Komentari za tekst "Ispovest porodilje: Hormoni, korona, beba i ja"

Komentara
16
Ostavite komentar
Tekst je sacuvaj Boze i sakloni sto bi stariji rekli. Mracno da mracnije ne moze. Okej zene, virus je, nije smak sveta. Umiru ljudi-ok.. Umiru i inace. Otezano je kretanje-ok. Nije te niko zatvorio u kucu 24h. Cuvaj se kad izadjes napolje i resen problem. I ja imam bebu od 4 meseca i sve razumem al dajte malo pozitive. Ovo kukanje mi je neshvatljivo. Kao da je rat Boze dragi.
Na otpusnoj listi lepo pise da se bebi od 8-og dana zivota daje vitamin D3K1, kakvo suncanje za bebe????
Želim napomenuti da se bebe ni slučajno ne smiju sunčati. Tačnije, bebe, ni djeca ne smiju biti izloženi direktno suncevim zracima ni najmanje.
Moj malisan i ja smo uzivali i uzivamo zajedno sve vreme. On sad ima 3 ipo meseca. Za vreme vanrednog stanja smo setali po ulici nasoj i kraju i bas nas briga. Naravno, uz postovanje distanci od komsija. Zivimo u kuci u Beogradu, pa imamo i dvoriste. Sta smo mogli, tako smo morali kao i ostali. Zalosno, ali istinito. I zene, kako bi moja sestra rekla u svojoj pesmi SAMO BEZ STRAHA! Poljupci za sve mame i bebe od mog Save i mene. 🥰😊
Draga Iva, i sve mame, citam ovaj tekst i komentare ispod, apsolutno te razumijem, moja beba ima sad 2 mjeseca, dozivjeli smo iste trenutke.Nama je nas balkoncic bio oaza, 28 dana nismo izasle iz stana, ali smo bile pozitivne ,pjevale i plesale svaki dan i tako tjerale crne misli.Svako od nas osjeca drugacije i niko nikoga ne moze da poducava kako cemo se osjecati,
niti da osudjuje tudje strahove i slicno.
Sad jedva cekamo da nam dodju bake i deke ,da se otvore granice.
Bilo je i bice teskih situacija svima nama ali budimo hrabri , izdrzacemo mi sve ovo,dolaze nam lijepi dani :)
niko nikoga ne treba da osudjuje
Slažem se da je teško i trudnicama i porodiljama sada za vreme korone, ali čemu toliki strahovi i tolika doza panike. Uživaj u svom detetu, meni je sad s jedne strane drago što ne može niko da nam dolazi dok je beba mala, imamo svoj mir.. nek ona samo sisa da bude što zdravija i stekne imunitet.. Prestala sam da gledam vesti, uopšte ne želim da na mene utiču sve te ružne priče. Ne idemo nigde pa nadam se najboljem! Ja sam uvek za onu kako zrači-tako privlačiš..
Koliko mračan tekst. Raduj se, pobogu!
Isto sam pomislila. Žena ništa pozitivno ne vidi.
Pa bar se vitamin D može uzeti. 400 jedinica dnevno po evropskim smernicama,odnosno 600 po američkim. Svojoj bebi dajem 600, upravo jer smo kući,inače bih dala 400 da je situacija normalna.
Meni je porodjaj u septembru,prva trudnoca,sve mi je nepoznato,jos se zadesila u stranoj zemlji...Ne mogu na kontrole onoliko koliko mislim da je potrebno,ne prodje se dan da se ne pitam da li je sve u redu,da li ce ovo proci do mog termina,da li cu se poroditi u mojoj zemlji ili inostranstvu...mali milion pitanja,briga,strahova,ali kada vidim svoj stomak i kada osetim bebu,zahvalim Bogu i kazem da ce biti sve u redu...Svim mamama zelim puno srece,izdrzacemo....p.s.Iskreno,ne mogu ni da zamislim kako je bilo trudnicama koje su se porodjale za vreme bombardovanja...Veliki pozdrav za sve
Prvo čega se užasavam je porođaj u ovoj situaciji, vreme provedeno u bolnici, potencijalne zaraze koje nam tamo prete i strah da me ne izoluju i razdvoje na duže od starijeg deteta. Onda muk i teranje na pozitivne misli. Nismo ovo ovako zamišljali.
Wow!Bravo za sve mame ovog sveta!!!❤️
Ima nas, naravno, tu smo jedna za drugu, da se podržimo i utešimo na neki način. Preživećemo i ovaj haos.Važno da ostanemo strpljive i jake i da se pridržavamo pravila. Naravno i pozitivan stav i VERA u to da će sve biti dobro. Pozdravlja vas puno jedna mama četvorogodišnjeg dečaka iz Čačka i ujedno trudnica u devetom mesecu. Sve najbolje.🙏🙏🙏😇😇😇
Moja beba ima mesec i dvadeset dana i apsolutno delim sa tobom sve ovo sto si napisala! Iste su nas stvari zadesile. Divan tekst!
Bravo za tekst! svaki pasus me tera da se rasplačem. Samo hrabro i smireno, preguraćemo i ovo.
Prelep tekst. Nisi sama, ima nas dosta mama u istoj situaciji, budimo u mislima jedna uz drugu 💖
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »