Komentari za tekst "Vaša beba u 16. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
67
Ostavite komentar
Znam i ja dete koje su roditelji tako forsirali od malena pa kad je krenulo u skolu postalo nezainteresovano. Helena zna da kaze mama, tata, baba, nekad ali retko deda, i njam, sto znaci da hoce dudu, da je zedna ili gladna, zna kako maca kaze onako sitno mjau mada i to vice njam. Razume sve, ali nekad je ne interesuje uopste sta je pitam, a i pravo da vam kazem briga me. Dete nema ni godinu i po, ne pada mi na pamet da je ucim da se sama oblaci. Kad bude htela propricace, cim ona zna da kaze mama i tata i da je njam za to kad je gladna, znaci da zna ali nece. Bitno je da se lepo igra, da je sita, uvek suva, da je mama i tata vole i to je srecno dete. Igra se i sa vodom, i sa zemljom, i sa peskom, dete je, i kad se isprlja ne grdim je, kad zavrsi, okupamo se, presvucemo i milina. Nemojte preterivati u odgajanju dece.
Bravo, slazem se od prve do zadnje reči!
Браво за коментар!
Zdravo mame ...Mi imamo dve bebe,godinu i pet meseci i pet meseci..Snalazimo se odlicno,mazimo pazimo i igramo .Jedino što me umara malo jeste što stariji sin i dalje ne spava..Mladji od rodjenja spava od 9 uveče do 8 ujutrz a stariji se nekad probudi i do pet puta..Sve sam pokušala možda grcevi,zubi,hladno,toplo,sa mnom,nahrani,daj vode i uvek isto ..Ostaje mi samo da čekamo valjda ce i to uskoro proci ..Uživajte u svojim bebama i čuvajte se..
Cao mame! Da li znate kako da odviknem bebca da spava sa nama u krevetu? Do pre dva meseca je lepo spavao u svom kreveticu i to celu noc prespava a sada zaspe i spava u kreveticu 1-3 sata i onda se probudi i hoce kod nas. I dzabe sto ja njega vratim on se opet nakon nekog vremena budi i hoce nazad kod nas. Nadam se da je to samo faza ali svaki savet je dobrodosao :-)
Mi smo imali tu fazu, ali nisam odustala i nocu kada se probudi i predje kod nas sacekam da zaspe i vratim ga opet u krevetic. I tako dve noci i sada spava stalno u kreveticu.
Isti problem!! Ako i odspava par sati u krevetiću, obavezno se tokom noći probudi, počne da plače sve dok je ne uzmem kod nas u krevet. I tad odmah zaspi! Rekli su mi da treba da je pustim da preplače dve- tri noći i onda će naučiti sama da spava u krevetiću, ali ja zaista nemam srca da je pustim da plače satima dok ja ležim u krevetu pored nje...
Pozdrav mame mi ne sisamo odavno jos sa 7 meseci ruckamo jepo imamo 6 zubica trcimo uveliko jako smo neustrasivi ali nosu kad vidimo to je strasno kupili smk je dok je bio mali jos sa nekih 5 meseci on hoce da sedne na nju kad je obucen cim se skine pocinhe svadja toliko se ukoci da ga je prosto nemoguce stviti na nju,pomogao bi nam neki savet 🚽🚼👍
Mame,čije bebe još sike,koliko popiju običnog mleka u toku 24h?
Moj bebac pije 300ml pred spavanje u podne nekad popije svih 300 ml, nekad manje kako kad i uvece pred spavanje 300ml.
ne voli drugo mleko. samo sisa.
samo sike
isti problem sa odvikavanjem od sisanja i kod nas. Mi koje smo se trudile da nam bebe sisaju do godinu dana, sada imamo problem kako ih odvići od toga. Ne znam ni ja sta da radim. Kazu s proleca ili na jesen, nikako preko leta odvikavati. a proleće ide...
Zdravo mame, htela bi da podelim sa vama svoje iskustvo sa dojenjem. Uspešno sam dojila sina do pre desetak dana. Presekla sam i odlucila da je dosta, već je velik a u zadnje vreme mi je zaista bilo mučno, spopadao me je bukvalno na svakih sat vremena a uopšte nije sisao nego sisu koristio kao dudu. Mislila sam da će biti muka odvići ga, ali mi smo to tako lako prevazišli. Uradila sam to pred spavanje, dala sam mu u flasicu kravlje mleko sa medom, bunio se malo, ali je bio umoran i ja sam legla pored njega i sa flasicom je zaspao. Nisam mogla da verujem, ujutru sam mu ponovo dala mleko i dalje je lepo prihvatao, kad god bi počeo da me vuče za majicu ja mu dam flasicu. Pre neki dan sam mu uvela kozije mleko isto sa medom i pije. Doduše morala sam dva tri dana da se izmlazam jer je bilo još mleka i grudi su bile tvrde ali tek toliko da olakšam, i posle je priroda učinila svoje. Hocu da vam kažem mame da prvo morate same sa sobom da se odlučite i budete istrajne u svojoj nameri za prestanak dojenja, i uspećete. Svaka majka najbolje poznaje svoje dete, oni su sad toliko pametni toliko brzo uče, moramo im doskočiti. Lep pozdrav svim mamama i bebama.
Ako su termini "sisati" I "dojiti" isto, onda je isto i "majka doji" I "majka sisa"
Sorry ali meni ne zvuci isto :)
Uzmite pirincano mleko, super zamena! Nama je uspelo iz drugog puta, a sad i caj obozava!!
Ivana, u srpskom recniku pronadji termin dojenje ili sisanje pa ces videti da je sve jedno koji od ta dva termina ces da upotrebis. Isto ti je to kao zejtin i ulje, oba su ispravna. Tako da prestanite da ispravljate ljude, ispravite sebe.
Brankice, ja sam onako kako sam ti napisala u prethodnim komentarima...evo već 20 dana ne sisa ... postepeno...bez plakanja i problema sa grudima... obostrano bezbolno..TI?
beba ne doji,nego sisa!
cao..hvala ti na odgovoru. Ja sam pocela ono najblaže sto je za dete i majku i to smanjivanjem. Do skoro je bilo samo ujutru i uvece pred spavanje a sada zadnjih par dana je samo uvece s tim sto je mogla ponekad i sama da leži i vrti se u velikom krevetu i zaspi. Sada cu tako par dana i samo nema jedne veceri. Moramo da mislimo i na nas da nam se ne napravi problem sa grudima, mora postepeno ako neces lekove da pijes.Cim osetis da te grize, znači vec je presušilo mleko i odvikava se. A nema zato sto ne dajes da sisa.javi sta si uradila
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »