Komentari za tekst "Kampanja o postporođajnoj depresiji vređa majke?"

Komentara
3
Ostavite komentar
Reklama nedvosmisleno ukazuje da se radi o mamama sa malim bebama, i nema boljeg nacina, odlican izbor slike!!
U školi za trudnice se ovo stanje i ne spominje, a trebalo bi! Niko buduce mame ne upozorava da mogu upasti u depresiju posle porođaja niti sta to znaci. Ko se nije suočio sa tim nikada nece razumeti koliko je tesko kad nastane "napad hormona".
Meni je patronazna sestra napisala uput da se javim ginekologu zato sto sam plakala, puno, bez razloga. Zahvaljujuci razgovoru sa njom i sa lekarom, i bezrezervnoj podrsci supruga, prevazisla sam to stanje. Uzasan osecaj, ne ponovilo se!
Nije sramota potraziti pomoc!
Ne vidim ovde nista ponizavajuce, po mom misljenju je ovo simbolicno vrlo. Dajem sebi pravo da prokomentarisem jer sam prosla kroz ovo stanje.
Iko ko razume engleski i ima trunku humora nemože da kaže da je ovo ponižavanje. 'Silence suck' to je poruka. Silence = tišina ; suck = u rečnicima je sisati, u žargonu je, kao što bi se 'naški' reklo 'sranje'. Ovo je igra reči, gde majke 'sisaju' jer je upravo ta reč upotrebljena, a misli se na 'sranje'. Još su cuce dodate, što je u dodiru sa decom... Prava igra reči koja je mene nasmejala na prvu. Prošla sam 2 puta kroz to, a nisam ni svesna bila da prolazim kroz to. Zbog postporodjajne depredije ne želim više ni jedno dete (jedino dolazi u obzir usvajanje i to deteta od godinu dana pa na gore). Jednostavno, od svog prvog porodjaja nepodnosim da čujem bebin plač... Bilo kako bilo, prošla sam kroz to, ne ponovilo se, ali, reklama je zaista odlična, mnogo si me svidja i, neko je uložio trud u ovo, vidi se.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »