Komentari za tekst "Anemija u trudnoći - učestalost, simptomi i lečenje"

Komentara
23
Ostavite komentar
Dobar dan da lì je istina da ako ste tesko anemicni ne mozete ostati trudni ?
To nije tačno, evo ja sam anemična i uskoro punim 8 mes i ulazim u 9 Pe
Zdravo svima. Oduvek sam anemicna, ali sada u trudnoci, ulazim u 9. mesec, rezultati mi i ne deluju ok. Gvozdje 4,3, a hemoglobin 89, da ne nabrajam ostale parametre kao sto su proteini, MCV, MCH, granulociti, limfociti, koji nisu u referentnim vrednostima. Da li je neka trudnica imala slicne vrednosti i ako jeste, da li je bilo posledica po bebu i nju samu?
Pozdrav svima.
Sada sam 27nedelka..bila sam hematologa zbog krvne slike tj.anemije...da li je neka radila feritin i kakvo je stanje bilo...meni je 4.6 ng/ml a vrednosti su od 15-160..Prof Elezovic mi je rekao 2x heferol(ukoliko je ispod 30) inace gvozdje mi je 15,hemoglobin 111,tako da kada radite krvnu sliku i vezano za anemiju,ne gledate samo hct,hemoglobin i gvozdje vec i feritin koji je najbolji pokazatelj...
Sada sam 27nedelka..bila sam hematologa zbog krvne slike tj.anemije...da li je neka radila feritin i kakvo je stanje bilo...meni je 4.6 ng/ml a vrednosti su od 15-160..Prof Elezovic mi je rekao 2x heferol(ukoliko je ispod 30) inace gvozdje mi je 15,hemoglobin 111,tako da kada radite krvnu sliku i vezano za anemiju,ne gledate samo hct,hemoglobin i gvozdje vec i feritin koji je najbolji pokazatelj...
Ćaos, u 29. nedelji trudnoće sam i imam problem sa hemoglobinom koji je 104, lekar mi je dao da pijem SiderAl Folico koji mi stvara užasne mučnine, razmišljala sam da pređem na heferol. E sad, mene muči i nije mi jasna jedna stvar. Gvožđe mi 22.7 što je i više nego odlično, ne znam da li ću tim heferolom ili bilo kojim drugim lekom popraviti hemoglobin a gvožđe da mi ostane u granicama normale, kako to da mi je hmg loš a fe odlično. Svaka informacija i savet će mi pomoći. Hvala unapred!
Ulazim u 30.nedelju.
Anemicna sam hmgb mije 92, gvozdje 7. Dobila sam tothema ampule 2x po2 ampule dnevno, i. tako10dana. Posle da predjem na heferol 2 kutije, 2xdnevno.

Zenske mozemomito,samonapred!
Koristim ferrotone u trudnoci i rezultati su mi odlicni... Svima bi preporucila. Slucajno sam dosla do preparata, a ispostavilo se da je sjajan. Pije se kao sok.
Citav zivot muku mucim sa blagom anemijom...bleda, pospana, zaboravna, osamucena...
Pila sam i razne tablete al nikad nisam uspela da trajno sredim krvnu sliku.
U trudnoci sam resila da se resim anemije, pila sam heferol jednom dnevno +C vitamin + folna, ali to sam i ranije pila pa nije pomoglo, ali zato sam pazila na ishranu.
Junetina, dzigerica, spanac, cvekla, kakao, jaja, kukuruz..ali najglavnije posto je bilo leto, jela sam svaki dan minimum po 2 kg lubenice, pa jedno 3 meseca svaki dan po minimum 1kg grozdja. Da bih mogla toliko da pojedem, nisam vecerala pa mi je voce bila vecera + po ceo dan pomalo voca. U 8-om mesecu mi je gvozdje bilo u normali, kao i posle porodjaja... Uradila sam i test zaliha gvozdja (feritin) zalihe su konacno popunjene, a uvek su ranije bile prazne.
u 15toj nedelji trudnoće sam i hemoglobin mi je 97.7 a gvožđe 5.71 i doktorica mi je dala heferol kapsule 2 puta na dan, feroglobin sirup, folan i revitu fe da pijem. Isprepadana sam das bi popila svašta samo da što prije budu bolji nalazi.Imate li neki savjet na prirodnoj bazi bez tableta.
Konjsko meso
Ćao ;-) baš sam bila ubijeđena da će mi kapsule smetati ali vjerovatno strah ubio bol u želudac :-) 15 dana sam ih pila i posle 10 dana pauze nalazi szu bili mnogo bolji..A napravila sam onaj lijek za anemiju sa cveklom itd..ne mogu progutat koliko mi je užasan ukus :-) Imam osjećaj da je prva trudnoća stres :-) svega se uplašim
Ćao :) ja sam u 14. nedelji. Malokrvna sam otprilike već 10ak godina. U trudnoći sam probala da pijem sok od aronije, ali pošto povraćam svakog dana već dva meseca, i to sam ispovraćala. Sada uzimam sušenu aroniju i brusnicu, i pomaže mi a nije mi muka od njih.
U 25-toj sam nedelji trudnoće i krvna slika mi je bila odlična,ali kada sam juče daval krv i uzela rezultate ispostavilo se da imam blagu anemiju!Prva mi je trudnoća tako da mi baš i nije prijatno kada sam pogledala nalaze,a zakazan pregled imam tek sledeće nedelje jer su puni termini.Da li to nije kasno za odlazak ili da pokušam da upadnem u neki termin?Treba mi odgovor.Hvala.
Kao i kod Ane, gvožđe mi je normalno, ali sve ostalo ukazuje na malokrvnost. Doktorica me je prvo kljukala tot-hemom, a sad umesto toga mi je dala heferol. Čitajući razne tekstove shvatila sam da mi ustvari nedostaje vitamin B12, pa sam na svoju ruku uzela da pijem femibion2 (koji između ostalog sadrži taj vitamin), vitamin C i folnak (više folne k. ne može da škodi). Sad mi je krvna slika bolja nego pre trudnoće. Inače za 3 dana ulazimo u 9. mesec.
Meni je HMGB 92, gvozdje 8, eritrociti 3,05 :D , svakako zbog trudnoce osecam umor ali ne nesto preterano, kad sam procitala rezultate - vrednosti umalo se nisam srusila kapiram da je normalno sad sam u 23 ned. doktorka mi je odmah ukljucila tablete i + bedoxin i rekla da jedem samo crveno meso. Ovih dana sam i jela i ne ali da se bas ovako sroza nisam ocekivala :D To su moji slatkisi i pite, mada ne idem prakticno nigde iz kuce na vazduh a trudnoca zahteva i boravak na svezem vazduhu :D
e ovako, mi smo u 19-oj nedelji trudnoce, jos uvek ne znam nosim li decaka ili devojcicu. :)
pre nekih mesec dana, saznala sam da sam anemicna te mi je doktor uveo da uz mamaVit , folnu kiselinu pijem i HEFEROL, takodje i vitamin C, medjutim mucnine su mi se vratile, izgleda da sam bas lose pocela podnositi gvozdje u organizmu i s obzirom da mi se krvna slika poboljsala prekinuli smo sa HEFEROL-om da se ne mucim i presla sam samo na dodatke gvozdja iz ishrane(cvekla, dzigerica itd..)
medjutim sta mi se desava, dva puta do sada mi se desilo da gubim vid po nekih 20-ak minuta, trne mi leva ruka, jednom sam primila infuziju, inace imam nizak pritisak i vrvt mi je zbog toga, pa mi se bas posle toga poboljsalo stanje, ali ima nesto sto me je jutros bas ulasilo, doduse naglo sam ustala i obukla se da odem do kupatila i kada sam htela progovoriti sa suprugom glas mi je jednostavno bio kao mumlanje, i tako 5minuta nisam mogla da mu kazem nijednu rec, mng sam osetljiva, uplasila sam se ali se posle sve vratilo u normalu..zna li neko sta bi ovo moglo biti ? Moj doktor kaze da je sve to zbog niskog pritiska, ja se trudim da se naspavam, da ruckam slano, ali plasim se da nije nesto strasnije :( i da mi se ne vrati slucajno opet ovo sa glasom...hvala vam.
Tek sad videh da su neki komentari dosta stariji,ali nadam se da ce nekome ovaj moj prethodni duzi komentar biti od koristi. :)
Meni je hemoglobin 90 rekli su mi da sam za transfuziju, pocela sam da pijem feroglobin pre tri dana pa cu videti rezultat jel sam u 34 ned
nisam sigurna da sam anemicna ali imam cesto vrtoglavicu i osecam jak umor.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »