Komentari za tekst "Devet grešaka koje čine mlade mame"

Komentara
18
Ostavite komentar
Zivim sama sa muzem i od starta mi pomaze. I nicija druga pomoc mi i nije potrebna. Ne slusam nikoga sem doktorke i radim kako ja mislim da treba. Prve dve nedelje sam malo bila neispavana, ali moja beba je sama sebi napravila redosled i sada u minut znam kada jede kada spava i kada joj sta treba. I da imam i do dovoljno vremena i da sredim po kuci da operem ves i naravno imam vremena i za sebe. Inace da napomenem beba mi danju ne spava, samo dremne dva puta po 20minuta, ali savrseno se snalazim sve da zavrsim.
zato sam ja ukljucila tatu od samog starta i super sam naspavana od prvog dana :-) i ako smo imale poteskoce sa dojenjem kada se beba nasiki ja u krevetva tata se baca u akcijuvsa bebicom i super je :-) sada ima 7 meseci cak je pocela da brblja "tata" :-D a sto se tice saveta drugih slusala sam ali sam terala po svome tj onako kako sam mislila da treba jer svaka majka pa i novopecena zna sta bebi godi najbolje :-)
Znaci zaobislo me je samo ovo pod 8 9 i 6😃
Mi naseg junaka slikamo mozda i previse... nedavno sam gledala imamo preko 2000 fotki...
I ako zivim u zajednici nikad nisam imala potrebu da se dokazujem ukucanima,narocito od kako je bebac stigao. Cak i baba ostavi po nekad lom da bi se igrala sa unukom,lom nam nece pobeci a on tako brzo raste...
Nikad nisam uporedjivala svoje dete sa drugim,on odlicno napreduje i tu zaista nema mesta za brigu...
Ali sam se zato naslusala saveta (netrazenih) doktor kaze jedno,patronazna drugo,druga patronazna trece,daba vetvrto,prijateljice svaka nesto drugacije...i bas me je bolela glava od svih...to je potrajalo dok se bebac i ja nismo skontali..
hronicno sam neispavana jer on sisa i budi se hiljadu puta u toku noci.
Cucle i flasice ispir pod vrelom vodom i sve sam ruke popekla...stalno imam trip da nisu dovoljno ciste...
I za svaku stvar ga vodim pedijatru,srecom doktorka je divna zena,puna razumevanja ...
Super text :). Slazem se sa Aminom, da tate treba ukljuciti u cuvanje bebe. Moja beba ima skoro 2 meseca, i pored toga sto je dojim imam vremena za sebe, bas zato sto je cuva tata, ostavim im mleko u flasicu i ja stignem i da se prosetam, sredim kosu, nokte, itd :). A ostale pomenute greske pravim, i msm da skoro sve majke kad dobiju prvo dete prodju kroz to da sterilisu kucu u pocetku, cim beba npr. kine odmah se uplase da nije nesto strasno, itd.. trudim se da to svedem na minimum, ali bilo sta neuobicajno kod moje bebe me odmah uznemiri, pa makar bila i bubuljica jedna...taj deo prosto ne mogu da iskontrolisem...
3,5 i 8.
3 zaboravljam na svoje potrebe jer moja beba ima "vece" potrebe i preko dana ne spava pa samim tim ne mogu ni ja da se posvetim sebi.5 spavam otprilike 6 sati preko noci. Mozda to i nije neki problem ali meni kao i svakoj novopecenoj mami nikad nije dosta spavanja. :-)
8 jer zelimo da kuca blista, da je rucak spremljen i na kranu izvucemo deblji kraj.
Navedeno tusiranje, kafenisanje itd..moze samo kad je muz kuci(ppd uslovom da mozete da ga ostavite sa bebom i da moze da vas zameni u svakom smislu).
Ja sam dobar deo ovi gresaka uradila sa cerkom. i sadai se obija o glavu,lenja je ko lenjivac!mrzi je da zivi. a ima 8 g. ali sam zato naucila druga dva sina znaju svoje obaveze i sve. (4g i drugi 21 m)a tako ce da se nauci i bebce stize krajem januvara
Tekst i saveti su sasvim ok, ali iskrena da budem ja nemam nista od tih problema.Moja beba ima pet meseci i od prvog dana je bio dobar.Svaka zena treba da ima svoj odmor, a jedino resenje je dobra organizacija,ne paniciti i biti potpuno opusten jer tada ce biti opustena i vasa beba.
Saveti su me pogodili vise nego sto sam mislila. Pa ja radim upravo sve ono sto ne treba. Slusam na sve strane, hocu da letim na sve strane i ludacki se bojim tog zabijanja nosica u madrac...:)
Slazem se sa Amino,tu je i tata,ne treba da sve preuzimamo na sebe,pa ako ne oko bebe neka pomogne oko kuce npr,i to je nesto... I naravno,nas zivot ne staje jer smo postale mame-kafenisanje je i dalje dozoljeno!
Novopecene mame,moj savjet vam je ,iz licnog iskusvta da tate malo vise ukljucite u podizanje bebe npr.da tata ostane s bebom i da se u potpunosti brine o njoj dok je mama vani sa prijateljicama 2-3h,poslije se rotirajte!SRETNO!!!!
Tacno, tate treba aktivirati kako bi mame imale i za sebe vremena.
Ahhhh...divno ali neizvodljivo....moja beba ima osam mjeseci i još uvjek mi je tuširanje jedino vrijeme u toku dana posveceno meni.
Ali sam mnogo srecnija sad nego prije nego što sam rodila Katju....kao i svi vi.
Super tekst. Ključ priče, pogotovo za mame koje prvi put imaju bebe jeste DA SE OPUSTE I UŽIVAJU u svojoj bebi. I nikako nemojte porediti svoju bebu sa drugim bebama jer ćete sigurno naći neki razlog za potpuno nepotrebnu brigu!
Tekst je odlican,sve smo se pronasle bar u jednoj stavki!
moje su greske 5 i 8. au, kad sam procitala naslov, mislila sam, ma nema sanse, ne pravim ja nijednu gresku, kad ono.... :))) super, hvala,, sacuvacu ovaj tekst da se podsetim s vremena na vreme...
pronasla sam se u svemu, iako ja i nisam tipican primer iz vaseg teksta, mada priznajem da se svaka novopecena majka pronalazi u bar u delicu ovoga... Konstruktivan savet....
Za sve ste u pravu. Ja sam tip takvih majki,ali cu pokusati da to promenim.Mislim da je problem sto se plasimo da cemo negde pogresiti,zelimo da budemo savrsene,a i drugi to od nas ocekuju...
Svaka cast na tekstu,mnogo mi je pomogao!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »