Komentari za tekst "Kada se beba dohranjuje?"

Komentara
37
Ostavite komentar
Moja beba sa 3 meseca i 3 nedelje ima 8kg. Rodjena je sa 3350g i skljucivo je dojena beba. Ono sto me jako muci jesto sto nostop hoce da sisa, gura ruke u usta,nervozna je narocito nocu. Pediatar kaze da je sve u redu,i da cak napreduje vise nego sto treba. Je li imao neko slican problem? Ne bi trebalo da je gladna gledajuci kilazu. Ili su mozda zubici problem, mada nikakvih naznaka nema za njih osim rucica u ustima. Pozz
Imamo isti problem, ali opušteno pratim ono što beba traži i to je to...
da li neka mama ima iskustva sa pumpicom za izvacenje bradavica?
Da li smem posle dojenje, ako nemam divoljno mleka da joj ponudim prihranu, samo malo... ? Sme li da se mesa moje mleko i vestacko?
Sme.
Imam isti problem. Dr. je rekao da je hranim na 2h po 15min da ne bi povraćao jer je halapljiv pošto lepo napreduje. Ali on sad traži još posle sat ipo i grize i issa prstiće to je 100% znak da je gladan za koji dan idem na kontrolu pa ću videti koliko je napredovao ja sam mu sama povećala dojenje na 20min, a sinoć sam mu dala 120g NAN-a jer su mi grudi bile slabe jednostanvo više ne može da nadođe mleko za 2h jer njemu treba više i verovatno bolje vuče. Mogu ti reći da sam završila sa hranjenjem u 22h zaspao je u pola 12 i spavao do 05h. Znači da je bio baš sit ali bljucnuo je 3 puta i podrignuo tri puta :) Mislim da ću ipak ponekad morati da ga dohranim a uveče dok se spavao oko 01h nadošlo mleko i izmlazala sam 120ml što sam ostavila u frižider baš ako zatreba za sutradan.
Moja beba sisa halapljivo prstiće sat vremena nakon podoja, a pedijatar kaže da super napreduje čak mi savetuje da mu smanjim vremenski podoj na 15 min i na dva sata jer povraća baš zato što je halapljiv i mnogo jede. Prošlo je mesec dana od predhodnog pregleda i sad idemo na kontrolu baš me zanima koliko je napredovao jer mi deluje da je non stop gladan a meni mleko u poslednje vreme ne može da nadođe za dva sata pa sam mu dala nan i posle je bio baš sit spavao je od 22-05h.
Moja beba je stara 2 meseca.jako cesto se budi i place i cim se nasisa zaspi,ali to spavanje traje sat i po.Da li je potrebno da joj uvedem dohranu?
I iako sam se dosta informisala o dojenju jos dok sam bila trudna moram reci da nije tacno da ako se bebi daje da sisa kad god pozeli i koliko god pozeli, da ce biti dovoljno mleka. Ja se borim od prvog dana da moju bebu hranim samo mojim mlekom, ali ga jednostavno nema dovoljno. Pijem sve moguce stvari za povecanje mleka, izmuzavam se nakon podoja kad god ostane mleka a to je uglavnom nocu i opet mi preko dana zafali, iako mu dam sve sto izmuzem. I dajem mu kad god zatrazi i ne gledam na sat... Tako da drage mame ipak teorija je jedno a praksa drugo. Ovom prilikom zelim da pruzim podrsku svim mamama koje se bore kao i ja!
Slazem se sa tobom Naki .. isto je i kod mene.. sada ce moja beba da bude 2 meseca voli sisu a ja nemam dovoljno i sve sam pokusavala, i jos uvek pokusavam. Sad je krenula posle moje sise da se gadi na dohranu kao da ce da povrati ... ne znam sta da radim jer mislim da dovoljno ne jede.
Ovaj komentar sam pisala bukvalno u očaju. Ali sam posle toga otišla slučajno na sajam dojenja i dobila savet koji mi je značajno povećao količinu mleka. Naime stvaranje mleka funkcioniše po principu potražnje. Najviše se stvara noću. Nakon što beba završi sisanje treba izmazavati u prazno najmanje petnaestak minuta po strani, nakon svakog podoja a pogotovo noću. Meni je trebalo samo par dana da bih povećala količinu mleka i ukinula dohranu i sve dok nismo krenuli sa kašicama samo sam je dojila. Ovo je bio jako veliki napor za mene već iscrpljeni al je trajalo samo par dana. Ovi saveti su pomogli i mojim prijateljiciama.
Imam bebu koja je stara 4 meseca, i koja samo doji,medjutim ponekada se desi da nemam dovoljno mleka sta bi tada mogla uraditi,jer sam u tim trenutcima pokusavla da joj dam adaptiramo mlijeko,mada ga ona ne zeli piti?
Molim za pomoc, odnosno savet. Imam bebu od 5 nedelja i pocelo je da mi nestaje mleko., Imam ga samo ujutru, a popodne i uvece jako slabo, probala sam da ujedno i sisa i da je dohranjujem, ali joj ne prija. A samo sa adaptiranim mlekom je mirnija i sita, dok sa sisanjem nije bas uspevalo. Tako da nazalost moram prestati sa dojenjem. Kako da zaustavim laktaciju, jer su mi ujutru grudi jako bolne,pune mleka i cvorica? Sta da radim?
dali se smije bebi staroj 3 nedjelje dati malo caja od komeraca za stomak , koja samo sisa
Daa
od prvog dana izlaska iz porodilista dohranjujem bebu jer je sisala po 2 sata i nakon podoja dosta plakala,sada ima nepuna 2 meseca i samo je na vestackom mleku jer ja nemam mleka,vrlo malo,jedno krace vreme mi je bas nadolazilo i mislila sam da cemo ostaviti flasicu,ali nisam uspela u tome,mnogo sam se nervirala,i ljudi dosta to osudjuju i dodatno opterecuju, zbog toga i savetujem mamama koje imaju isti problem da se pomire sa tim i naprave bebi ugodjaj jednak onom kad doje,bitno je da beba napreduje,da je zadovoljna.Nazalost ne mogu svi imati tu privilegiju dojenja.
Ivana to ti pise na kutiju kolko treba da popije beba. pise i mesec i tezina. i kolko puta sme da popije za dan.neznam ti koje mleko kupujes ali znam da adaptirano mleko Aptamil pise. ja na osnovu toga sam napravila. ali zavisi to i od bebe, kolko hoce ona.
Milka, prvo njoj daj da sise, pa posle daj adaptirano mleko. meni tako savetovala nasa doktorica.
moja beba ima skoro 5 meseci dojim je i prehranjujem.Dobijala je prva 2 meseca po 1 kg ali je plakala pa sam joj dodala flasicu...od tada je prestala da place.Zasto joj nije bilo dovoljno mog mleka a dobijala je dovoljno na kilazi?
Pozdrav svima, moja beba ima tacno dva meseca, nemam dovoljno mleka i pocinjem sa dohranjivanjem, moje pitanje je da li da prvo sisa i onda da joj dam adaptirano mleko da se dpopuni, ili ceo jedan obrok da bude adaptirano mleko. Hvala :)))
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »