Komentari za tekst "Da li su SO I ŠEĆER dozvoljeni u ishrani mališana?"

Komentara
37
Ostavite komentar
Citam i pitam se zene, vi mlade novokomponovane, radjate li vi vanzemaljce??? Na cemu ste vi odrasli?? Kako se pojavila pravila i "zdrava hrana"sve je vise bolesne dece!!! Nekazem da treba preterivati ali ovo samo ustogljene dame mogu sebi priustiti ovoliko glupiranje!! Svako malo farmaceutski gogant smisli nesto novo i naravno to ide u prodaju pedijatri moraju da to promovisu!! Opustite se i podicete normalnu decu! Hranite decu praskovima?? Jeste sigurni da je ispravno to vestacko mleko, svako malo se pojavi nesto sto to demantuje! Rodih troje dece 28g,25g, i 14g svo troje ko jablani, jeli sve od treceg meseca supicu od petog vec hleb udrobljen u corbicu, voce, slatkise, smoki keks, griz, secer med cokoladu kravlje mleko, tako smo podizali decu... I zamislite deca mi nit su debela no taman, nit imaju pokvarene zube, zavrsili ovi stariji skole rade.. Probudite se zene, doslo je vreme da svaka roba mora da se proda a verujte da isti ti pedijatri podizu decu bez pravilnika, pravilnik ste vi a ne neki tamo svaba englez korejac itd koji je smislio nesto sto mora da se proda.. Sami probajte u pocetku pomalo davati deci i ako nema reakcija nastavite.. Ksko ste vi porasli i vasa ce deca, nepravite pahulje od dece koja nisu vise otporna na nista.. Mozete da me prozovete, vredjate ali procitajte nesto i od starijih.. Pozdrav svim mamama i nek su vam deca ziva i zdrava 100g
Citam i ne vjerujem. Hvala Bogu da su vam djeca zdrava.
Samo cu prokomentarisati ovo za vjestacku hranu, jedan doktor je to rekao, ostalo mi je nekako u mozgu. Kravlje mlijeko ima sve sto je potrebno razvoju teleta, adaptirano mlijeko ima sve sto je potrebno razvoju djeteta.
Da, postovana majko troje dece...druga su vremena dosla. Majka sam bebe od 9m, koju dojim i hranim po preporukama SZO. Moja beba ne jede praskove, ali ni secer i so. Pojede svaki obrok koji joj spremim, ima 10 kg, sest zubica, puzi i stoji samostalno. Ne smatram da oni danas mogu da odrastaju na nacin na koji smo mi odrastali, jer niste znali tada ono sto mi znamo sada. Posle dvadeset godina patnje, saznala sam da ne podnosim kravlje mleko, da ne spominjem drugaricu koja je 'odrasla na slatkisima-eno je ko jabuka', koja danas ima dijabetes i ekcem na koži, kao reakciju na kravlje mleko...Zato cu svoje dete hraniti hranom koju sama spremam, u nadi da cu uspeti da joj usadim dobre navike, tri glavna obroka, dve vocne uzine i ljubav prema povrcu i mesu. Sto se secera tice, ne vidim sta ce se to drasticno promeniti posle 1. rodjendana, pa da moze nesmetano da ga konzumira. Povremeno zdrav slatkis, dzem i sokovi koje sama pravim i domaci sok ce uvek imati prednost u njenoj ishrani. Ne mora da bude 'jablan', ja biram da bude zdrava. Veliki pozdrav.
Svaka Vam je ko Njegoseva! Bravo!Pozdravljam Vas!
Naravno da ne smete davati detetu secer, pogotovu ako treba za cuclu(varalicu) jer mu nije ni potrebna. Ako nece cuclu, nece hteti ni kad spadne ukus secera sa nje...a razmislite koliko mu je potreban secer dok ni ne zna da postoji nemojte mu ni davati a posle se trudite da slatkise zamenite necim prirodnim...ionako ce da se truje ceo zivot, sacuvajte ga makar prvih par godina u zivotu, znacice puno zbog gojaznosti,karijesa i sklonosti ka secernoj bolesti
Mislis da se umoci laza u secer? I mene to zanima ☺
da li je zdravo davati bebi na cuclu malo secera beba ima mesec dana svi razlicito kazu a posle ispadne roditelji neznaju hm :p
Samo uz vinjak ili kuvano vino
Bebe ne mogu da odbiju hranu, jer je "bljutava", ako nisu nikad probale posoljenu ili zasecerenu, tako da ni ne znaju za ukusniju. To sto smo se mi odrasli godinama navikli da dodajemo zacine zbog ukusa, ne znaci da decu treba da navikavamo na sve sto inace skodi organizmu. Tako da kad cujem izjave tipa "jedi ti to tako neukusno", dobijem ospice i najradije bih tu neupucenu osobu, koja je pri tom takodje majka i veoma obrazovana osoba, ispsovala, jer se mesa, a niko je nista ne pita. Bolje bi svima bilo kada bi smanjili so i secer u ishrani. To SVIi znaju, ne znam sta se glupiraju!
A sta je sa secerom u pirincanim kasicama? Zuta Milupa ima 14g secera u jednom obroku!
Nemojte da dajete bebama kupovne kase i problem resen. Kad vec nasa banana drzava nije sposobna da postavi zdravstveno ispravne standarde kada je u pitanju bilo kakva hrana a narocito ona za bebe.
secer skodi bebama, ne znaci da ce se ugojiti dok su male, vec kasnije moze da pravi probleme. Budite oprezni
Nema pravila. Moj sin ima 14 meseci vec 10 meseci jede Milupu. Nije debeo. Deblji je bio dok je samo sisao. Ok sadrzi secer ali ne goje se deca od toga..
Tacno! Bila sam zgranuta kad smo sinu probali to da dajemo: jedna poznanica ga nije videla dve nedelje, a kad ga je videla pitala me je sta sam radila detetu pa se ovako nagojio. Ja ga stavim na vagicu i imam sta da vidim - 700g za dve nedelje!!! Ostatak kase je odleteo u djubre, a mi smo se vratili na sisanje i obican pirinac. Rastemo odlicno!
A meni patronazna rekla da bebi dam kamilicu i da dobro zasladim. Ko je ovde lud. :D
Oni daju šećernu vodicu bebama nešto 3 kašikice na 100ml šećera... ali to je u porodilištu
svako svoju pricu prica, radite kako Vi mislite da je bolje :)
Moj mali obavezno sedmicno pojede griz sa redoom cokolade i bananom i malo smokija,petit keks, nevidim problem u tom.I osude majki koje "zdravo "hrane svoju djecu.dabe sve ce oni to naknodit dadnite djeci da jedu sta vole i man te se onog ovo smije ovo nesmje.
Saska, odusevljena sam Vasim odgovorom :)
Ja nesto ludje ne procitah odavno.. Na stranu to sto dajete svom detetu cokoladu i keks, to je vase pravo, ali da kritikujete mame koje svoju decu hrane zdravo je van svake pameti. Samo vi nastavite svojoj bebi soliti hranu, a ne nama ostalima pamet. Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »