Komentari za tekst "Male grudi, malo mleka. Ima li to veze?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Nisam imala ciklusa otkad sam dosla iz bolnice.Ali dojim bebu vec 10 mjeseci,,da li to moze biti zbog dojenja ili?
Imali neko isti problem ili ?
Da li dojenje u nekom slucaju stiti od trudnoce? Nisam imala ciklus od poroda nikako,,ali dojim bebu vec 10 mjeseci?
Da li je neka imala iskustva sa curenjem mleka u 10-toj nedelji trudnoce? da li treba da brinem? prva trudnoca je u pitanju..
proverite sa ginekologom
malo je rano da na početku trudnoće dolazi do curenja mleka.
uspostavlja se ritam laktacije i dalje, mleko nadolazi a beba ne stize sve da posisa. isti slucaj sam imala, cak mi je posteljina ujutru bila sva u mleku :D prodje vremenom, ne brini! uzivaj, mnoge mame bi dale sve da imaju toliko mleka:)
I kod mene isti slucaj, grudi male a dete doji pune dve godine. Samo se treba opustiti i bebu u pocetku sto cesce stavljati na grudi jer se laktacija uspostavlja u prvih 6 nedelja. U toku noci, između 3 i 8h bar jedan podoj uraditi jer se tad najvise proizvodi prolaktin, hormon koji je zaduzen za proizvodnju mleka. Eto to meni moj dr. rekao a ja se nadam da ce jos nekome biti od pomoci.
Nema apsolutno nikakve veze. Grudi, skoro, da mi ne mogu biti manje, a prvo dete sam isključivo dojila do 5og, a drugo do 6 meseca, a posle toga su, uz drugu hranu, sisali mesecima. Sad sam opet ravna kao daska, još ravnina nego pre :D
Moj primer pokazuje da nema nikakve veze. Ravna sam kao daska a imala sam mleka za tri deteta sve do poslednjeg dana sisanja moje cerkice (malo posle 1. rodjendana)
Ja-grudi skoro kao u djecaka;prva beba-mlijeka na izvoz,pogotovo u lijevoj dojki koja je zato bila dosta,dosta veca od desne..dojila sam bebu godinu i 8 mjeseci,i nakon toga su se grudi vratile na prijasnju velicinu,samo malo opustenije..sad imam bebu od mjesec dana,mlijeko odmah krenulo,pumpicom sam brzo navukla solidnu kolicinu,dojenje je daleko lakse,bez ragada i zacepljenja i dojke su sad jednake velicine..tako da u mom slucaju velicina dojki nije uticala na kolicinu mlijeka koju mi tijelo proizvodi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »