Komentari za tekst "Opet naplaćuju solidarni porez porodiljama"

Komentara
25
Ostavite komentar
Meni je stiglo resenje da u roku od 30 dana moram da uplatim solidarni porez. U suprotnom cu morati da platim neke dodatne troskove i ide mi 5 % kamata . Mogu na ovo resenje samo da ulozim tuzbu Upravnom sudu Srbije. Stvarno ne znam sta da radim i kome da se obratim.
Za sve su krive firme u kojim radite.Ja sam vlasnik stom. ordinacije ,morala sam da odrzavam trudnocu od 3.meseca sto je bilo u januaru prosle godine.Ni dinar mi nije kasnila uplata ni od RFZO-a ni porodiljske uplate od lokala.
Ja nisam platila, evo stigla mi je opomena pre par dana da moram da platim, te da mi se zaracinava kamata. Da ne pominjem da je datum resenja 12.12.2015. A da sam ga primaila pre par dana.
Ja radim u Klinickom centru Vojvodine i receno mi je da ne mogu dobiti potvrdu o uplati solidarnog poreza(koja je potrebna za povracaj) od poslodavca,jer ce Klinicki centar potrazivati od preske uprave za sve porodilje zajedno i onda nam vracati.Kad sam pitala kad ce to biti,odgovor je bio isti kao i u ostalim slucajevima:TO NIKO NE ZNA:BIĆETE OBAVEŠTENI.NISMO JOŠ DOBILI INSTRUKCIJE.
Gamad!
Posle se pitaju zašto mladi odlaze iz Srbije. Fuj!
Posle ovakvih iskustava i isčekivanja kada će se smilovati da uplate novac koji mi sleduje, sumnjam da ću se upustiti u avanturu rađanja drugog deteta!
Žao mi je što nisam pobegla iz ove rupe!
Zovem se Marina Dukic.11.januara sam predala zahtev u poreskoj upravi u Rakovici..03.02.mi je inspektor preko telefona rekao da jos uvek nemaju aplikaciju tj.instaliran program po kom ce vracati novac.Na pitanje kada ce dobiti,dobila sam odgovor KO ZNA KADA.Pozdrav.
Predali smo za povraćaj,s tim da su nama iz firme odbili direktno sa platne liste i u poreskoj smo dobili nezvanično obaveštenje da su te pare legle na račun firme,da nemaju mehanizam da taj novac isplate
lopovi. sta drugo reci, imaju plate po 300 000 a nama da uzmu i to malo sto primimo a cekamo po 5 meseci da legne uplata! lopovska drzava
Imam jedno pitanje, ako mozete da mi date odgovor. Trudna sam vec 6,5 meseca. I jos uvek mi nije legla ni jedna uplata trudnickog doprinosa. Kome ja treba da se obratim?
Nevena i ja sam u drzavnoj firmi i kazem ti kako je sad. Ocekuj ovih dana da ti uplate sve od jednom jer je stupio zakon da se uplacuje svih 100% kad je i plata ostalim zaposlenima u firmi.
Meni uporno tvrde da ne mogu cak da predaju doznake za sledeci mesec, dok ne donesu dokaz o isplati prethodnog... Danas predali za 11., pa kad donesu dokaz da su isplatili 11., tek ce moci da predaju 12. Drzavna institucija u pitanju, mogu misliti sta je s privatnicima.
poslodavci kasne sa predajom doznaka u fond. evo meni danas uplaceno sve od jednom za novembar,decembar i januar. i iz firme mi rekose da sad poslodavac isplacuje 100% i posle im fond refundira,sto znaci nema vise kasnjenja. jupiiii☺
Pre svega poslodavcu jer sigurno nije predato sve sto treba. Meni se bilo desilo slicno a onda sam otisla u Poresku gde su mi pokazali kako moj poslodavac kasni i kada sam stavila poslodavcu do znanja da znam predali su sve. Na zalost, neophodno je da se mi i oko toga angazujemo!
ako ste iz Beograda pozovite opstinu na koju vam se vodi firma i preko PIB-a saznajte da li je knjigovodja predao sve sto treba! Meni kasni novembar pa sam tako saznala da je predato tek 15.01.
Ja sam 8.mesec trudnoce, a pre 9 dana sam dobila prvu platu, za 10.mesec 2015. godine. Za 11. ko zna kad cu, jer, navodno ne moze firma predati doznake, dok ne dostavi dokaz o isplati za prethodni meses. A u PIO fondu kazu da je isplata bolovanja 35% u roku od 7 dana od predaje doznaka, a 65% na racun firme,pa firma nama, najkasnije u roku od 30 dana od predaje doznaka... E onda, zakljucite, ko nas, bukvalno pravi budalama.
Poslodavcu i knjigovodji. Ja sam se porodila pre 3 meseca i sve uplate od trudnickog i porodiljskog mi legle ukljucujuci i mesec januar...sve je do njih.
Ja sam od septembra na bolovanju, porodila sam se sredinom oktobra, poslednje sto mi je uplaceno je trudnicko za oktobar, to je bilo novembra. Posle toga nista. I ja bih volela da znam kad ce krenuti i da li ce mi obracunati porez. U svakom slucaju je sramota i to sto se kasni sa uplatama, a o oporezivanju i da ne pricam. Pa nek neko prica posle o beloj kugi. Ljudim treba da plate dodatno sto se usudjuju da radjaju decu u ovoj sprdnji od drzave.
Poslodavcu. On ti uplacuje doprinose, a i on prvo dobije tvoju platu od socijalnog pa tebi prosledjuje.
slepci
Moja kuma je dobila putem poste da mora da plati solidarni porez pre mesec dana joj je stiglo 😇
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »