Komentari za tekst "San posle porođaja"

Komentara
9
Ostavite komentar
Ima li ovaj tekst veze sa realnoscu?!? Unajmite privatnog masera.... opustite se u toploj kupki 20 minuta..... najjace: popijte caj od kamilice!!! Da, vazi... dajte, molim vas.
Grcevi pre nego sto sasvim prerstanu naglo se pojacaju i skoro sasvim isceznu posle. Ja sam mesece preplakala koliko se moja mala mucila sa njima. Sada ima 5 meseci i 20 dana, a do 4 meseca smo svi to jedva preziveli. Drzte se, znam da vam nije lako. Sada su na reci zubi, balenje, nervoza, stpanje svega u usta...ali ipak podnosljivije od grceva...
Ja imam devojcicu od nepune tri godine i decaka od sesnaest meseci i ovo sto se tice spavnja nije tako strasno jer rano legnemo posto seka spava sa nama u krevetu a bata u svom kreveticu ali ih zajedno uspavljujem na nasem krevetu pa kada mi muz dodje s posla prebacimo ga u njegov krevet. JOS SAM I TRUDNA PA RANO LEGNEM PA JE TAKO MOJ SAVET SVIM MAMAMA KADA BEBA LEGNE NEKA LEGNU I ONE A VES KADA STIGNU KAO I RUCAK I NEK PRIHVATE BILO KAKVU VRSTU POMOCI JER IZ ISKUSTVA ZNAM DA BEZ POMOCI JE STRASNO POSTO JE NISAM IMALA NI SA PRETHODNO DVOJE NITI CU JE IMATI NI SADA CAK NI U PRVIM DANIMA.
i ja imam decka od 6 meseci i nisam imala problema sa nenaspavanoscu do pre nedelju dana, kada me je sustiglo. tako da se ne slazem sa prva dva komentara :) slazem se da smo mi tu zbog nase i za nasu decu, ali i mi majke smo od krvi i mesa
ja imam 35 godina i sestomjesecnu bebu,uzivala sam cijelu trudnocu,porod je bio lagan,a danas uzivam u svakoj minuti s mojim malim andjelom,nesanica,to je slatki problem,vec sutra nasa djeca bit ce ljudi,zato mame ne kukajte pogotovo ako vam je Bog dao zdravo dijete
ja imam dete od 6,5 godina i bebicu na putu, rodice se u januaru. znam da mamama sa malenim bebama ovaj period izgleda strasan i kao da traje godinama, ali mame, budite strpljive, prodje jako brzo, ne mora se cekati penzija, posle ce vam nedostajati da se dete mazi i da mu budete centar sveta. samo hrabro, malo cete samo smrsati, ali ce bebac brzo postati skolarac, kad mama i tata maltene samo smetaju, kad dodju drugari.
Ana: Moja beba ima 16 meseci i jos uvek nije prespavao noc. Nocu se budi najmanje 2 puta, a ponekad i 7-8, i ne brojim vise, i jos uvek sisa, jer ostale tehnike uspavljivanja jednostavno ne funkcionisu. Spava sa nama u krevetu od samog pocetka. Jedan kratak period je spavao u svom krevecu od treceg do cetvrtog meseca, kad su prestali grcevi i poceli zubi. Preko dana spava dva sata i to je jedino vreme kada mogu da skuvam rucak jer znate deca jedu i cvrstu hranu, stavim ves u masinu, pegla se po potrebi. Meni licno ostaje da cu se naspavati u penziji, a mozda i ne. Tata radi, kao i mama samo od kuce, ali tata nema dojke sa mlekom i sta ce on u ovoj prici. Najzanimljivije je ovo sa tusiranjem: u mom slucaju trajalo je dva i po minuta, bez namestanja vode, samo toliko da se spere prljavstina. Ako imate "profi pomoc", dadilje i spremacice, onda se upustite u radjanje dece. Pozdrav buducim roditeljima.
Aaaa :-) 100% si u pravu,kao da sam ja pisala...Znači ko kaze da nije tako,laze...ili nije dojio nocu :-) ne znam kad sam se sredila,postala sam vukodlak...kuca u haosu...mozak u haosu,a spavacu kad mi drugo dete napuni 7god :-)
Uhh, ako sklopim i 4 sata, svaka mi cast. U toku dana juri,zuri, (moram da naucim i da letim :)))
a kad padne noc jedva cekam da legnem. Samo sto oci sklopim... BUDJENJE!!!!!!!!! Oglasio se alarm. I bez dva sata orcanja okolo zbog stomacica nam ne gine. Tatu je probuditi opste nemoguce. I tako 2 puta u toku noci. Videcemo kako ce biti dalje.
Nadam se da ce bebanu prestati grcevi vise. Srce mi se cepa kad je vidim kako se muci, i to kao da se razvuklo u nedogled. Kad ce KRAAAJ??????
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »