Komentari za tekst "Zašto korišćenje dupka nije dobro za vašu bebu"

Komentara
33
Ostavite komentar
Slazem se sa mnogim mamama, da dubak nije los. Takodje nije sve tacno iz ovog teksta. I mene i moju sestru je mama stavljala dubak sa 6 meseci, nikad nismo puzile, prohodale smo sa 10 meseci, nikad nismo imale probleme sa kicmom, stopalima, bile smo zdrave i zivahne bebe, nimalo smotame, nismo padale, bile smo stabilne, sta vise, uvek smo bile spretne. Tako da ta istrazivanja muslim da su samo negativna kampanja, i nazalost mnogi ti novi nacini za odgajanje dece su pogresni....
Bas me zanima kako su deca prohodavala pre pojave dubka. Sugurno je da jesu, jer je to prirodan proces. Samo pustite dete na pod, proroda ce odraditi svoje.
Moje ima 5 mjeseci.Razmisljam uopste da li da ga stavljam u to.
Moja beba ima 8 i po meseci i sedi, puzi i ustaje na noge uz namestaj. Do sada je nisam stavljala u dubak, ali razmisljam o tome. Ne bi provodila po ceo dan u njemu, ali toliko da bih mogla nesto da poradim po kuci ili skuvam dok je budna, jer je sad sve moguce samo dok spava.
E pa zene ja i moja beba smo danas dosli od ortopeda.Beba od 8.5 meseci ima krivo levo stopalo zahvaljujuci dubku,tako da nisam bas pametna u vezi njega koliko je dobar.
Ja imam dete od 8.5mes,savrseno se razvija...koristimo dubak i nikakvih problema nemamo...svi zaboravljamo da smo svi mi u dubku bili...ali sve je stvar iz izbora,smatram sada da bi imao dete moras neki fakultet za to zavtsiti...podizanje deteta je postala opsta nauka...filozofiranje...sve sto su nase majke radile ne valja...sad nesto novo izmisljaju ..tj toplu vodu...ne treba slusati nikoga osim sebe..pa niko nije lud da svoje dete povredi...ooo zene zene...:-)
Divan i poucan tekst!
Savet roditeljima,ako su vec roditelji zasto ne bi i pratili najnovija istazivanja, to je sve u korist njihove dece.
Ja mislim da sve treba da se proba, ali mora da postoji granica! Bez preterivanja, jer mnogi roditelji koriste dubak, da i neznaju kad su stavili dete!
moje dete koje sad ima 6god. je koristlo dubak i nikad nije puzio pa mu nista ne fali sad treba mojoj maloj koja ima 8meseci da zabranim to tj.da je nestavljam u dubak a ogradicu nece ni da vidi sad su svi kao nesto pametni!
Razlog ove negativne kampanje o dubku je taj sto su u Kanadi i Americi deca masovno padala u dubku niz stepenice. Za to nije kriv dubak, nego roditelji sto nisu dovoljno pazili i sto nisu obezbedili stepeniste!!!
Koliko nas se podiglo uz pomoc dubka pa nam nista ne fali? Mislim da Amerikanci uvode neke standarde da bi se pravili pametni.
kako ispratiti sva ta "pravila o podizanju deteta" kad se ona menjaju iz momenta u momenat. ono sto je bilo normalno, cak i preporucljivo, kad sam rodila prvo dete(koje sad ima tri godine i sedam meseci),to sad ni pod razno ne smem sa drugim detetom(koje ima 8 meseci).neznam cemu to zbunjivanje roditelja, i pitam se kakuo su se pre podizala, tolika zdrava i prava deca,bez svih ovih silnih pravila (naucnih otkrica).
E super zekst taman ću svom mužiću dati da pročita, jer tvrdoglavo insistir da dete stavljam u dubak, no ja ne pomišljam sići u ostavu da ga donesem...već tri nedelje mi govori o dubku...osim te opasnosti za decu zamislite kad vas dubak udari po gležnju to boliiii...Ogradica je zaista puno bezbednija i bolja za dete.Nikome ne namećem što mislim ali ja svoje dete u dubak staviti ne želim no svako ima svoje...Ja imam dubak u ostavi je, moje troje starije dece nije ni bilo u dubku a dubak sam dobila na poklon od prijateljice, pošto imam dvojke kako bi dvojke u jedan dubak...gle nepravde, jedno se vozi drugo gleda - ma jok nisu ga ni videli...Sa najstarijim sam detetom imala dubak u upotrebi jurcao je kroz stan i tako jednom na prag na tersi zapeo i pao glavicom u oštru balkonsku ogrdu udaqrio u ivicu...sa osaqm mesecíi su mu šili glavicu - čelo...Tad sam podlegla muževom insistiranju...da ga stavim u dubak...
Moja beba aktivno stoji kraja 6-og meseca i od tada insistira da je na nogama, ogradicu nece ni da vidi. Kupili smo dubak i jako joj se svideo i moja kicma je po prvi put tada osetila olaksanje. Mozete da citate ovakve savete koliko hocete, ali za hiperaktivne bebe nema pomoci. Otkad imamo dubak, tek tada sam mogla da uradim nesto dok je ona budna, a spava dva puta dnevno sa pola sata. I ja bih volela da procitam neko misljenje sta je najbolje majcinu kicmu, ili treba totalno da propadne dok beba ne prohoda, pa im posle nije vise potrebna majka, a drugo dete necemo ni da pominjemo. Ja sam vozila dubak kao beba i isto nisam puzila uposte, rano sam prohodala i nista mi ne fali.
Bravo Marija!
Moja beba sada ima 6 mjeseci i vec 15 dana se trudi da u svakoj prilici kad moze se osloni na noge.Ja izbjegavam jer su mi rekli da se do pola godine ni slucajno ne oslanja na noge pa joj u takvim situacijama dozvoljavam samo prsticima da dodiruje da zadovoljim njenu zelju a opet da ne pravi pritisak na kicmu i kukove.Jako je zivahna i nekad postane toliko uznemirena dok je ne uzmemo u narucje u tom polozaju kao da hoda i onda ona pracaka nogicama i malo se smiri.Inace non-stop nogice samo mrdaju brzo brzo :) nema veze u kom se polozaju i sta radi.Molim neki bezbjedan savjet za ovakvu situaciju.Takodje sam rano prohodala i isto bila u dubak i normalna sam :) hvala Bogu.
Moje dete je od 3 meseca već lupalo nogicama od krevet i jako se radovao tome, a sada sa 9 već sam ustaje po 10x min.uz stolicu, krevet, šta god mu je tvrđe da uspe da se podigne i stane na noge! Stavljamo ga i u dubak i dr.je rekla na kontroli juče da je hvala Bogu on super i lepo se razvija.
cao mame
moj trogodisnji Luka je koristio dubak svega nekoliko puta samo da probamo.
puzio je savrseno i prohodao maltene bez muke.
sada imamo i Petru koja ima 8 i po meseci i vec se uspravlja u ogradici ili kreveticu kao i Luka u tom periodu. ni nju necemo maltretirati dubkom.sve ce uraditi onda kad treba i kad sama oseti da moze.
pozdrav
Ja sam kupila dubak kada je bebac napunio osam meseci, ali je vec mesec dana pre toga poceo da se podize i oslanja na noge. Izbegavam da provodi mnogo vremena u njemu, ali kao kratak predah za nase ruke moze da posluzi.
Trudem se da detetu obezbedim priblizno idealne uslove za rast i razvoj, ali kako moja beba ima 8 meseci i ne zeli da lezi, sedi i sacuvaj boze puzi, dubak je i vise od o.k. Mislim i de se jako zabavlja u dubak, a da ne pricam kako su moje ruke slobodne za pospremanje po stanu i cuvanje drugog deteta koje ima 6 godina. Ipak je cuvanje deteta i bebe individualna stvar i samo treba paziti na znake koje vam daju, dali su spremne za sledeci korak.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »