Komentari za tekst "Zašto se porođaj često meri evrima?"

Komentara
9
Ostavite komentar
Ja vodim trudnoću privatno kod doktorke sa Zvezdare koja ce me poroditi ni jednom me nije primila na Zvezdari sem za dabl test. Rekla mi je da imaju samo jednog anesteziologa i da ako bude njegova smena dobiću epidural, ako ne bude nikom nista, a onda sam se ja raspitala ko je taj covek nasla se sa njim i dogovorila, naravno za novac da bude pod obavezno tu kad se budem poradjala.
I ja sam se porodila u porodilištu Zvezdara, odabrala sam leškarenje i opuštanje u kadi, pre porodjaja. Želela sam da se beba rodi u kadi, ali rekli su mi da to još uvek ne rade. Sve je besplatno, sve je super, ja porodjaj nisam ni osetila, zato što je voda topla i zaista opušta.
Bez ikakve veze. Ujutru su mi odmah doneli bebu, jer sam odabrala bejbi frendli, i kada sam izašla iz porodilišta nisam imala nikakve nedoumice. Zaista je sjajno osoblje bolnice.
Porodila sam se pre 5 god u Misovicu bez ikakvih dogovora i placanja, prosla divno, dobila epidural, trenutno vodim drugu trudnocu isto u Misovicu i prezadovoljna sam i naj dr Majom Antic i svim sestrama.
jos se nisam porodila, ali kod nas u R.Srpskoj je praksa da se posle poroda časti dr, i minimum je 50evra. A ako se ide na carski rez onda i više prije poroda. Krivi za to smo sami pacijenti koji smo tuskali doktorima milošte, poklone, sad se njima osladilo pa i sami traže.
Vodiš trudnoću u privatnoj ordinaciji i plaćaš svaki pregled,da bi taj isti doktor bio sa tobom na porodjaju.Ako se desi da porodjaj krene,a da nije njegova smena,javlja se telefonom u Betaniju da stiže pacijent od tog i tog i da se obrati posebna pažnja.Oni svi jedni drugima tako čine.
Pregled kod privatnika košta oko 5000din. a nekad i više i ideš na svakih mesec dana.Plus ako treba dodatno mišljenje pošalju te kod svog dr prijatelja.
Niko te ne tera da plaćaš privatno,a skontaš da si magarac tek kad se sve završi.Naravno da za sebe i bebu želiš najbolje ako možeš to da priuštiš,medjutim bezobrazluk je otišao predaleko!!!
Nikada nisam ništa platila. Sve preglede sam obavila u Domu zdravlja Ruma i porodila se u Zemunskom porodilištu. Nikada mi niko nije ništa tražio i imala sam isti tretman na porođaju i posle, kao i moje cimerke koje su tražile vezu od čistačice do doktora.
Kao i sto ste sami naveli, zene su primorane da idu privatno kod ginekologa. Druga stvar, on ti ne trazi pare, ali ti strahujes za zivot bebe, za sopstveni zivot, i naravno da ces se dogovoriti sa njim da bude tu kada porodjaj krene, a posle toga sledi i lova...
U porodilistu na Zvezdari ne mozete da dobijete epidural dok se ne dogovorite unapred sa anesteziologom i naravno castite ga. Cifra je oko 150 evra. Sramota, a ja mislila da oni rade za platu. Slicna situacija je i Visegradskoj. A sto se tice Misovica ipak je bolje imati nekoga koga cete naravno castiti da bi bili sigurniji da ce birti mesta za vas da se porodite bas u tom porodilistu. 200 evra kosta dogovor sa doktorom da vas bas on porodi. Pa, izaberite sami.
ja sam se porodila na Zvezdari uz epidural bez ikakve veze i dogovora sa anesteziologom, bez dinara placanja, tako da sve zavisi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »