Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
Sa istim stvarima sam se i ja danas " borila" u mojoj drzavnoj firmi i Siz-u..Samo prebacuju jedni na druge a niko ne objasnjava konkretno zasto ta plata nije 100% i zasto je znacajno manja nego dok sam radila!!
Ti si mi sada dala najsmislenije objasnjenje iako to nigde u zakonu tako ne stoji
Pozdrav,

Za 60 dana trudnickog bolovanja, za koje nije potrebno ici na komisiju, da li se racunaju i vikendi ili samo radni dani?
Racunaju se i vikendi.
Dobar dan svima, da li znate da li imam pravo na naknadu za trudnicko bolovanje ako sa prorodiljskog prelazim na trudnicko ponovo? U ovon trenutku imam 18 meseci 'radnog odnosa' iako sam gotovo sve vreme bila prvo na trudnickom i sada na porodiljskom koje mi traje do 14. januara 2022. kada treba ponovo da otvorim trudnicko.
Nadam se da sam bila jasna s pitanjem. 😁
Pozdrav, sve najbolje!
Zdravo, bila sam osigurana 11 meseci, i porodila se u junu, kada bi mi bilo 12 meseci osiguranja, medjutim primala sam 4 meseca po 33000 to kao bolovanje ili sta vec, i u oktobru sam primila 21542, a danas mi je leglo 19599 din, da li neko moze da mi kaze kako se to menja i do cega zavisi isplata bolovanja?
Pozdrav svima,da li neko ima informaciju kako je obračunato porodiljsko u 2021. za zaposlene porodilje čije su firme koristile pomoć za vreme covid-a.Da li je umanjeno, odnosno za mesece koji nisu uplatili doprinose računato kao nula ili se računa kao minimalac?
I takodje me interesuje da li ako se trudnicko bolovanje koristi svih 9 meseci koliko ce trajati onda nega deteta? 3 meseca ili 12 meseci?
Hvala unapred 🙂
cao.... upravo sam saznala da ce meseci prinudne,ne nasom krivicom sprecenosti za rad usled Covid -a se racunati samo ono sto je poslodavac uplatio i platio poreze .... pomoc od tri pllovinr minimalca koju je drzava uplatila na racune se takodje ne racuna jer na nju nisu placeni porezi i doprinosi ... takodje nemamo pravo zalbe niti ikoga mozemo tuziti zbog ovakvoh propusta drzave .Sramota ! Molim sajt bebac da detaljno ispita temu i pomogne nam !
Da li neko zna da mi potvrdi, dobila sam informaciju iz firme da prvi mesec dok sam na trudnickom bolovanju ide na teret firme i da mi taj jedan mesec ulazi u staz odnosno u prosek plata koje se racunaju za porodiljsko? Hvala unapred.
Sajt bas i nije merodavan, podaci od firme u kojoj radim nisu se pomerili od 2019-te godine, za koji dan će 3-eći mesec kako sam na trudnickom, a od uplate ništa, poslodavac tvrdi da je dokumentacija uredno predata, u rfsz da nisu dostavljena dokumenta. Više bi mi se isplatilo da sam ne zaposlena i na socijali, bar bi redovno imala primanja, ovako nama trudnicama ostaje samo da sedimo i čekamo, živimo od vazduha i neplaćamo režije, kredite i ostalo. Strašno kako se brinu o natalitetu.
Da li moram u kontinuitetu da radim 18 meseci kod jednog poslodavca ?Ili se racuna 18 meseci vezanog rada pre trudnoce nezavisno od poslodavca ?
I mene to zanima...
Ne. Sve vezano ako ste radili zadnjih 12 mes tako se racuna. Bez obzira ako je bilo prelazak od jednog kod dr poslodavca
Pozdrav. Imam jedno pitanje. Naime, u sestom sam mesecu trudnoce u ako sve bude u redu ja ne bih otvarala trudnicko vec odmah samo porodiljsko bolovanje. Zanima me da li je to po zakonu, tacnije da li moze tako? Bez trudnickog odmah na porodiljsko.
Naravno da može, najkasnije 28 dana pre termina a najranije čini mi se 45 dana pre termina. Uopšte nije bitno da li ste bili na trudničkom za otvaranje porodiljskog.
ne mozes, porodiljsko se otvara jedan ili dva mesecap pre termina.
Drage moje pomazite.Nakon prijave na odredjeno nakon deset dana saznala sam da sam trudna.Bila sam na birou pre toga.Koliko moram najmanje da radim da bih isla na trudnicko s'obzirom da pijem utrogestan 3 puta na dan?
Da li neko ima informaciju kad ce uplata trudnickog? Poslednja uplata je bila 20.5.2021. god. Beograd, opština Palilula.
Pozdrav svima, da li mi neko može reći da li je naknada na trudničkom (posle 30 dana) ista svaki mesec (fiksan prosek prethodnih 12meseci), ili zavisi od broja radnih dana u tom mesecu? Meni varira iz meseca u mesec za po par hiljada dinara. Hvala
Jedna mala ispravka za ovaj tekst jeste to da se napomene da ce se 100% zarade dobijati jedino ako ste unposlednjih 12 meseci imali ugovor na odredjeno ili neodredjeno. U mom slucaju je takva situacija da radim vec 3 godine ali sam imala ugovore o PPP i ugovore o delu, i njih ne uzimaju u obzir. Znaci nebitno je sto sam tada imala lepu platu, ona ne ulazi u obracun vec se racuna kao da nisam radila i obracunava se minimalac. Ima li jos neko ovakvo iskustvo?
Pozdrav svima,da li neko ima informaciju kako je obračunato porodiljsko u 2021. za zaposlene porodilje čije su firme koristile pomoć za vreme covid-a.Da li je umanjeno, odnosno za mesece koji nisu uplatili doprinose računato kao nula.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »