Komentari za tekst "Porodiljsko odsustvo i trudničko bolovanje - ovo je važno da znamo"

Komentara
149
Ostavite komentar
bice ista
Draga Lana,

Na trudničkom ćete imati punu platu, prosek se računa u odnosu na 12 poslednjih meseci. Na porodiljskom računate sva primanja koja prethode otvaranju novog trudničkog bolovanja. To znači da i porodiljsko ulazi u obračun nove naknade zarada.
Ukoliko sam predala zahtev za porodiljsko 25.07.2020. kada mogu da očekujem onda prvu uplatu za porodiljsko? Hvala puno
Dobicetete uplatu kad se porodite, i to ako se porodite npr. pre 20. 08. stici ce skoro cela plata za period od kad Vam se po papirima vodi da ste na porodiljskom. Inace oko 20, ili 25.u mesecu su uplate za prethodni mesec porodiljskog , i to prva uplata je uglavnom 5000 din (povracaj PDV-a) plus plata.
Od porodjaja je proslo 14 meseci.. Ako bih sada zatrudnela i otvorila bolovanje, da li mi u 18 meseci ulaze uplate od porodiljskog za prvo dete? Hvala
Ulazi vam prethodno porodiljsko...
Trwba mi objasnjenje za bolovanje i porodiljsko?
Koliko osoba mora da radi pre toga?
Predala sam za porodiljsko 21.maja. Da li trebam da dobijem neki odgovor od njih i koliko se ceka na isplatu?
mozda je kasno za odgovor vama, ali nekome mozda bude koristilo - na resenje o porodiljskom sam cekala zakonski 45 dana i bukvalno 45i dan od dana predavanja papira dobila resenja na kucnu adresu (u porodilistu sam dobila poziv od socijalnog falio im neki dokument da kompletiraju dokumentaciju). Ja sam imala srece da meni nije kasnila uplata - predat zahtev 23.03 a prva uplata legla odmah u maju.
Da li se nekoj porodilji povećalo porodiljsko otkad je država podigla cenu rada? Minimalac koji ja primam nije isti kao danas.
Radim vec 4 meseca u firmi, imam li pravo na trudnicko i porodilsko?
Na trudnicko svakako imate ali vam iznos porodiljskog zavisi od toga kada ćete otvoriti trudnicko, tj da li pre toga imate 18 meseci uplaćenih doprinosa.
Drage moje, zanima me da li neko zna mogu li da primim porodiljsko ako mi nisu isplacena sva trudnicka bolovanja?
Da, uplate za trudnicko i porodiljsko se dobijaju od različitih institucija i nisu vezane jedne za druge u smislu ako kasni jedno cekate drugo. Ukoliko je poslodavac resio da preda papire pa ceka refundaciju, trudnicko ce vam sigurno kasniti. Ali zato porodiljsko otvarate regularno kada dodje vreme, predate dokumentaciju, cim Sekretarijat izradi rešenje o porodiljskom, onda kreću i uplate.
Da li se porodiljsko bolovanje,tj.bolovanje radi posebne nege deteta koje je produzeno zbog vanrednog stanja...da li prestaje kad se ukine vanredno stanje?
Radim po ugovoru o delu 4 godine, interesuje me da li imam pravo na trudničko i porodiljsko bolovanje?
Da li su vam naknade za trudnicko odsustvo bile redovne? Naime, primila sam 25.03.2020. iznos za decembar 2019. I na dalje nista. Pa sam zbunjena, jer knjigovodja kaze kako je sve predato, ali da se strpim za isplatu zbog cele situacije u zemlji, posto sve ide usporeno. Ja se od 21.04.2020. vodim na porodiljskom odsustvu, i nista mi nije jasno, jer nista za ovu godinu, vezano za trudnicko nisam primila. Hvala unapred na odgovoru.
0117350900 probaj te preko ovog telefona da se raspitate meni su dali mejl na koji saljem da vidim dokle je slucaj stigao...Svaki knjigovodja stiti poslodavca.
I ja sam od 6 februara 2020 na trudnickom bolovanju i do sada ni dinar nisam primila.Kada pitam knjigovodju da li su papiri ok ona kaze predato je sve čeka se na drzavu da isplati.
Otkad to porodiljsko bolovanje treba zatvoriti licno kad je ono na odredjeno vreme?Naime,porodila sam se pre godinu i po dana,a u kompjuteru se i dalje vodim da sam na porodiljskom???
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »