Komentari za tekst "Imaš platu - ne rađaj!"

Komentara
88
Ostavite komentar
naslov jeste kao i tekst dramatican ali on samo prikazuje realno stanje,niko ovde nije razmazen vec izmucen jer se totalno iscimas na sve strane sa birokratijom za neku crkavicu i pritom jos budes ponizena da si radjala decu da bi ti drzava hranila... dakle niko ovde to ne ocekuje nego samo da se ispostuje ono osnovno da primas redovno platu po zakonu kako ti i pripada...ako je tako kako kazes da vas dvoje sami sve bez pomoci baba i deda onda svaka cast ali bojim se da nazalost samo sw nisi najeo dovoljno g od ove drzave...ako nisam u pravu onda svaka tebi cast druze i tebi a tek tvojoj zeni:-) pozz
Ovo je sramota uzimaju nam ono sto smo zaradile i pitaju se zasto. Srbija ima problem sa natalitetom.
Za Anjin primer imam razumevanja ali i dalje se pojavljuje pitanje koliki procenat zena zaradjuje 200+ hiljada dinara a koliko ih je sa platama 25- hiljada. Inace cekamo treće dete a mamina plata je ispod 25 hiljada a ni moja nije znacajno veća
Vecina programer a npr.
Potpuno razumem u kakvoj ste situaciji, ali nazalost razumem...
Umesto da budemo zadovoljni sa platama i da uzivamo u deci, mi sklapamo kraj sa krajem i svaki dan razmisljam dal nesto da kupim ili ne. Za dete sve, a nama ako ostane super
Hvala na razumevanju...ja sad imam 24,25 hiljada platu, a muz 27, moj ugovor sefa odeljenja ne vazi, batem su mi tako rekli kad god da sam pitala za platu i trazila objasnjenja za neke stvari... i onda nam na televiziji pricaju kako lepo zivimo, al mi to ne vidimo. Navikli smo da kukamo.
I da li mozete da primate deciji dodatak
Ovo je strasno! A jos gore je sto se samo po forumima pise! Niko od nas da preuzme inicijativu i sa decom i stomacima do zuba da se izadje na ulice.
citam komentare i ne verujem!pa zar i ovde ima botova? a tek poredjenje svajcarske i ostalih zemalja i srbije...jos kad vidim da tako nesto napise zena gadi mi se!
Imala sam platu 35 hiljada, a sad primam 24 hiljade...
Sta reci, mi ne treba da zivimo i radjamo jer nemamo od cega ni dete da izdrzavamo, a kamoli jos i racune da platimo i jos da pokedemo kako nas savetuju i u trudnoci i posle trudnoce. Dok sam pila vitamine u trudnoci, svaki mesec su poskupljivali za po 200 din. Na kraju su izasli na 2000 din. I onda kazu trudnjce i porodilje zasticene, pa kako?
Ja upravo ostadoh bez posla nakon isteka porodiljskog bolovanja. Mama sam troje dece! U ovoj drzavi je sve pogresno postavljeno! Sve vise licimo na najzaostalije zemlje bednih i ponizenih... Dostojanstvo pokusavaju da ti sruse na svakom koraku. A za to smo krivi sami! Mrtvo more...
Sad sam osmi mesec i primila sam u junu za april i od tada nista...
Racunaju prosek poslednjih 18 meseci, znaci dok sam zavrsila fakultet, tumarala godinama da nadjem neki posao, zaposlila se, pa da sacekam 18 meseci i kad da rodim.....???? Posto sam radila 5 meseci i sad cu na trudnicko bolovanje primacu 15.000,00. Hvala ti drzavo ali tvojih jednokratnih 100.000,00 su moje dve plate, a ti ces mi uzeti jos 7 takvih. Ne treba pomoc, debili!!!! Rodicu ga za sebe i svog muza, i snaci se i bez vas!!! Samo je sramno da nas sve smatraju "teletabisima" kojima mogu da se zamazu oci i ispere mozak medijskim propagandama!!!!
Ja imam svoj salin,nemam pravo da idem na trudnicko i porodiljsko odsustvo
Samo ako zatvorim salon imam pravo 100% a ako ne zelim da zatvorim onda drzava odlucuje da li ce mi dati 50% trudnickog kao i porodiljskog.Drugim recim
Drage mame, ne otvaraj te svoj biznis dok ne zavrsite sa radjanjem
Bravo za tekst!
Koleginice su me od proslog leta upozoravale da su cule kakav ce se zakon doneti i da ostanem trudna cim pre sto iz zdravstvenih razloga nisam mogla. sada sam u 6.mesecu i direktno pogodjena novim zakonom jer ce mi drzava odbijati od plate iako sam pod kreditom i izdrzavam porodicu.
Rodila sam dvoje i vise radjati necu taman da nude i milion! I ko garantuje da nece to sve ukinuti posle nekoliko godina?
Ja sam preduzetnik i primam citavih 11 hilj na trudničkom koje kasne vec tri meseca. Sramota
U Nemačkoj porodilje dobijaju 65% od plate ili maksimalno do 1800 eura. Nije Srbija ni prva ni jedina koja je donela ovakve mere.
U Nemackoj su porezi i doprinosi oko 30% a kod nas preko 60%. Veeeeliiika je razlika. Nismo bas svi debili
Vi idite u Nemacku! Sram Vas bilo za ovakav komentar!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »