Komentari za tekst "Porođaj carski rezom: Mama opisala očekivanja nasuprot realnost (VIDEO)"

Komentara
4
Ostavite komentar
Slazem se u potpunosti sa Sandrom iz predhodnog komentara...ja sam se isto prvo poradjala 12h prirodno da bi na kraju takodje zavrsila na hitnom carskom a beba je dozivela sok i pukla joj je plucna maramica na samom rodjenju...lekari kazu da je od traumatskog porodaja...takodje mislim da zene ne treba toliko dugo da se muce sobzirom da sam cula da su pojedine mame provele i po 20h na prirodnom porodjaju i da se tesko odlucuju na drugo dete...beba je sva sreca sada dobro ali cemu mucenje preko 10h ...ako se beba nije spustila i posle 10h ...cemu to potenciranje prirodnog porodjaja...ako bih poredila bol koji sam dozivela u toku prirodnog i bol posle carskog ...svakako da nije lako ali prednost ipak dajem carskom rezu...a da ne pricam o traumi dok je beba odmah po rodjenju zavrsila u decijoj bolnici i svo to vreme za koje nisam znala da li ce preziveti...sva sreca pa su besprekorno bili fini i pazljivi prema meni posto sam cula da mnoge mame i nemaju takvo iskustvo sa zaposlenima u porodilistu...sve u svemu CARSKI REZ ZAKON!!!
E ovako, citam komentare za carski rez inace ne ovde nego inace, i mislim da svako mora da prica za sebe. Ja sam imala 2 carska reza, stim da je prvi put bio pokusaj prirodnog od 12 sati maltretiranja da bi se na kraju zavrsilo hitnim carskim 2 dan sam isla sama da se tusiram. Drugi carski je planiran za pola sata me probudili iz anestezije cim sam izasla iz sok sobe trazila sam da mi skinu kateter i kretala se sama. Sada sam treci put trudna takodje idem na carski bez i malo straha i razmisljanja birala bih opet carski. Dakle poenta je samo da se sto pre zena pokrene i pokrene stomacne misice jer je to upravo nacin zaradtanja. Ako cete lezati u krevetu i plakati od bolova onda se necete oporaviti 3 meseca! Zbog traume koju sam dozivela zbog prirodnog pokusaja da me porode i bola koji sam osetila iako sam dobila i epidural verovatno nikada vise nebi birala da rodim!
Imala sam dva carska reza, prvi neplaniran hitni, brz oporavak, bas za pozeleti. Ali drugi je bio mnogo tezi,jeste bio planiran,ali oporavak puno duzi i tezi,prvi put sam uzela bebu sama sa kreveta kada je imao mesec dana, do tada su mi ga dodavali da sisa i da ga presvucem. Obe bebe krupne, ja sitnije gradje.
Najbitnije je da se ne ponesu traume a fizicka bol prodje...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »