Komentari za tekst "Kako da ojačate imunitet deteta?"

Komentara
3
Ostavite komentar
Od malena je moja cerka volela da jede i voce i povrce kao i ostalu hranu. S obzirom da je vitka (da ne kazem mrsava) dozvoljene su i cokolade,keksici i ostale grickalice. Jer sve sto je zabranjeno je samim tim i sladje, ali se trudim da u toj vrsti namirnica ne preteruje. Sto se tice vlastitog primera i da deca jedu onako kao i njihovi roditelji kod nas to uopste nije slucaj. Iz zdravstvenih razloga je moj jelovnik jako suzen a voce i povrce na zalost skoro izbaceni iz njega. Ali to me nije sprecilo da mom detetu od malena nudim sve i svasta (mislim na voce, povrce, jela) tako da je ona vremenom sama odlucila sta joj se svidja a sta ne. Tako da kad imamo njene drugarice u gostima, one pazljivo izguraju vitamine na stranu i ostave, a moje olize sve! Bolesna nije skoro nikad, a povremeno kad je neki virus u najavi uzme kasicicu dve meda.
Deci se navike da jedu zdravu hranu stvaraju od rodjenja, posebno je bitno da se roditelj zdravo hrani, pa ce logican sled biti da se i dete zdravo hrani, jer mi treba da budemo zdrav primer svom detetu, da mu ponudimo sto raznovrsnije i zdravije namirnice na tanjiru, od broklija, kupusa, jabuke ili cvekle...ne robujem nekim pravilima, ali svaki dan prirpemam corbe od mesa i povrca, salate od svezeg sezonskog povrca i porcije sezonskog voca, domaci kolac za koji ne treba puno vremena, domace pecivo umesto kupovnog,crnu cokoladu, pa onda mogu da mu priustim i neki ne-zdravi zalogaj, red mlecne cokolade, kinder jaje ili nesto sto dete zeli, a ja ne zelim da mu uskratim...
Ja sam stvorila djeci naviku da svako jutro piju po kašičicu domaćeg pekmeza pekmeza od jabuke,jednostavno sam prije godinu dana došla na tu ideju jer su stalno tražili malo sirupa od jagode paracetamola,jedva su čekale da budu bolesne da bi to pile i napravila sam im alternativu njima veoma dragu,sirup za zdravlje koji se pije svako jutro,mi ga tako zovemo.Kako to konzumiraju mimoišla ih je svaka viroza u obdaništu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »