Komentari za tekst "Proširene vene opasne za trudnice?"

Komentara
21
Ostavite komentar
Imam prosirenu venu na intimnom delu . Kako da objasnim ne na usnama nego gore skroz. To se pojavilo posle bolesti duboke tromboze . Sve je u redu sa nalazima jel je bolest nastala usled povrede. Sada sam 5 mesec trudnoce i od jednom me uhvatila panika kako cu se poroditi tj da li cu preziveti. Doktori su rekli da je sve ok kada sam bila ostala trudna. Primam i injekvije clexan radi preventive ali moj mozak mi ne da mira. Placem vec tri dana bojim se slosice mi se, a zakazano kod lekara imam tek za vise od 2 nedelje, a do tada cu poludeti.
da li neko ima iskustva sa carapama za vene nakon carskog reza? imam jako prosirene vene i nosim carape do prepona po preporuci doktora bev 2 mjeseca.. rekao mi je da carape nosim i u toku poroda ali kasnije da ih skidam.. koliko ste ih puta skidale i oblacile u toku dana poslije poroda? 😀
Zdravo 😊 vene sam dobila u prvoj trudnoci ali samo na desnoj nozi od koljena pa na dole unutrasnja strana. Noga me uzasno boli preko dana a narociti preko noci. Po svu noc se borim da zaspim i da je namjestim ali me.opet probudi ta neka tupa bol i osjecaj trnjenja noge. jel ima ko.iskustva sa tim i sta da radim ? Sad sam po drugi put trudna 12 nedjelja. 😊

Nisam baš imala jake bolove mada su posle druge trudnoće, vene počele da budu vidljivije sa onako kvržicama koje su rasle.
Utrljavala sam Lioton, Venogel koji su samo prividno olakšali otok ali ga nisu zaustavii.
Na pregledu kod doktora na državnoj klinici rečeno mi je da je neophodna klasična operacija, sa opštom anestezijom, tako da bi se prvo radila jedna noga, pa pravila pauza od mesec dana, a onda i druga. To mi je izgledalo suviše strašno, naročito da ću u mesec dana dva puta dobiti totalnu anesteziju.Ooporavak bi prilično dugo trajao, sto mi se nikako nije uklapalo u životne planove.Počela sam da se raspitujem za druge metode operacije.
O sklerozaciji sam čula neke druge loše kritike pa nisam htela ni se raspitujem dalje.Kad postoji puno rizika bez obzira što je lakša od klasične.
Na preporuku sam pozvala sam kliniku Dr Dragić obavila razgovor sa njima u kom su mi objasnili da se moj slučaj može rešiti laserskom operacijom.Sve mi je odmah rečeno na osnovu mog opisa da će se operacija raditi u lokalnoj anesteziji, obe noge odjednom, da ću odmah biti puštena kući i da ću neko vreme nositi specijalne medicinske carape. Za manje od pet minuta sam se odlučila za ovaj vid operacije.
Morala sam da uradim novi pregled kod njih jer oni tako rade da znaju kakvo je stanje površinskih i dubokih vena.
Sve je proteklo u najboljem redu onako kako mi je njihova doktorka objasnila, čak i bolje s obzirom da mi je predočila da će možda biti manjih bolova.Bolovi su, na moje oduševljenje, izostali, jedina neprijatnost su medicinske čarape s kojima sam se patila kod oblačenja i svlačenja ali sam se navikla tako da ni to nije predstavljao problem.Izdržala sam 7 dana a neke žene nose i po 14.
Oporavak je protekao u najboljem redu gadnih vena više nije bilo se a pravi utisak sam dobila kada sam prestala da nosim čarapu pa mogla da vidim noge.
Sledeće nedelje će biti četiri meseca posle operacije a srećom sam uradila pre onih najgorih paklenih vrućina.
Ako bude bilo potrebe kao što kažu da se nekad vene vrate posle 10 i više godina ako si naklonjen ponovo ću se odlučiti za isti metod, odnosno lasersko uklanjanje
Prosirene vene sam imala i pre trudnoce a sada su mi jos gore. Nazalost, kod nas sa genetskom predispozicijom, vene se obicno ne povuku posle trudnoce. Za sve koji su novi u ovom neprijatnom iskustvu - obavezno se konsultujte sa lekarom i nosite carape, nemojte da vas mrzi. Oticanje i protisak ce sigurno biti manji. Meni i Lioton malko olaksa neprijatnost, obicno namazem noge uvece pre spavanja.
Naisla sam i na informativan clanak na ovu temu, navedene su i vezbe, nadam se da ce nekom koristiti:
http://www.centarsm.co.rs/ProgramTrudniceProsireneVene.htm
Cini mi se da imam prosirenu venu s leve strane stidnih usana, a i gore na pubicnoj kosti kad dugo stojim jako mi se naduje i osecam blagi bol i pod prstima kao kvrzice... Kada sam u lezecem polozaju nema nicega dole.... Inace za 5 dana ulazim u 7. mesec. Da li je neka trudnica imala slican problem? Doktorka je pomenula nesto kao-preponska kila,ali koliko znam kila stoji kao loptica i ne povlaci se,a ovo se povuce kad lezim...
Natasa,imam isti problem u 26 nedelji sam trudnoce imam povisen D-dimer koji sam spada bez terapije, zanima me da li si radila dodatne analize kao sto su genetika i trombofilija, sto je i mnogo skupo za samo vadjenje krvi. Ja odugovlacim sa tim analizama zbog finansije i ne daju mi terapiju dok to ne uradim, da li su i tebi slicno trazili ili su na osnovu D-dimera dali terapiju inekcije???
I ja imam isto na levoj stidnoj usni i jednu malu na preponi...Vec tri meseca primam inekcije za razredjivanje krvi a sad sam 33 nedelja...Rezultat D-dimera mi je bio jako uvecan sad je spao alibi dalje primam i primacu do porodjaja i posle porodjaja mesec dana tako kaze moja doktorka...
Tajana, ja imam slican problem ali mi se vena proteze citavom butinom pa sve do pubicne kosti i takodje izaziva otok. Carape (zapravo hulahopke) sa kompresijom mi stvarno puno pomazu (ja nosim 20-30 mmHg).
ja imam prosirene vene koje su mi mnogo smetale, sve dok mi drugarica nije rekla za kompresivne terapijske carape RELAXSAN koje se mogu naci u skoro svim apotekama i veoma su povoljne i kvalitetne. Meni su mnogo pomogle i od kada ih koristim stvarno mi je bolje. Preporucila bih svima da ih probaju.
da li neko mozda prodaje lioton gel 1000,ako da neka mi se odmah javi na e mail nenadcar09@hotmail.com
cene carapa
Interesuje me da li neko ima iskustva sa prosirenim venama u preponi i vaginalno? Koliko je to rizicno za porođaj? U prvoj trudnoći (30 god) su se pojavile prosirene vene i kapilari na levoj nozi. Sad u drugoj trudnoci (34 god.) se stanje znatno pogorsalo u predelu podkolenice leve noge i pojavom vena u preponi takođe leve noge. Nosim kompresijske carape, i mazem razne gelove, trudim se da smenjujem aktivnosti (sedenje , lezanje, hodanje) a stanje se ipak pogorsava a tek sam u 28.sedmici trudnoce.
Dali cu imati komplikacije tokom trudnoce zbog prosirenih vena?

Imam 27 godina, i od kad znam za sebe, imam prosirene vene, a nisam radjala josh uvek. To su povrsne vene, i smetale su mi iz estetskih razloga, pa sam pre 6 godina operirala vene, klasicnom operacijom.. ali brzo nakon toga, mi se ponovo pojavile.. radila sam i sklerozacija inekcijama, ali rezultatat je bio kraktorocan..Sada imam samo na jednoj nozi prosirene vene, i kapilare..nije nesto preterano, ali mene brine sta ce se desiti sa mojim nogama u trudnoci?? Jer sam sada upravo u prvom mesecu trudnoce.. pa zanima me, hoce se mnogu pogorsati stanje , ili je moguce da ostane isto??
Hvala
Imam pitanje za Vesnu Nesovic iako ona verovatno ovaj forum vec godinu dana ne posecuje;-( Ja sam u 30 ned trudnoce i imam prosirene vene jos i pre trudnoce koje se sad pogorsavaju,to jeste deblje su i pocinju da se uvijaju.Nisam uzela carape jer su mi u tom momentu bile skupe (100E)da li je to cena ili moze da se nadje povoljnije?Da li te trudnicke mogu da se nose i kasnije?I kako sad da ih nosim kad krecu vrucine aaa...Ja postavljam 1000 pitanja a tesko da se tu nesto moze...ali eto ..;-((u svakom slucaju hvala ako neko ima neki savet!!!
Ja sam prosirene vene imala i pre trudnoce sto je pre svega uzrokovano naslednim faktorom,a u trudnoci je doslo do pogorsanja stanja.Imam puno iskustva sa kremama,gelovima ali u trudnoci sam najvise koristila lioton gel i carape.Carapa za vene ima u vise boja i sada ih u bolje snabdevenim apotekama mozete naci i sa raznim aplikacijama,cipkom ili slicnim zenstvenim detaljima.Bez toga trudnoca bi bila znatno teza i rizicnija.
U nekom od prethodnih časopisa naveli ste da zbog bebe noge nikako ne smeju biti podignute iznad kukova, pa ste dizanje nogu iznad visine kukova smestili u jedan od 10 najgorih saveta za trudnice, a sada kao meru protiv dobijanja vena navodite da se noge prilikom mirovanja podignu iznad visine kukova. Da li to znači da se u interesu ne dobijanja vena treba ugrožavati bebino stanje?!
Ljubinka kako si dosla do KBC, sa uputom ili bez njega? Da li se placa i koliko?
Želim da odgovorim Almi. Ja sam dobila blago proširne vene u drugoj trudnoći koje mi nisu stvarale probleme, osim što su ružno izgledale. Posle treće trudnoće u kojoj su se vidno pogoršale i počele da bole doktor je savetovao operaciju. Međutim ja sam zatrudnela po četvrti put tako da sam morala da sačekam. Na operciju sam otišla kada je beba prestala da sisa. Operisala sam se u KBC Zemun. Operacija uopšte nije teška, sutradan se staje na noge, i postoperativni period traje oko mesec dana. U tom periodu ne morate ležati, šetnje su preporučljive. Jedino ne smete podizati teret. Prošlo je oko godinu dana od operacije, moja noga je kao preporođena, nikakve bolove više nisam osetila. Nadam se da sam Vam pomogla.
Kakav porodjaj se preporucuje sa venom u losem stanju? Interesuje me jer sam se dva puta prirodno porodila i sad u trecoj trudnoci imam ozbiljnih problema sa venom leve noge, koja je najizrazenija na usnicama vagine. Hvala unapred!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »