Komentari za tekst "Moje dete ne voli voće i povrće - šta da radim?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Moje dete ima 4 godine i nece da jede voce i povrce i to je tako od kako smo presli na cvrstu hranu pojede iskljucivo kad joj napravim kasu da popije. Nasa pedijatrinica je rekla da ne brinem da joj dajem tako da ce ona sama poceti jesti kad bude htela jer ona povraca svaki puta kada je ubedim da pojede malo sveze jabuke ili necesto od povrca ako nije kasa. Dali i od vas neko ima problema sa tim ili sam ja jedina. A sin od 2 godine jede sve bez problema
Snežana, i ja sam se plašila da Uglješa neće hteti da jede ništa na kašičicu. Počela sam sa Milupa pirinčanim i kukuruzno-pirinčanim pahuljicama, i to sam mu davala tri nedelje. To nije kratak period i trebalo bi da se i tvoj bebac za toliko navikne. U početku je odbijao, ali sam bila uporna (ne do te mere da sam ga dovodila do suza), pevala sam mu, i na razne načine mu odvraćala pažnju. Postepeno sam počela da mu dajem povrće, pa voće. Sada je navikao na kašičicu i zeva kada mu je prinosim ustima.
pozdrav svim mamama. moja zana ima 19 mjeseci i jede sve: voce, povrce, meso...cak voli piti i sirup pa svaki put moram pripremiti jos nesto da joj dam jer ona uporno govori jos....kako sam to postigla? ni sama ne znam. ja volim isto sve a posebno voce i povrce tako da sam vjerovatno samim tim i njoj davala primjer, nikad je nisam tjerala da jede jos ako nece, radije probam opet kasnije dati joj to isto. do 5.5 mjeseci je samo dojila a poslije sam joj postepeno uvodila namirnice ali dok je bila beba kad joj se moglo dati mnogo stvari za koje jos nija znala sta je ja sam joj obavezno pored slanog davala i jedan vocni obrok. takodjer sam je stavljala za sto da ruca i sa nama tako da je pored svog obroka poslije i sama insistirala da jede i sa nama....Mali mamin zdero. moram istaci i ako ovako dobro jede nije buco nego je normalne debljine.
i na kraju i ako sam sve ovo nabrojala mislim da ovo sve ima samo mali uticaj da je najvise do djeteta....pusica
Stefan ima osam meseci jede sve po malo posto jos uvek sisanajvise voli da jede krompir sa pavlakom i meso,jedino sto jos uvek odbija je voce ali sokice hoce da pije...
Moja beba ima 5 meseci i dve nedelje i odbija sve sto je na kasicicu. Mleko obozava i nista drugo. Recite, na koji nacin da mu uvedem cvrstu hranu kada on odbija i voce i povrce?
Branka je potpuno u pravu!
Pa jedan od najboljih nacina je svakako taj da Vi stalno grickate srgarepu, papriku, krastavac itd. umesto losih grickalica, jer ako Vi to ne volite, sto bi dete volelo. Ovo govorim na osnovu primera svojih prijatelja gde mama obozava povrce i dozivljava ga kao omiljenu grickalicu pa tako i njena cerkica ima u ruci uvek neko sezonsko voce ili povrce i slatko ga jede. S druge strane se ne slazem sa tim da se detetu povrce ne daje "zamaskirano" sa hranom koju vec voli. U redu je da proba, pa i par puta, pa ako ne ide treba mu pripremati na nacin koji mu je prijemciviji, mozda u vidu izrendanog razlicitog povrca pa pripremljenog kao kroketi ili pire ili u sendvicu. Ali, na kraju, ne treba stvarati detetu averziju prema hrani, ako nesto ne voli ne mora ni da jede, ono ce svakako porasti i biti spremnije na nove ukuse. Pa setite se sebe kad ste bili dete, koliko toga niste voleli a ipak ste porasli i sad jedete tu boraniju i grasak!
U teoriji to izgleda lako, logicno i normalno ali je mnogo teze i slozenije...
I ja se slazem sa vama,puno je teze i komplikovanije nego sto je ovde navedeno.
Bранка,слажем се са тобом у потпуности.
Pokušajte na drugi način da mu pomognete da zavoli ove zdrave namirnice.
E bas "volim" kad se "na ovaj nacin"završi tekst.
Recite nam koji je to nacin, tj, koji su to nacini.
Ok, jedan od njih je da sami gajimo voce i povrce i da dete ucestvuje u tome (ste je, na zalost u gradskoj sredini skoro nemoguce). Koji su drugi nacini.
Ne svidja mi se sto se tekstovi svode na ono sto vec znamo. REcite nesto novo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Nežan odnos sa suprugom u toku trudnoće ilustrovala je jedna američka slikarka »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »