Komentari za tekst "Zašto korišćenje dupka nije dobro za vašu bebu"

Komentara
33
Ostavite komentar
I ja sam se zaricala da cu raditi sve kako lekari kazu, nisam kupila dubak, dobila sam ga od kume. I kada moja beba vise nije htela ni da lezi, ni da sedi, a pojma nema da puzi ( a ima devet ipo meseci ) ja sam je stavila u dubak. Nisam mogla da podnesem celodnevno kukanje i nosanje. U ogradici provede mirno minut-dva i dere se na sav glas. A razumecete imam i ja dusu, treba da spremim rucak, jedem, odem do toaleta, a od svog malog "andjela" sve to nisam mogla da uradim. Trudim se da u dubku ne provodi puno vremena, vodim je u duge setnje ( za nju voznje ) napolje kako bi bila mirna, ali kasnije ili pre moram da je pustim i da "hoda". Pazim gde ide, sta dira i to je sve sto mogu za sada. A dok hoda tako je srecna... Mozda gresim, ali svi mi smo odrasli tako, pa mislim da joj necu puno naskoditi. U svakom slucaju ja namam izbora.
I ja imam bebu od osam ipo meseci i kao Tihanina beba on je sam "rekao" da ne zeli da puzi vec da hoda. Lekari su nam rekli da setalica nije preporucljiva, ali smo je mi ipak kupili i cim smo ga stavili on je odma znao sat treba da uradi :-) isto smatram da je svako dete individualno, pa probati. Puno pozdrava od malog Milosa i njegove mame
Moja ima beba od 7 meseci i ne pokazuje nikakvu zelju za puzanjem, cak sta vise place i buni se kad je stavimo na stomak. Ona zeli da stoji. Svaki put kad je uhvatim za rucice da je pridignem da sedne, ona istog momenta stane na noge. Ne zeli da sedi. Dubak koristimo, ali specijalnu varijantu, nalik na stolicu za ljuljanje, koja ima platneno dno odignuto od zemlje, kasnije se to moze skinuti i pretvoriti u pravi dubak sa tockicima kad beba ojaca. Mislim da ce prohodati bez puzanja.
Imam 8mesecnu bebu i koristim dubak. Sve je stvar izbora, a ono sto mnogi zaboravljaju jeste da mam upravo nasa beba ``govori`` sta zeli a sta ne. Svako dete je individualno i treba probati sve, pa onda odluciti po bebinoj reakciji.
ps. u gornjem tekstu pise da je puzanje nezaobilazna faza...ja sam jedna od beba koja je prohodala bez puzanja
ja sam bila beba koja nije htela ni da sedi, samo sam jedan dan ustala i nastavila da setam,sa 10 meseci i nista mi ne fali, za svoj 1 rodj imam sliku kao dokaz gde trcim ! od puzanja nije bilo ni reci. sad imam 8 mesecnu bebicu koja sedi, sama se polako uzdize u taj polozaj, imamo umesto ogradice portabl krevetac u kome se vrti i okrece i ovih dana kupujem dubak ! Ako se vec u tom polozaju nosi kao sto sedi odnosno visi u dubku , ne vidim sta lose moze da se desi a kukovi su nam super. Kad sama bude pokazala da moze na nogice, tad ce i prosetati. A ameri, ma to je prica za sebe koliki su oni da ne kazem sta .... treba im napisati na kesi da se kesa ne stavlja na glavu da se dete ne bi ugusilo, pa sta reci onda o toj pameti.
Drage mame bas vam hvala na komentarima dosta sam razmisljala na ovu temu,jer moj sin ima 5 meseci pa je to sad aktuelno za razmisljanje.
slazem se sa svim mama,i bez obzira sto smo sve mi maltene prohodale u setalici,iz godine u godinu sve se mnogo manja,a usustini sve sto je prirodno je i zdravo. tako da cu se potruditi da moj cetvoromesecni sin prohoda bez ikakvih pomagala.
Ogradica je ZAKON! Moja trinaestomesecna beba je naucila da hoda u ogradici ili ti ketrecu- bas kao sto je strela opisala.U hodalici sam je drzala svega mesec dana i to sa sedam meseci dok jos nije stajala cisto da se istegne da nije stalno u lezecem ili sedecem polozaju.U ketrecu je naucila i da pada a kako nije imala gde da se udari , shvatila je da kad padne ustane, neplace i nastavi dalje.
Dragi roditelji, kupite sto veci ketrec ( mene su u radnji pitali da li je za blizance) i olaksacete prohodavanje i svom detetu i sebi( deluje sasavo ali mene krsta ne bole!).
Moj, sada jednogodisnji decak hoda vec mesec dana i ni dana nije bio u hodalici. Prvo je puzao, pa je lagano ustajao uz namestaj i na kraju se pustio, kad je sam bio spreman za to. Moram da kazem da je meni dosta pomogla g-dja Snezana Milanovic iz : Centra za korektivnu gimnastiku, putem telefona. Nije sve u tome da stavis bebu na pod i da posmatras sta moze, a sta ne.
apsolutno se slažem sa vama. Nas sin se predivno razvija bez upotrebe pomagala odmagala zvanog dubak! Malo vise truda ulažeš kao roditelj na početku, i imaš manje problema kasnije sa detetom...Christopher je pošeo da hoda uz pridržavanje sa punih 9 meseci
Ja sam svoju decu ostavljao u ogradici-krevecu i u jednom trenutku sami uspuzu uz ogradu i podignu se na noge. Posle toga su drzeci se za vrh strana ogradice poceli da setaju levo desno. Pa onda faza prebacivanje sa jedne strane ogradice na drugu stranu ogradice. Posle toga vise nemate vremena ni za sta, osim sa njima da se jurite po kuci.
Pozdrav i uzivajte u odrastanju pilica.
moja beba ima 9 meseci i stavila sam je u dubak 5,6 puta.medjutim pustila sam je da sama radi ono sto moze,i stvarno je tako i bilo. iz puzanja se podigla na kolena i posle u stojeci stav-opet sama uz krevet.sada sama trazi da hoda i sve je to jedno po jedno savladala. kada se umori od hodanja polako se spusti na guzu. mislim da je tako najbolje,da samo dete odredi kada mu je vreme.
Ja imam bebu koja sada ima sest meseci i dosta dobro za svoj uzrast puzi iz dana u dan je sve sigurnija i brza.Po savetu mog ortopeda i ja cu pokusati i sve dati sve od sebe da moja beba prohoda bez dodatnih pomagala sto bih preporucila i drugim mamama koje zele da se njihovo dete zdravo razvija.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »