Komentari za tekst "Neka dojenje bude ugodno iskustvo"

Komentara
3
Ostavite komentar
Moj bebac ima 4 meseca i tri nedelje iskljucivo ga dojim.Mislim da je dojenje nesto najlepse i za mamu i za bebu to je osecaj zblizavanja i to ce ostati u lepom secanju kada nasa decica porastu.Zato mame dojite svoje bebe i budite uporne bez obzira sto u pocetku bude malo bolno kasnije sve dodje na svoje.Pozdrav od Filipa i njegove mame...
Ja sam dojila 16 i po meseci mog malog sisavca i to mi je toliko slatko bilo,ona je vec znla da trazi i da se smeje kad joj pomenem sisanje.Onda sam morala da prekinem zbog nove trudnoce.Jedva cekam drugog sisavca!Sve je to normalno,samo ako je fizioloski sve u redu sa mamom i bebom,ne treba praviti dramu oko toga.
Dojila sam do 9ipo meseci bez ičije pomoći. Lepo je kad ti neko pomogne ali tu pomoć nemojte previše očekivati niti koristiti dojenje kao izgovor. Majka koja doji nije bolesnica niti nesposobna za bilo šta drugo niti je za njenu psihu dobro da se tako tretira! Dete se doji zato što je to potpuno prirodno i normalno ( da li ste nekad videli bilo koju srnu,lavicu, slonicu ili krmaču da je dala svom mladuncu flašicu?!) i pre svega korisno za bebu. Flašici treba pribeći jedino u slučajevima da majka nema mleka ili ga nema dovoljno ili da postoje zdravstvene smetnje kod majke ili bebe. Ali to ne znači da detetu nisu potrebne čiste pelene,benkice, uredna soba ili toj majci kvalitetan obrok. Sve je to itekako bitno, zato mame nemojte kukati za pomoć nego imajte na umu da MAMA MOŽE SVE!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »