Komentari za tekst "Fotografisala bebu ispod ožiljka koji je spasio život"

Komentara
29
Ostavite komentar
Poenta ove price je da zena NIJE zelela carski, jer je imala strah, a taj carski je spasio nju i njenu bebu! Divno! Ja moj oziljak mrzim, jer sam takodje imala taj strah od carskog,a on se ipak desio. Radjen je zbog bebinog stanja i bebi je tako bilo lakse, ali je jako bio rizican za mene. Na srecu, sve se dobro zavrsilo. Uzasno je kad znas da nisi rodila svoju bebu, vec da su je izvadili.
Prvo smarate sa slikama dojenja, sada ste poceli i slike sa oziljcima. Sta je sledece, oziljak od epizotomije?
Meni je ovde ruzno samo to sto ona nema donji ves na sebi.
I ja sam se porodila na carski, ali isto mi nije jasan taj osecaj ponosa. Normalna stvar, beba nekuda mora izaci. Ponosim se drugim stvarima, uspesima, itd... Majcinstvo takodje ne dozivljavam kao uspeh, vec prirodnu i normalnu stvar, i jedva cekam da rodim drugo dete koje je na putu. I nisam jedna od onih majki koje smatraju da su rodile bogove, vec normalno dete.
Potpuno se slazem!
Meni je ovo ok.
Ne vidim ništa sporno, "odvratno" i slicno komentarima koji su ostavljani po netu.
Ja to, licno, ne bih uradila.
Možda nisam dovoljno hrabra, recimo to tako, a možda jednostavno nije moj "djir".
Što se tiče moga reza, jako sam zadovoljna kako je uradjen i na neki način, volim ga od prvog dana. Nikad, niti na sekundu mi nije zasmetao niti sam se postidila.
Smatram ga lepim, i kao nekim vidom ukrasa na mome telu jer sam zahvaljujući njemu rodila svoje zlato i uvek će biti tu da me podseti na taj čarobni i posebni dan.
Svaka žena treba biti ponosna na svoj rez a ne svidja mi se kad neki pišu kako je ružno, gadljivo, odvratno i upotrebljavaju ružne reči. Možda zato što sam iskusila što i ova žena pa na to drugačije gledam.
moj oziljak je nekako deblji, crveniji kd ovog? evo vec 6 meseci posle carkog. da li je to ok?
i ja sam ponosna na njega takodje!
hvala!
ovo jos nije oziljak,vec samo rez...mazi nesto na oziljak...saljica za oziljke ili contratubex,omeksace i izravnati za kozom i polako ce crvenilo da se povlaci...ali traje to sa crvenilom dugo....
Mislim da je ovo vec preterivanje.. ok sto se slikala ali sta sad ima celom svetu da pokazuje, nije mi jasno. Ajde, slike majke koje doje na javnom mestu razumem, treba propagirati, ali ovo vec... Sta je sledece, slika epiziotomije?
Mislim da je to odgovor na sve cesce prozivke kako zene biraju carski rez umesto obicnog, pa se izgubilo iz vida sta u stvari znaci carski rez. To je SPASAVANJE bebinog (a cesto i majcinog) zivota! U njemu nema niceg sramnog naspram prirodnog porodjaja. Ovom slikom zena porucuje da je ponosna na nacin kojim je rodila bebu jer je to njenoj bebi omogucilo da ZIVI!
ovo nije postavila zena koja se slikala vec zena fotograf koja je snimila sliku..
ovoa rana nema tri dana , prvo konci uklonjeni za šta treba 7 dana , i rana skroz zaradla,drugo ova beba ima više id tri dana , jedino ko nije rođena sa 6 kg. slika je napravljena kasnije.
nema vise konaca na rani,moja je ovako izgledala nakon 7 dana. sad se vanjski dio lijepi,a unutrasnje usivaju.
Sve mame su heroji!Prelepa slika.Oziljak zivota i ljubavi!😉
Super fotografija, bas mnogo lep umetnicki momenat jedne mame i bebe.
Podrzavam ovakve fotografije i samo cu reci da mama sada lepo zaradjuje za ovu njenu ideju fotke.
Ovo je i moja prica. I svaki put kad pomislim kako je oziljak grozan podsetim sebe i kako je divan i kako je spasio jedan (mozda i dva) zivota...
da zaboravila sam reci da sam i ja PONOSNA na svoj oziljak,na stomak i na strije,to su najljepsi pecati koje je moj sin meni POKLONIO...
Izvini Mara ali ja ne razumijem tebe zasto nije higijenski ako je stavila kratko bebu tu.ja kako zna da se bebe inace tuda radjaju i izlaze znaci onda da ni jedan prirodni porodjaj nije higijenski??
I mojoj bebi je ovaj oziljak spasio zivot!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »