Komentari za tekst "Sve što niste znali pre porođaja"

Komentara
62
Ostavite komentar
Da li se neka zena poradjala u KBC Zvezdara i kakvo je njeno iskustvo?
Prodajem 3 tube Dianatal gela po ceni od 1500 din po tubi. Kupljen u julu u apoteci na NBG, nisam uspela da ga iskoristim :( 0649898872
Ostalo mi je 5 tuba Dianatal gela, rok trajanja oktobar '22. Ako je neko zainteresovan neka se javi. Kontakt 0641653911
Koja je procedura u sali kad se poradjate prirodnim putem...?Sta babice rade sa bebom nakon rodjenja...da li se sve obavlja tu ili bebu negde nose?
Bilo bi dobro konkretno ako neko zna za Betaniju 🤗
Sve rade u sali pred tobom, ne nose bebu nigde. Sa vama ide u sobu posle.
Zdravo, imama 20 godina stupila sam u brak prije pola godine. Imam zelju za bebom, ali isto tako imam veliki strah najvise od porodjaja.Citala sam porodjaj sa epiduralom da je vrlo bezbolan i da nema toliko losih iskustava sa epiduralom, pa da li neko zna recept za smanjenje straha. Trenutno zivim u EU, a nemam iskustva za porodjaj.
Hvala unaprijed
Porodila sam se pre deset meseci. Porodjaj je dobro prosao. jeste da su bolovi jaki, ali nekako nemas vremena da razmisljas o tome. samo jedva cekas da se sve zavrsi sto pre. cim beba izadje vise ne osecas nista. takva su moja iskustva. svako to dozivi drugacije.
Ne treba da Vas plasi porodjaj jer u momentu porodjaja ne mislite na bol koji trpite,vec iscekujete plac jednog stvorenja koje je raslo u Vama. Ja imam nepunih 19. godina i kada sam saznala da sam trudna odlucila sam se da rodim,evo vec sam sesti mesec i ni malo ne osecam strah sto se porodjaj priblozava. Jos i kada ostanete trudni bice Vam bitno da je beba uredu i kada osetite pokrete zaboravicete na porodjaj privremeno. Sto se tice epidurala ja ga licno necu koristiti,jer toliko vekova su se zene poradjale bez njega i prezivele su.Mislim(neko moje licno misljenje) da zena treba da oseti bol porodjaja,jer je mnogo sladji osecaj kada posle toga uzme svoje dete u ruke.
Jel ima neka trudnica koja je u prvoj trudnoci presla termin? uglavnom cujem price da se u prvoj trudnoci poradjaju malo pre termina.
Prva trudnoca se uglavnom prenese, tj predje termin....
Meni je termin bio 3.11 a porodila sam se 14.11. Prva trudnoca
Pa evo i ja da kazem. Svaka zena je razlicita. Ja nisam prepoznala kontrakcije. Nisu bile ni bolne ni i jednakim razmacima. Imala sam redovnu kontrolu i otisla sam u bolnicu. Posto je doktor sa kojim sam se dogovorila da me porodi bio dezurni ocekivala sam da ce me ostaviti i izazvati porodjaj jer sam vec bila u 41 nedelji. Kada sam dosla doktor je rekao da idem odmah u porodjajnu i da sam vec otvorena 6 prstiju. U porodjajnu sam usla u 17 i 15 sa vrlo blagim bolovima. Odradili su mi pripremu i oko pola 19 mi je pukao vodenjak. Bolovi jaki ali ja ocekivala jace. Osetim napone i doktor kaze guraj u 19 i 15 stigao moj mali carobni decak. Nije svaki porodjaj strasan. Na samom pocetku sam sebi rekla ja cu se lako poroditi i tako je bilo. Tako da drage buduce mame samo napred,mislite na svoje bebice,slusajte doktora i sve ce biti u redu.
Svaka cast,podrzavam pozitivnost i hrabrost! :)
mojoj bebi nisu radili krvnu grupu a drugim cimerkama u sobi jesu, kada sam pitala zasto nema krvna grupa rekli su da ne rade svima, zbog cega je to tako?
Moj rh faktor je pozitivan a bebi su na rodjenju napisali krvnu grupu ... nije svuda ista procedura izgleda?
Dijana ni mojoj cerki od 5 godina nisu, a ni sinu koji se rodio pre 2 meseca, na otpusnim listama nema krvne grupe ( prvo dete sam rodila u Visegradskoj drugo u NF) nemoj to da te brine. Pozdav
Ako je rh faktor kod majke negativan, bebi moraju vaditi krvnu grupu.
Rade samo ako je majka rh negativna.
Ja sam 28. nedelja i nekako zelim da istrpim sto duze bol i trudove,da u bolnicu dodjem spremna za porodjaj da tako kazem..jer sve vise zena dobiju trudove ali ih vrate jer nisu dovoljno otvorene..Samo nzm koliko mi je to pametno i koliko ce biti moguce :/
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »