Komentari za tekst "TTTS – Sindrom međublizanačke transfuzije"

Komentara
16
Ostavite komentar
Zelim da ostavim pozitivno iskustvo i mozda time pomognem i ohrabrim mame koje će doći u situaciju da se desi sindrom transfuzije krvi.

U 30oj nedelji mi je ustanovljen. Nakon toga črtiri dana sam lezala u bolnici i peti dan , nakon primanja inekcija za sazrevanje pluća i pokušaj bušenja membrane kako bi se plodova voda izjednačila, doktor Filimonović donosi odluku za hitan carski. Bebe male, dva dečaka, naredna dva meseca u fenomenalnom Institutu za neonatologiju u Beograd, i uz puno uspona i padova, danas zdravi i pravi momci!
Bravo ViF pozdrav od dve devojcice DiV
Sutra je medjunarodni dan beba rodjenih sa TTTS sindromom .Zahvaljujuci dr.Mikovicu ja uzivam sa svoje dve bebice ❤️Davane su nam sanse 60:40
Drage mame jednojajcanih blizanaca, nadam se da necete nikad doci u ovoj situaciji... Ja sam izgubila blizance u 22oj nedelji, nazalost doslo je do ttts sindroma i stalo im je srce, prema rečima lekara sve je bilo u redu, nista nije pokazivalo da ce doci do toga, bebe su bile iste velicine i samo 10g razlike... Spasa im nije bilo, lekarima je to i dalje misterija... Na porodjaju videlo se da je jedna beba potpuno razvijena i ostalo joj je samo da raste, dok kod druge bebe lobanja je jos u fazi razvoja, stomak joj je bio jako mali, bila je bleda, a druga je bila jako tamna upravo zbog ttts-a... Mozda bi se nekako 4d ultrazvukom moglo videti i sprečiti, barem jednu bebu spasiti... Nadam se da moje iskustvo moze pomoći nekoj mami da na vreme radi neke dodatne preglede... Inace ja sam svake nedelje imala preglede, redovno davala krv, radila sve te specifične preglede i nista nije ukazivalo da ce doci do toga...
Radili su sve sto su mogli, od pocetka trudnoće svake nedelje isla sam na preglede, kako kod svog lekara tako i kod jos njih 5 u bolnici... I svi su rekli isto, da je sa bebala sve u redu, bila sam i na ppregled kod glavnog lekara na tom odeljenju, čovek ima najveći polozaj sa najvise iskustva, i rekao je da ne vidi nikakav rizik, da posle 2 nedelje isti taj lekar dodje i izjavi da su obe bebe mrtve... I upravo pre par dana bila na sahrani svojih decaka...
Da li su vam radjeni redovno tzv protoci
Moja cerka je napunila 5 godina zahvaljujuci ovim kraljevima
Imala isti problem,cela trudnoca do 25 nedelje protekla u najboljem redu ,ali u 25 nedelji otkrili problem u Briselu pokusali vadjenjem vode iz stomaka i mirovanjem,međutim nakon nedelju dana hitno poslata u Luvanu u Belgiji na pracenje daljeg odvijanja situacije ,ali vec u 27 nedelji srce jedne bebe je slabije radilo.To vece su nam predlozili dve opcije ili da rade carski i da rizikujemo da li ce bebe preziveti ( ali dr nije savetovao ) ili laserski prekidanje veze izmedju dve bebe.Odlucili smo se za drugu opciju ali srce jedne bebe je automatski prestalo raditi,a drugu bebu smo do kraja trudnoce sacuvali i evo je danas 7 godina Bogu hvala,bilo nam je tesko i kada sam drugu bebu rodila a nije bila ziva ,istovremeno se čovek raduje i tuzan. Svakom sa ovim problemom zelim puno sreće i smirenosti.A bebcu hvala za ovaj članak
Nas sin je napunio 5 god divnooo.Eto u Leuvenu ste i vi bili.
jelenafifa@gmail.com
DEPREST JAN MOJ DOKTOR IZ BELGIJE GRAD LEUVEN.PREKO INTERNETA GA MOZETE PRONACI,POSLATI E MAIL I OCEKUJTE ODGOVOR JAKO BRZO.SVE POHVALE ZA DR I SVE IZ BOLNICE,ZA SVAKU PREPORUKU SU SA NASE STRANE.NAS SU SPASILI:-)
cao,zelim da pozdravim sve trudnice i da kazem da sam ja imala ovaj problem i uspela sam da rodim jednu bebu zahvaljujuci dr iz Belgije koji me je operisao...sada moj sin puni 4 god i srecna sam sto se sve dobro zavrsilo.ovo je jako opasno i vazno je redovno se kontrolisati i biti upucen sta sve moze da se desi....da sam vise znala o TTTS sada bi mozda imala dva sina ali i sada sam presrecna sa jednim:-)
ne mogu da te nadjem...napisi ponovo svoj email
ok javicu ti se naravno na email
Postovanje jellena!
Mojoj drugarici su ustanovili taj problem, pa me interesuje koliko je potrebno izdvojiti novca za taj tretman? I da li bih mogla dobiti kontakt tog doktora ili njegove klinike?
Neizmerno hvala,

Mila
milemiletic11@gmail.com
I mene zanima cijena,rodici su mi to ustanovili? Koliko smje cekati jucer je saznala?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »