Komentari za tekst "Saveti koji će vam pomoći da ublažite bolove na porođaju"

Komentara
25
Ostavite komentar
Porodila sam se pre tri meseca uz epidural. Meni su epidural dali kad sam bila pet prstiju otvorena, do tad sam se skoncentrisala na disanje sto su me naucili u skolici. Indukcija mi je bila odmah prikljucena jer sam pocela da krvarim pa su morali da me odmah porode.Ne mogu reci da me nije bolelo ali sve to prodje.
Ja sam imala problem da od epidurala nisam osecala napone pa sam se namucila da izguram bebu. Nisam imala ni osecala nagon za napinjanje, beba velika...Onda su me skinuli sa epidurala i uspela sam da se porodim iz tri napona.
Uz epidural se naponi ne osecaju ako je dobro i na vreme dat. Zato se ni ne preporucuje zbog gubitka osecaja. Ali svako bira za sebe.
DATULE-protiv bolova....ČAJ OD LISTA MALINE-za otvaranje(od 8.meseca)...MASLINOVO ULJE-protiv pucanja.... Za tri sata sam se porodila,bez anestezije,bez pucanja uz podnošljive bolove....PREPORUČUJEM.
Kako ste koristili sve to? Za maslinovo ulje sam cula, treba piti po kasiku ujutru na prazan zeludac, je li tako? Šta je sa ostalim?
Nije porodjaj bas tako strasan,boli,ali svaka zena koja je trudna zna da ce morati i da se porodi.Samo jedan savet za buduce mame,nemojte slusati price,to ce vas uplasiti bez razloga,uzivajte u trudnoci i nemojte misliti na porodjaj...jer kad dodje do toga jedva cete cekati samo da vidite bebu...Biti mama je nesto najlepse na svetu☺ A bol je zaboravljen cim vidite bebu☺ Zato,samo hrabro 😊
Potpisujem svaku rijec sto ste napisali..! Ja nisam htjela da slusam nicije price, jer su me vecinom strasili, kako cu kad odem poroditi se patiti se ili ugusiti bebu i kojekakvih gluposti. Slusala sam samo sebe i babice. I bolovi su mi poceli u 14:30h, a u salu sam usla u 14:40h i vec sam u 14:45h rodila jednu prelijepu curicu. I nisam se ni patila, niti me je boljelo sta, samo sam molila Boga da svoju bebu uzmem u narucje i bol je nestala. :-)
Ne. Nije bol zaboravljen i boli ko nikad nista na svetu. Prezivi se, al se ne zaboravi!
Za prvorotke:
Svaka muka na porodjaju cini vam se da nikada nece prestati... Cim pocnu one najjace kontrakcije pomislite kako ne mozete vise da izdrzite ali dalje nema. Na pameti vam je samo da beba sto pre izadje. A kada se sve zavrsi prosto ne mozete da verujete da je sve tako brzo proslo.
Savet: Za vreme kontrakcija mislite na ono sto vas cini srecnom (partner, porodica)... A izmedju kontrakcija fokusirajte se na disanje. Pravilno disite, skupljajte snagu za onaj najvazniji deo - "guranje".

Bolovi jesu jaki, mnogo jaki, ali morate VI biti jace od bola! Vi ste hrabri junaci!
Hvala ti puno! Pozdrav za malu vodolijicu i ja vama zelim sve najbolje ♡
Bojana... Ja sam se porodila 8. februara ove godine, prva mi je beba... itekako mi je sveze sve i veruj mi da se sve izdrzi samo ohrabruj sebe sta god se desilo.
Meni je prag bola nizak,dok je CTG pokazivao 30% kontrakcija ja sam umirala od bolova...a kada su krenuli oni najjaci samo su mi reci "izdrzi junaku, sada je trenutak da pokazes hrabrost i izdrzljivost" davale snagu. Doktorka i babica nisu obracale paznju na moje stenjanje pa sam i skontala da ne vredi zapomagati, jer je potpuno normalno da to boli, vec skupljati snagu za glavni deo.
Budi jaka, ostani prisebna i daj sve od sebe. Zelim ti brz i lak porodjaj!
Porodila sam se 5.1.2016. Prvo dete. Jela datulje,pila čaj od lista maline,mazala se maslinovim uljem...od pucanja vodenjaka do susreta sa bebom prošlo je 3h...nisu stigli da mi daju epidural,jer nisu očekivali da ce sve ići tako brzo...Preporučujem svima...
Bravo Danijela. Svaka tvoja reč će mi odzvanjati u glavi za svega par dana jer sve što si napisala...nemam reči!!! Svaka čast i hvala ti!
Zahvaljujuci epiduralnoj anesteziji meni je porodjaj bio neverovatno lak....bolova gotovo da nije ni bilo
Ja sam se porodila prirodnim putem bez epidurala i to je bio moj izbor. Ono sto sam sama sebi celu trudnoću i tokom porodjaja pričala bilo je da je moje telo stvoreno za ovako nešto i da nikako ne smem da zaboravim da dišem. I prezivela sam, da je bolelo jeste i zaista sam taj bol već taj dan gotovo i zaboravila. U svemu tome jedino mislim da je užasno sto nemamo izbora na porodjaju već te smeste na krevet i kraj... O lopti, setanju, masazi možeš samo da mastas. Tu smo stvarno degradirani za razliku od nekih drugih zemalja.
Psihofizičke vežbe za bezbolan porođaj...kunem se u iste...škol
sko otvaranje,uvežbani naponi...lako se porodila i sam čin ostao u jako lepom sećanju...čak sam dobila i nadimak "žena zmaj" :)
Ja cu se drugi put poroditi uskoro i da nema epidurala ne bih se usudila na drugo dete ... sa prvim sam prezivela 3 sata bola dok mi nisu ukljucili epidural... za mene je ta bol bila vrlo traumaticno iskustvo bez sve sale i ne bih bila realna kada bih rekla da i dan danas kad me zaboli stomak ne krenu mi misli dal cu opet osetiti taj bol ... ali to je licno moj dozivljaj porodjaja i moje iskustvo sto ne znaci da druge majke podnesu drugacije sve smo razlicite i razlicito podnosimo bol. nema mesta za strah jer treba doziveti porodjaj da bi shvatio koliko je to cudno tesko i uzbudljivo desavanje a da boli boli nekog vise nekog manje
Mislila sam da ne želim epidural,ali od 5h ujutru kada su mi krenule kontrakcije do 11h kada sam primljena u porodilšte bile su toliko jake,da kada sam čula:neće to do večeras,rekla:dajte epidural!!!da su mi rekli porodićeš se za sat -dva izdržala bih,ali ovako,porodila sam se tek u 3.20h ujutru i bez epidurala bi bilo jako teško
Ma ceo tekst pada u vodu kada krene porodjaj. Ko je u mogucnosti da primi epidural neka to uradi. A trudnice koje citaju uzasne komentare neka nauce nesto iz iskustva porodjenih zena. Ja se recimo uopste nisam obazirala na tudje komentare, ali kad je doslo stani pani bilo mi je zao.
Znam da se vecina vodi onim sto vise misljenja i dogadjaja cuju bice bolje. Ne slazem se. Posebno ne sa ovim uzasnim komentarima tipa samo sto nisam umrla i slicno. Imajte obzira, ovo citamo i mi koje cemo se sutra poradjati. Nije li bolje reci neku lepu i ohrabrujucu reč nego pisati takve stvari? Prošle ste kroz to trebale biste znati ni vi ne biste volele takve stvari da citate. Povecavate zenama strah takvim komentarima. A i vi ste zene.. Razmislite..
apsolutno se slazem. i posebno mi je licimjerno sto pojedine zene odgovaraju na komentare slicne tvom u fazonu "ko vas tjera da citate". ovdje se pisu iskustva, naravno da ih ima losih, ali ne mora se to raznositi sa ciljem da se plase prvorotke. meni je termin u aprilu, prva trudnoca i uzasno se plasim a samo zato sto sam citala lose komentare u zelji i nadi da nadjem ohrabrujuce. pozdrav mamama koje pruzaju podrsku!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Ovo je vrlo značajan naučni podvig koji će odrediti budućnost lečenja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »