Komentari za tekst "Još jedna obavezna vakcina!"

Komentara
24
Ostavite komentar
Naziv vakcine koja se prima u DZ je Sinflorex. Moja devojčica je rođena krajem 2016.i ove godine je imala dve upale usiju, kada sam pitala pedijatra za vakcinu, rekla mi je da se ona prima do druge godine i da joj je potrebna samo jedna doza i da bi trebalo da je primi uz preporuku specijaliste, ali samo ako ih bude dovoljno. Htela sam i da kupim vakcinu i da im donesem da joj daju da bi upisali u karton vakcinacije, ali mi je receno da ne daju deci vakcine koje smo mi kupili. A nema dovoljno za decu koja nisu 2018. Pa ko je ovde lud??? Znaci za moje dete nema vakcine, ali ne mogu ni da je kupim jer tu nece da joj daju! Tako je kod nas u Smederevu
Moze li da se zna sastav te vakcine? Cula sam da pored potrebnih sastojaka vakcina sadrzi i kikirikijevo ulje, pa dete moze dobiti alegriju, a pored toga i neke konzervanse i neke od teskih metala koji mogu biti stetni za dete.
Ja sam je sama kupila ali su mom detetu dali u domu zdravlja, nema potrebe da idete privatno. Kosta oko 8000 jedna a potrebne su tri.
A sta ce biti sa starijom decom gde su nama vackine :S
Ako beba ima 14 punih meseci koliko doza prima, i gde moze da primi u Krusevcu, jel zna neko?
Nase dete rodjeno je 2017 a Prevenar vakcinu morali smo sami da kupimo jer jos uvek nije bila obavezna ali svakako za pereporuku. Tri doze kostale su nas 18.000 dinara a ove godine ceka nas revakcinacija koju i nakon usvajanja zakona o obaveznoj vakcinaciji takodje moramo sami da platimo jos 6.000! Sramota!!! A nasa lepa drzava cak i PDV strpa u kasicu prasicu. Jedna stvar mi je posebno sumnjiva a to je da se apsolutno nigde u medijima ne pominje naziv vakcine, mislim da nije slucajno pa se pitam koje to vakcine odnosno od kog proizvodjaca je nasa drzava uvezla 165.000 doza da vakcinise novorodjnu decicu?!
Bila sam sa sinom u savetovalistu i pitala da li i moje dete moze da dobije tu vakcinu,rekli su da moze bez obzira koje je godiste,a on je 2017. Ali...nisu dobili tu vakcinu uopste vec se ona kupuje. Toliko o tome da su je dobili u domu zdravlja. Ja moram da je kupim i to ako nadjem,a doktor je napomenuo da je jako tesko naci.
Mame, borite se protiv obavezne vakcinacije. Ja zivim u Kanadi vec pet godina, imam troje dece I niko nikad nije vrsio pritisak na mene da vakcinisem svoju decu. Ovde NE POSTOJI OBAVEZNA VAKCINACIJA!!!
Moje dete je rodjeno 2016. A nasa doktorka kaze da je pozeljno da se I mi vakcinisemo, s tim sto mi, cija su deca starija, treba da kupimo tu vakcinu
Čist bezobrazluk,ovamo kaznjaju za mmr sve koji nisu i neće da vakcinisu decu,a sada kao deca rodjena od 2018 mogu da se vakcinisu.Zar nisu mogli da uvedu da se svako dete do 5 GOD vakcinise sa to vakcinom,u čemu problem,ovamo apeluju na vakcinaciju a ono nema za sve!
Stvarno nije fer prema deci koja su rodjena 2017!
Moj sin je rodjen krajem decembra 2017 i kazu da ne moze,zbog 7 dana,samo deca od 1.1.2018.
Molim da neko reaguje!

Pitajte vaseg pedijatra, mi smo rodjeni u oktobru 2017. Pedijatar nam je rekao da mozemo posle godinu dana da se vakcinisemo, a da li ce biti besplatno ili cemo kupiti vakcinu, videcemo, cekamo da vidimo sta ce se desavati u medjuvremenu. Jer ove vakcine nema u nasem gradu i ako je receno da su svi snadbeveni.
Da moj sin je rodjen u julu 2017. i doktorka nam je jos u januaru toplo preporucila da primi tu vakcinu ako smo u mogucnosti da je kupimo posto ne spadamo u grupu za besplatnu. Bezobrazluk od drzave stvarno!
Konsultovali smo se prijateljem takodje pedijatrom on kaze da je vakcina jako dobra ali da mozemo da sacekamo jer ce joj sigurno pasti cena sad kad postaje besplatna, da i on isto ceka za svoje dete.
Slažem se u potpunosti! Što više roditelja reaguje, veće su šanse da ostvarimo svoja prava i prava naše dece
a deca od tri godine
A mi koji imamo bebe rodjene pre nove godine mozemo da kupimo vakcinu i da je dete svakako primi?
Može privatno u neku dečiju kliniku ,pregled i vakcina oko 16000 .Nebuloze ciste,sta im znaci od 2018,a ova deca ranije rodjena ona netrebaju da primaju!
A sta je sa decom rodjenom pre 2018?
Ja želim da vakcinišem svoju decu, imam ćerkicu od 15 meseci i od 3 ipo godine i nisam zaista znala za tu vakcinu da postoji. I sad mi je totalno glupo što nisu obezbedili svima isto pravo.
Nije fer prema drugoj deci zaista, što te vakcine nisu besplatne svima koji žele da se vakcinišu. Ne znam kako ću izdvojiti oko 20 000 za vakcine, starija treba jednu dozu da primi, a mlađa dve.
U domovima zdravlja je bilo moguće i do sada primiti tu vakcinu, mi smo za devojčicu od (tada) 23 meseca dobili besplatno u februaru i aprilu 2017. godine dve doze. Nismo imali nikakvu vezu niti protekciju. Imali smo bebu a starija ide u vrtić, preventivno smo je vakcinisali da ne zarazi novorođenče. Veoma smo zadovoljni.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »