ostavljaj svoj izmet koji moze sadrzati ovaj parazit. Nisu samo macke problem nego i sve ostale zivotije. Plus je uvek pitanje kvaliteta vode sa kojim se sve to zaliva kao i higijenske navike beraca.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »