Komentari za tekst "Više šetnje u trudnoći- lakši porođaj"

Komentara
36
Ostavite komentar
Zene zab jednu jako bitnu stvar, a to je kakav zivot vode pre same trudnoce. Telo pamti sve, i naravno da vrati kada dodje vreme za to. Nema puno mudrovanja slusas svoje telo uvek. Pre trudnoce, za vreme trudnoce, posle....
Od sredine 8 mjeseca i 9 mjesec svako jutro puna supena kasika na prazan stomak maslinovog ulja virgin. Vjerujem da je mnogima to pomoglo kao i mene za laksi porodjaj. Ja laksi nije moga biti....za 2 sata sam se otvorila od pocetka bolova.
Ja sam inace bas lenja, ali u prvoj trudnoci sam bila dosta aktivnija nego inace. Vodenjak mi je pukao u 22h, u 01:25 sam se porodila. Brzo sam se otvorila. Jedino negativno iskustvo je epidural koji nije delovao, cak mi je i doktorka rekla da bih se sigurno sat vremena ranije porodila da nismo crkali epidural. Ko se poradjao zna sta je sat vremena u porodjajnoj sali. Sad sam 8. nedelja i lenja sam skroz, jedva se krecem koliko nemam snage, nadam se da ce se uskoro promeniti i postati onakva kakva sam bila u prvoj.
Prosto me naljuti kad procitam ovako nesto. Nije tacno ... celu trudnocu sam bila aktivna setala po 15km DNEVNO! Plivala na bazenu do samog termina...a porodjaj sve samo ne lak...(na kraju hitan carski da smo i beban i ja za dlaku se izvukli) tako da...iskoristite trudnocu da uzivate i radite sve sto volite dok iscekujete svoje zlato...
Ja u ovo ne verujem setati 15 km u celoj trudnoci, mozds prva 3 meseca.Ja koja se godinama tj 12 godina bavim aktivno sportim, pazim sta jedem, u trudnoci nes toliko nemam snage. Svako telo zene je drugacije, i svaka ima svoje iskustvo. Samo dobre misli, i da ti se telo uskladi sa glavom i tvoj porodjaj ce biti ok.
Apsolutno netacno!
uopste nije tacno ovo.
Meni te duge i silne setnje nista nisu pomogli. Vodenjak pukao i trudovi krenuli u ponedjeljak a porodila se tek u cetvrtak. Ovdje u Svedskoj zenu izmuce do samog kraja samo da se porodi vaginalno. Tesko ali pod stalnom kontrolom lijecnika ipak se isplatilo muciti.
Vodenjak može da bude puknut samo 24 sata ne sme više od toga tako da netačno je ne plaši druge žene..😉
ja nisam stala celu trudnocu a porodjaj mi je trajao 21h. nema pravila
Ma kakvi! Ja sam do pred sami odlazak u porodilište dnevno pešačila po 5-6 km i dušu sam ispustila, porađala se 12 sati, dali mi indukciju na kraju.
Nema pravila, nisam setala nista specijalno posto je bebac bio nisko,pa je preporuka bila odmaranje. Porodila sam se za dva sata 🙂 👶4200g
Ja sam u drugoj trudnoci bila mnogo aktivnija nego u prvoj jer sam morala da odrzavam trudnocu ali sam se drugi put porodila za pola sata a krupnu bebu od 4950 g sam rodila,ave je to individualno,prvi put je trajalo malo duze a isto krupna beba 4250 g.Prodje i porodjaj i oporavak,vazno da uzivamo sa nasom decicom.
Bila sam aktivna celu trudnocu. Setnja po minimum 7 km dnevno + kada dodjem kuci radna akcija jer smo imali majstore. Mesec dana pred porodjaj sam vozila bicikli. Uhvatili su me bolovi (slabi). U 16h sam primljena i probusili mi vodenjak u 17:20 sam se porodila. Beba je imala 3750.Nigde pukla nigde secena. Dok sam sa prvim detetom secena a bila je teska svega 1750. Tako da ja ipak verujem u ovu aktivnost. Meni je puno pomogla.
Pitanje za trudnice koje se nisu lako otvarale, a bile su aktivne. Da li ste mozda u trudnoci koristile utrogestan? Cula sam da se teze otvaraju trudnice koje su ga koristile...
Ja jesam, bila sam mnogo aktivna, vozila u stanu spravu za nordijsko skijanje, radila vežbe, šetala po 6 km dnevno i tek posle indukcije se otvorila.
Koristila celu trudnocu, i sve je lako islo. nema pravila 🙂
Nijedan jedini. Nema pravila
Veoma sporo sam se otvarala, dva dana sam imala kontrakcije na 3min. a bila otvorena 2cm.. I tek treci dan ujutro se porodila. Nisam koristila Utrogestan.
Ja nisam pila, ali sam svega 3 prsta bila otvorena i posle 8h indukcije... Tako da nema pravila..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »